({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stadsnära skidåkning när den är som bäst

Bara tre kilometer från Skövde centrum ligger Billingen. Hit kommer skidåkare i alla åldrar för att njuta av 30 kilometer preparerade längdskidspår som slingrar sig genom platåbergets skogar. Här hittar du en av Sveriges modernaste och längsta konstsnöanläggning med 11 kilometer elbelysta konstsnöspår med plats för både dig som åker klassiskt och du som föredrar skatebädden. Här trivs både nybörjaren, barnfamiljen, den glada motionären och elitskidåkaren. Se aktuell spårstatus för vilka spår som är öppna.

Varmt välkommen att upptäcka längdskidspåren på Billingen!

 

Skidåkare i skidspåret genom en snötäckt skog. Blå logga för Officiellt Vasaloppscenter.

Billingen - ett officiellt Vasaloppscenter

Som officiellt Vasaloppscenter bjuder Billingen på skidspår av hög kvalité. Här finns fina förutsättningar att ta din träning till nya höjder...

Skidåkare svischar förbi i spåren en vinterkväll på Billingen Skövde.

Hyr dina längdskidor på plats

Slipp släpa på din skidutrustning och hyr istället allt du behöver direkt på plats. Snabbt, smidigt och du är ute i skidspåret på nolltid. 

Glada skidåkare i grupp tränar stakåkning utan stavar med ledare

Instruktörer och coacher

Vill du lära dig åka skidor? Vässa din teknik? På Billingen får du hjälp av erfarna instruktörer med hjärta för skidåkning.

Boka ditt vinterpaket på Billingen

Förläng din vistelse och boka övernattning på Billingen! Boka vinterpaket med snögaranti. Här bor du bekvämt med ski-in-ski-out då både spåren och slalombacken är precis utanför fönstret. Kanske är ni en familj med olika önskemål - inga problem! Här är det nära till både spår, slalom- och pulkabacke. 

Allt på ett ställe

I direkt anslutning till skidspåren ligger Billingecenter som en svart pärla. Här finns restaurang och café, uthyrning, sportbutik, testcenter, omklädningsrum med bastu, vallabod, värmestuga, toaletter och mycket mer. 

 

Bra att veta

Åk kollektivt till skidspåret

Med tåg och en kort busstur åker du smidigt från Göteborg och Stockholm hela vägen ut i skidspåret på Billingen. Busslinje 8 och 9 tar dig från Skövde resecentrum till skidspåret på 13 minuter. Lätt som en plätt!

Upplev mer av vintern på Billingen

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att förstå varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Här finner du vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som inbjuder till härliga dagar för hela familjen