({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Daniel Breece

Billingen Skövde - ett berg att älska!

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att förstå varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Skövde ligger på sluttningen av Billingen med bara 3 kilometer från stadskärnan. Här finner du vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som inbjuder till härliga dagar för hela familjen. Vintertid förvandlas Billingen till ett riktigt vinterparadis. 

Upplev Billingen du med!

NYHET: MTB-Arena

Nu skapar vi roligare och mer tillgängliga mountainbikeleder på Billingen. Den 30 juni öppnade vi upp den första delen av Billingens nya Mountainbike Arena. Det är ett område som inbjuder till lek och teknikträning. Med den har ett första steg i cykelsatsningen på Billingen tagits. Efter sommaren färdigställs den andra delen av Mountainbike Arena samt det 30 km långa Cykelvasaspåret.

Billingecenter

Allt på ett ställe - I Billingecenter hittar du restaurang och café, sportbutik med uthyrning, vallabod/cykelmek, värmestuga och omklädningsrum. En bra utgångspunkt för dina äventyr på Billingen!

Res hållbart till Billingen

Visste du att du kan ta bussen till Billingen? Buss linje 8 tar dig enkelt upp till Billingen från Resecentrum. Ett perfekt sätt att resa hållbart till alla aktiviteter uppe på vårt fina berg.

Tips på evenemang på Billingen Skövde

En flicka i blå keps och blont hår tittar nyfiket på det rödhåriga trollet framför henne.

Naturnära äventyr

Utforska den tillgänglighetsanpassade slingan runt Åsbotorpssjön och kika in hos Skogsmulle och hans vänner. Upptäck deras hus och lär er mer om djur och natur samtidigt som ni njuter av omg...

Två vandrare står vid kanten av ett berg i en skogsglänta och njuter av utsikten.

Vandra Billingeleden

Billingeleden är en cirka 57 kilometer lång vandringsled som tar dig runt hela berget Billingen. Den går utmed bergskanten med fantastisk utsikt, nere på sluttningarna genom hagmarker och sk...

En skrattande familj står med klättrarutrustning redo att börja klättra upp i en höghöjdsbana. De har blå hjälmar och orange selar.

Utmaning på nya nivåer

Klättra bland högt upp bland trädtopparna eller utmed bergsväggen? Här på Billingen kan du prova båda! 

Officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet har utsett Billingen Skövde till officiellt vasaloppscenter. Det innebär att Billingen har det som krävs för att vara den ultimata platsen att träna inför något av vasaloppen.

Man stående i en sportbutik

Vasaloppscoach

Patrik Johansson som äger Träningskonsulten är nu utsedd till officiell Vasaloppscoach inom disiplinen skidor. Boka in allt från privat träning och fystester till träningsläger.

Rullskidor - inspirationsbild

Vasaloppets test- och hälsopartner

Gör ditt Vasaloppsdeltagandet till en ännu bättre upplevelse och till en långsiktigt positiv effekt av din träning. 

Kvinna står med stavar i en sportbutik. En manlig expedit sitter och plockar fram något till henne. I bakgrunden är en hel vägg med längdskidor.

Vasaloppsbutik

I Billingecenter hittar du Träningskonsultens sportbutik. Här kan du få hjälp att hyra eller köpa din sportutrustning, cyklar, skidor, tillbehör m.m. 

Delad glädje = dubbel glädje!

Dela din upplevelse på Billingen Skövde med andra genom att tagga dina bilder när du besöker Billingen. 

Upplev mer av Skövde!

Skövde ligger vid platåberget Billingen. Här, mellan Vänern och Vättern, kan du njuta av lokala matupplevelser, evenemang, kultur, historiska sevärdheter och friluftsliv.

I Skövde är det löjligt nära till både natur och stadskärna. En av många fördelar med en mellanstor stad mitt i ett storslaget landskap. 

Ready, set, enjoy!