({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Flygbild över ett vintrigt Billingen, snötäckta granar, bilar på parkeringen, skidåkare i spåren, Hotell Billingehus och till höger i bild ser man staden Skövde breda ut sig.

    Fotograf: Tobias Andersson

Billingen Skövde - ett berg att älska!

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att förstå varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Skövde ligger på sluttningen av Billingen med bara 3 kilometer från stadskärnan. Här finner du vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som inbjuder till härliga dagar för hela familjen. Vintertid förvandlas Billingen till ett riktigt vinterparadis. 

Upplev Billingen du med!

Tips på evenemang på Billingen Skövde

Ta bussen till Billingen

Buss linje 8 tar dig enkelt upp till Billingen fån Resecentrum. Ett perfekt sätt att resa hållbart till alla aktiviteter uppe på vårt fina berg.

Billingecenter

Allt på ett ställe! Här finner du kafé och restaurang, sportbutik med uthyrning, vallabod/cykelverkstad, omklädningsrum, konferensrum, värmestuga m.m.

Skridskoåkning

Arena Billingens isbana ligger centralt på berget intill Billingecentrat och är en konstfrusen isbana under tak. 

Skidträning utan snö

Spårkortet är inköpt, skidorna vallade, kanske står du redo och stampar för att få träna i skidspåret inför Vasaloppet. Men var är snön/skidspåren?

Om snötillverkning

Hur funkar det egentligen med snötillverkning? När får vi börja sprunta snö? Vad krävs för att tillverka snö? Varför får jag inte gå i skidspåren? Det och lite till får du svar på här.

Officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet har utsett Billingen Skövde till officiellt vasaloppscenter. Det innebär att Billingen har det som krävs för att vara den ultimata platsen att träna inför något av vasaloppen.

Vasaloppscoach

Patrik Johansson som äger Träningskonsulten är nu utsedd till officiell Vasaloppscoach inom disiplinen skidor. Boka in allt från privat träning och fystester till träningsläger.

Vasaloppets test- och hälsopartner

Gör ditt Vasaloppsdeltagandet till en ännu bättre upplevelse och till en långsiktigt positiv effekt av din träning. 

Vasaloppsbutik

I Billingecenter hittar du Träningskonsultens sportbutik. Här kan du få hjälp att hyra eller köpa din sportutrustning, cyklar, skidor, tillbehör m.m.