({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Ett berg för barnen

Billingens fritidsområde är en perfekt tillflyktsort för barnfamiljen. Fritidsområdet är fullt utrustat med möjligheter för roliga aktiviteter och sköna friluftsdagar med familjen, oavsett årstid.

När snön ligger tung

Under vintern när graderna kryper ner så finns här fina skidspår med varierad svårighetsgrad och en skidlekplats som passar små skidsugna barn. Man behöver inte vara en skidåkare för att uppskatta Billingens fritidsområde vintertid, pulkabacken och skridskobanan bjuder även de in till en mysig dag med familjen. Matsäcken tar ni med er och njuter av vid någon av de grillplatser och vindskydd som finns på fritidsområdet. 

Mellan fågelkvitter och slask

När årstiderna pendlar mellan vårlycka och leriga stunder så bjuder Billingens fritidsområde in till upptäcksfärder och lek. Höjdpunkten är utan tvekan den populära lekplatsen Aktivitetsplats Äventyret där barnen kan klättra i den stora borgen eller kasta sig ut för linbanan och utmana mamma och pappa på "inte nudda mark"-banan. Här finns också fina motionsspår i olika svårtighetsgrader som passar för kortare vandringar eller så kan ni slå er ner på en berghäll med några metspön för att prova lyckan i våra fiskevatten. 

Skogsmulleriket växer fram

Just nu pågår ett stort arbete med vårt Skogsmullerike på Billingens fritidsområde runt Åsbotorpssjön. Här kommer barnen bland annat att kunna besöka Skogsmulles, Laxes, Fjällfinas, Novas och Billingetrollets olika kojor. Ett spännande och tillgängligt utflyktsmål, så håll utkik efter invigningsdatum! 

Läs mer om Skogsmulleriket på Billingen

Evenemang för barn på Billingen

Öppna SkogsgläntanÖppna skogsgläntan är Friluftsfrämjandets aktivitet för föräldralediga eller annan vuxen som är hemma dagtid med småbarn. Under Öppna skogsgläntan sjungs det sånger och leker utomhus i alla väder! Läs mer om Öppna skogsgläntan hos Friluftsfrämjandet. 

Terräng-Proppen: Terräng-Proppen är en motionstävling för barn och vuxna. Det finns två sträckor där den ena är på 1 km och en andra 2,5 km. En rolig aktivitet för barn och föräldrar att göra tillsammans. Läs mer om Proppen hos IFK Skövde Fridrott.

Skid-Proppen: Skid-Proppen är tillfällen då barnen kan testa på längdskidor på ett roligt och lekfullt sätt. Perfekt för den som vill testa på. Läs mer om skid-proppen hos IFK Skövde skidor.

Barnens vasalopp: En skidtävling där barnen får prova på att åka förbi de kända stoppen, dricka blåbärssoppa i Evertsberg och staka i mål i Mora. Alla barn får starta och åka så många varv de vill. 

För mer tips och inspiration kontakta Skövde Turistbyrå