({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Mats Lind

Träna inför vasaloppet

Anmäld till Vasaloppet eller något annat långlopp men har inte tid att åka på träningsläger norrut? Lassalyckan i Ulricehamn har en av Sveriges största konstsnöanläggningar för längdskidåkning i absoluta världsklass.

Var är bättre att träna inför Vasaloppet än på ett certifierat Vasaloppscenter? Lassalyckan i Ulricehamn ligger endast en dryg timme från Göteborg, eller 40 minuter från Jönköping. Att Lassalyckans skidområde håller högsta klass har dessutom bevisats många gånger, inte minst då världscupen i längdskidor har förlagts här (2017 och 2019).

Ulricehamns läge gör att temperaturen ofta är några grader kallare än i exempelvis Göteborgstrakten, så möjligheten till snö är optimal för att vara så långt söderut i landet. Och den toppmoderna konstsnöanläggningen gör att säsongen startar extra tidigt.

På Lassalyckan finns:

  • Välpreparerade spår. Konstsnöanläggningen gör att säsongen kan börja så fort temperaturen sjunkit ner mot nollan. Konstsnöspåret är upp till 11,5 km varav 8,3 km har elljus. När natursnön lägger sig dras fler spår; 5, 10 och 15 km, plus en slinga på golfbanan.

  • Vallabod och värmestuga. Valla skidorna direkt på plats så slipper du stå hemma i vardagsrummet på morgonen och fundera på hur kallt det är i spåret idag.

  • Omklädning och bastu. Omklädningsrum, toalett, dusch och bastu finns i Ulricehamns IF:s röda klubbhus och får användas av alla besökare.

  • Servering. Helgerna i januari till mitten av mars erbjuds fika, dricka och enklare mat. Det går även att köpa lättare måltider på Hotell Lassalyckan.

  • Skidlektioner med duktiga instruktörer. Ett Vasalopp är nio mil, vilket innebär att du kommer ta brutalt många stavtag. Är du säker på att du har rätt teknik? En lektion med en skidinstruktör är ofta 75 minuter lång och läggs upp efter dina önskemål och kunskaper.

  • Skiduthyrning. Visst, det är alltid skönt att ha sina egna grejer under fötterna, men ibland har man helt enkelt inte möjlighet. Du kanske är på genomresa och drabbas av plötslig snö-abstinens. Lugn, bara lugn. På Lassalyckan går det att hyra skidor, pjäxor och stavar.

  • Konstsnö. Konstsnöanläggningen är en av de största i Norden. 

 

Planera in en träningshelg

Hotell Lassalyckan ligger i anslutning till skidstadion och är perfekt för träningsläger med kompisarna eller klubben. Här finns boende till ett förmånligt pris för lägerdeltagare samt ledare och samtliga måltider går att lösa efter önskemål. Vill ni kombinera träningen med någon föreläsning så finns konferenslokaler upp emot 40 personer. Lassalyckan som motionsområde har även ishallar och simhall om ni vill lägga in något alternativt träningspass utöver skidåkningen.