({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jesper Anhede

Löpning & Motionsspår

Billingens fritidsområde har kommunens största spårområde med flera olika motionsspår.

Samtliga spår utgår från stadion.

Spåren på fritidsområdet har fått sina namn efter OS-guldmedaljören Marcus Hellner, världsmästarinnan i orientering Helena Jansson (numera Bergman), Vasaloppscoachen Mattias Svahn, Billingehus grundare Maja Sandberg och skidspåraren Lars Svensson. 

 Spårmarkering 

 Längd 

Benämning

Notering

 Info om spåret

2,5 km

Hållsdammen runt

Elbelyst 06.00-22.00

Elbelyst motionsspår i vacker natur runt sjön Hållsdammen. Lagom fina backar i ett böljande landskap. Utmed motionsspåret finns fem crosstrainingstationer där du kan träna styrka.

3,5 km

Majaslingan

 

Ett perfekt spår om du väljer mellan sträckorna 2,5 och 4 km men vill ha ett platt spår utan några backar, då är detta spår perfekt. 

4 km

Svahn-fyran

Elbelyst 06.00-22.00

Elbelyst motionsspår som i början och slutet går på 2,5:an. Däremellan har spåret två tuffa kuperade slingor. Båda slingorna har 12 meter breda spår för att de på vintern är konstsnöspår.

5 km

Lasserundan

 

Ett av de populäraste spåret för gående, löpare och skidåkare. Spåret är i stort sett helt platt och slingrar sig genom en storvuxen skog. Vindskyddet Rövarkulan ligger halvvägs utmed spåret. 

6,5 km

Gul/svart

 

Spåret startar med att runda vackra Hållsdammen för att sedan slingra sig längre ut i spårsystemet med tätare skog i varierad natur. Lagom kuperade backar med en något tuffare avslutning. En sträckning som blandar sig med flera av områdets övriga motionsspår. Karta 6,5 km gul/svart

10 km

Hellnermilen

Även mountainbike (motsatt håll)

Milen är ett väl nyttjat spår som många springer, cyklar (i motsatt riktning) och åker längdskidor. Spåret är i stort sett helt platt förutom några få backar. Vid Rövarkulan kan du ta av då blir sträckan 7,5 km.   

10 km

Jansson 10:an

Kuperat terrängspår, även mountainbike

Ett riktigt tufft spår med rejäl kupering upp och ned på Billingens sydsluttning. Är du anmäld till Lidingöloppet är detta ett perfekt spår för att träna sista milen på loppet. Vintertid ingår en kort sträcka i konstsnöspåret.

 

 

 

 

 

Samtliga spår utgår från stadion. Vintertid nås motionsspåren via en gångtunnel vid stadion, skyltat promenadstig Hållsdammen. Vid tillräckligt mycket natursnö spåras även Lasserundan och Hellnermilen för skidåkning under vintern.

Var kan jag gå när motionsspåren är skidspår?
Vill du ut och promenera när våra motionsspår används för skidåkning? Vi hänvisar promenadsugna besökare till slingan runt Åsbotorpssjön (plogas och sandas), Hållsdammen runt (vinterväglag), vandringsleden Trollstigen eller utforska någon av Skövdes andra motionsspår >>
Tänk på att hela preparerade ytan är skidspår, det är alltså inte tillåtet att gå vid sidan av spåren. Här kan du läsa mer om varför du inte får gå i spåren >> 

Promenadslinga

Åsbotorpsjön: Runt sjön finns en asfalterad och belyst promenadslinga på 2,5 km, passade för barnvagn m.fl. Promenadstigen går förbi utsiktsplatsen och Skogsmulleriket. Längs slingan finns även flera rastplatser med vindskydd och grillplats

Hållsdammen: Stig/motionsspår för gående. Startar vid gångtunneln ner mot Hållsdammen. Belyst endast vissa sträckor. Runt Hållsdammen finns flera vindskydd och grillplatser

HÄR hittar du spårkarta för motionsspår, promenadstigar och mtb-spår. 

 

Trailspår

Vårt senaste tillskott i spårutbudet är också vårt tuffaste. 5,3 km trailrunning på små utmanande stigar, över rötter, runt stenar och genom blötare partier. Ett spår för de som helst undviker de bredare preparerade spåren och vill komma närmare naturen. OBS! Trailspåret har dragits om för att inte korsa de nya cykelspåren.

Spåret startar tillsammans med övriga spår men lämnar snart de breda släta spåren och tar dig ut i naturen på små, fina och varierande stigar. Underlaget är bitvis utmanande plus att det på slutet innehåller en längre backe, räkna därför med att det tar längre tid per kilometer än övriga spår.

Spåret är märkt med GUL markering som även är reflekterande så spåret går lika bra att springa i mörkret.

Läs mer om detta och våra andra trailspår här.

 

Du kanske också gillar: