({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tobias Andersson

Billingen Skövde - ett berg att älska!

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att förstå varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Skövde ligger på sluttningen av Billingen med bara 3 kilometer från stadskärnan. Här finner du vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som inbjuder till härliga dagar för hela familjen. Vintertid förvandlas Billingen till ett riktigt vinterparadis. 

Upplev Billingen du med!

Lördagen den 2 december kl 05.00 öppnar vi de första längdskidspåren!

Efter de senaste dagarnas kyla och nysnö har konstsnötillverkningen gått på högtryck och nu står det klart att vi kan öppna upp de första konstsnöspåren redan på lördag. Därefter öppnas fler spår upp allt eftersom de blir klara.

Skidspåren är öppna varje dag kl 05.00-21.00. Betalning av dagskort till längdskidspåren sker antingen med kort i betalautomaten som finns i anslutning till den stora parkeringen eller via Swish. Om du vill köpa ett säsongskort görs detta i receptionen på Arena Skövde.

 

Billingebacken fylls kontinuerligt på med konstsnö, men exakt datum för slalompremiär är fortfarande inte spikat. Till och med onsdagen den 29 november, har vi använt totalt 8.000 kubikmeter vatten till snöproduktionen i backen. Vi siktar på att nå mellan 20.000-25.000 kubikmeter vatten totalt innan backen står redo.

Billingecenter

Allt på ett ställe - I Billingecenter hittar du restaurang och café, sportbutik med uthyrning, vallabod/cykelmek, värmestuga och omklädningsrum. En bra utgångspunkt för dina äventyr på Billingen!

Res hållbart till Billingen

Visste du att du kan ta bussen till Billingen? Buss linje 8 tar dig enkelt upp till Billingen från Resecentrum. Ett perfekt sätt att resa hållbart till alla aktiviteter uppe på vårt fina berg.

Tips på evenemang på Billingen Skövde

Officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet har utsett Billingen Skövde till officiellt vasaloppscenter. Det innebär att Billingen har det som krävs för att vara den ultimata platsen att träna inför något av vasaloppen.

Man stående i en sportbutik

Vasaloppscoach

Patrik Johansson som äger Träningskonsulten är nu utsedd till officiell Vasaloppscoach inom disiplinen skidor. Boka in allt från privat träning och fystester till träningsläger.

Inspiration

Vasaloppets test- och hälsopartner

Gör ditt Vasaloppsdeltagandet till en ännu bättre upplevelse och till en långsiktigt positiv effekt av din träning. 

Kvinna står med stavar i en sportbutik. En manlig expedit sitter och plockar fram något till henne. I bakgrunden är en hel vägg med längdskidor.

Vasaloppsbutik

I Billingecenter hittar du Träningskonsultens sportbutik. Här kan du få hjälp att hyra eller köpa din sportutrustning, cyklar, skidor, tillbehör m.m. 

Delad glädje = dubbel glädje!

Dela din upplevelse på Billingen Skövde med andra genom att tagga dina bilder när du besöker Billingen. 

Upplev mer av Skövde!

Skövde ligger vid platåberget Billingen. Här, mellan Vänern och Vättern, kan du njuta av lokala matupplevelser, evenemang, kultur, historiska sevärdheter och friluftsliv.

I Skövde är det löjligt nära till både natur och stadskärna. En av många fördelar med en mellanstor stad mitt i ett storslaget landskap. 

Ready, set, enjoy!