({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Daniel Breece

Billingen Skövde - ett berg att älska!

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att förstå varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Skövde ligger på sluttningen av Billingen med bara 3 kilometer från stadskärnan. Här finner du vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som inbjuder till härliga dagar för hela familjen. Vintertid förvandlas Billingen till ett riktigt vinterparadis. 

Upplev Billingen du med!

Nyhet: Trailpass

För att utforska Billingens fantastiska cykelområden behöver du som fyllt 17 år köpa ett trailpass! Med trailpasset kan du njuta av alla mtb-leder, pumptracks, MTB-arena med mera. Barn och ungdomar till och med 16 år cyklar gratis.

Trailspåret avstängt

Trailspåret är avstängt tillsvidare på grund av blött underlag i för stora mängder. Medan avstängningen gäller kommer vi se över möjligheterna att dra om spåret.

Tips på evenemang

Stanna längre och upplev ännu mer

Förläng din vistelse på Billingen och boka boende! Välj mellan hotell, camping eller stuga med bergets aktiviteter alldeles utanför dörren eller centrumnära boenden bara en kort busstur från berget.
Stanna längre och upplev mer av Billingen!

Skogsmulles koja skymtar bakom några grenar från en gran.

Naturnära äventyr

Skogsmulleriket är en riktig pärla för dig som vill uppleva och lära dig mer om naturen. Besök Skogsmulle och hans vänner runt Åsbotorpsjön. Kika in i husen och utforska omgivningarna. Ett s...

Kvinna sitter på sten i shorts och t-shirt med ryggsäck på ryggen och tittar ut mot utsikten till hennes vänster. Solen glittrar genom i trädets grenar snett bakom henne.

Upptäck berget utmed Billingeleden

Billingeleden är en ca 57 km lång vandringsled som tar dig runt hela berget Billingen. Går även dela upp på 8 dagetapper. Leden går utmed bergskanten med fantastisk utsikt, nere på sluttning...

Aktiva barn klättrar hos Upzone

Bland trädtopparna

Ta med familjen eller kompisgänget på ett 2,5 timmes äventyr där du genom att klättra från plattform till plattform, 14 meter upp bland trädtopparna, balanserar på träbokstäver, svingar dig i nät och ...

Officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet har utsett Billingen Skövde till officiellt vasaloppscenter. Det innebär att Billingen har det som krävs för att vara den ultimata platsen att träna inför något av vasaloppen.

Man stående i en sportbutik

Vasaloppscoach

Patrik Johansson på Träningskonsulten är officiell Vasaloppscoach för skidor. För oss är det viktigt att kunna möta varje individ på dennes nivå allt för att du ska kunna njuta mer, ha rolig...

Inspiration

Vasaloppets test- och hälsopartner

Gör ditt Vasaloppsdeltagandet till en ännu bättre upplevelse och till en långsiktigt positiv effekt av din träning. 

Kvinna står med stavar i en sportbutik. En manlig expedit sitter och plockar fram något till henne. I bakgrunden är en hel vägg med längdskidor.

Vasaloppsbutik

I Billingecenter hittar du Träningskonsultens sportbutik. Här kan du få hjälp att hyra eller köpa din sportutrustning, cyklar, skidor, tillbehör m.m. 

Låt dig inspireras!

Letar du efter inspiration till din nästa upplevelse på Billingen? Ibland är det svårt att veta vad man vill göra. Låt oss ge dig några förslag på saker att hitta på

Delad glädje = dubbel glädje!

Dela din upplevelse på Billingen Skövde med andra genom att tagga dina bilder när du besöker Billingen.

#BillingenSkovde @billingenskovde

 

Billingen Skövde på Facebook 

Billingen Skövde på Instagram 

Upplev mer av Skövde!

Skövde ligger vid platåberget Billingen. Här, mellan Vänern och Vättern, kan du njuta av lokala matupplevelser, evenemang, kultur, historiska sevärdheter och friluftsliv.

I Skövde är det löjligt nära till både natur och stadskärna. En av många fördelar med en mellanstor stad mitt i ett storslaget landskap. 

Ready, set, enjoy!