({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kvinnor fikar utanför Kafé i Alingsås

Fotograf: Ulf Svane Photography

White Guide-kaféer i Alingsås

I Kaféstaden Alingsås kan du besöka några av Sveriges bästa kaféer!

Att Alingsås är en kaféstad är ingen tvekan om, men att dessutom ha ett antal kaféer med i White guide gör att Kaféstaden sträcker på sig lite extra. Att få en utmärkelse i White Guide betyder nämligen att man tillhör bland de bästa kaféerna i Sverige utifrån ett antal kriterier som du kan läsa mer om längre ned.

Här är kafeérna med White Guide-utmärkelse i Alingsås:

Nygrens Café


Nygrens är ett mysigt och hemtrevligt café beläget i centrala Alingsås. Under sommartid fylls även den gemytliga innergården som tar cirka 80 besökare, av sorl och höjer stämningen ytterligare. På Nygrens café bakas allt på plats och självklart är bröd och bakverk är gjorda av finaste råvaror. Det mesta är ekologiskt och allt är gjort med mängder av kärlek. Självklart erbjuds det alternativ för de med specialkost. 

Caféet erbjuder bland annat hembakt bröd, bak- och kakverk, gamla och nya svenska klassiker, sallader och smörgåsar med noga utvalda råvaror och mycket ekologiskt och grönt. Det finns alltid alternativ för de som önskar bakverk utan gluten, laktos, mjölk och ägg. Det finns även glutenfritt bröd.

Kuriosa: Caféet ligger inne på en historiskt intressant innergård som på 1700-talet inrymde både gästgiveri och handelsverksamhet.

Besöksadress: Drottninggatan 27
Webbsida: www.nygrenscafe.se
 
Läs mer om Nygrens café.


Nolbygård Ekobageri och Kafé


Ett stenkast från Alingsås stadskärna ligger Nolbygårds Ekobageri & Kafé. Här njuter du av ekologiskt bröd och andra läckerheter i en tidstypisk miljö, där allt från dåtidens vackra tapetmönster till möblemanget bidrar till att bevara och lyfta fram husets hundraåriga historia.

För dig som vill ha en smakupplevelse en liten bit utanför stadens centrum kan ett besök till Nolbygård varmt rekommenderas. Här serveras luncher och fikabröd som är bra både för dig och miljön. 

Kuriosa: Nolbygård Ekobageri och Kafé är en del av "Hållplats Nolbygård". Det är en plats där social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet är en ledstjärna för verksamheterna på gården. Den gemensamma visionen är att bidra till en hållbar utveckling med metoder från grön och cirkulär ekonomi.

Besöksadress: Ängsvaktargatan 19
Webbsida: www.nolbygards.se/kafe-bageri
 
Läs mer om Nolbygård Ekobageri och Kafé.

Ekstedts Bageri & Café


På Ekstedts Bageri & Café bakas allt från grunden med fokus på det traditionella hantverket där bra råvaror och tid är de viktigaste ingredienserna. Ekstedts Bageri & Café har anor från 1886 här kan du njuta av nygräddat bröd, traditionella svenska småkakor, kondiskakor och bakelser. 

Här fikar du i den gemytliga lilla serveringen eller när vädret tillåter på den generösa innergården precis i anslutning till det egna bageriet. Ekstedts har även ett eget kafferosteri - Alingsås Kafferosteri - som rostar små partier med noga utvalda ekologiska och Fairtrade-certifierade priemiumbönor. Är kaffe inte något för dig finns ett även ett stort urval av lösviktste att välja mellan.

Kuriosa: Innergården på Ekstedts Bageri & Kafé tar emot 120 personer. Kaffet som serveras mals på plats och det är alltid nyrostat från lokala Alingsås Kafferosteri.

Besöksadress: Drottninggatan 26
Webbsida: http://www.ekstedtsbageri.se
 
Läs mer om Ekstedts Bageri & Kafé.


Välkommen till Kaféstaden Alingsås!


Vad är White Guide?

White Guide's egen webbsida beskriver de sin verksamhet enligt följande:

"Sedan 2013 publiceras White Guide Café där Sveriges 250-350 bästa caféer presenteras och bedöms utifrån kaffe- och bakverksutbud.

White Guide har etablerat sig som en självklar auktoritet och en drivande kraft i utvecklingen av både gastronomi och restaurangkultur. Nyckeln är en seriös och innovativ krogkritik, transparens runt bedömningskriterierna och en hög journalistisk integritet. White Guide testar anonymt och betalar utan undantag sina notor.

White Guide premierar framför allt personlighet, förnyelse, hållbarhet och ambiance och värnar om en sund näringsverksamhet i de branscher som bevakas."