({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En blå härlig bassäng med flaggor som hänger ovanför. I vattnet simmar en person.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Bada på Billingen

Bada, ta ett plask i plurret, doppa sig, hoppa i det blå – kärt barn har många namn. Här ger vi dig några tips på var du kan bada på Billingen Skövde.

Billingebadet

Billingebadet hittar du uppe på Billingen, granne med Hotel Billingehus och Billingecenter. Här kan du finns en 50-metersbassäng för bad och motionssim, en mindre barnbassäng samt och en plaskbassäng för de allra minsta. Allt med en fantastisk utsikt över Skövde!

Service: Här finns tillgång till soldäck, omklädningsrum, bastu, dusch och WC. 
Öppetider: För öppettider och priser gå till Billingebadet >>>

 

Tre kvinnor sitter på en brygga vid en sjö.

Fotograf: Tobias Andersson

Simsjön

Simsjön är en härlig badsjö på Billingen, 3 kilometer från fritidsområdet. Med sitt klara och svalkande vatten, och inte mindre än tre härliga badplatser, inbjuder den till många lata dagar vid vattenbrynet. Närheten till Skövde gör att Simsjön blir det perfekta valet för den som vill hålla sig hemmavé. Här hittar du badplatserna Stora badviken som bjuder på härlig sandstrand, den tillgänglighetsanpassade Villeviken med badramp och tillgänglighetsanpassad fikaplats, WC och parkering och den något lugnare lilla badplatsen med grönskande omgivningar vid Herrekvarn.

Med hund: Vid Stora badviken, bortanför toalettbyggnaden välkomnas hundar att bada kopplade under hela sommaren. På övriga kommunala badplatser gäller hundförbud kl. 08.00-20.00. Övriga tider är det dock tillåtet att bada med hunden på samtliga badplatser i Skövde. Här hittar du mer information om hundbadplatser i Skövde. 

Service: bryggor, WC. Toaletterna är öppna maj-aug. Bryggan vid stora badplatsen ligger i året om och används flitigt av kallbadare.

Tips! Intill Simsjön ligger Simsjögården med glass, fika, matservering och minigolfbana. 

 

På fritidsområdet på Billingen Skövde finns Hållsdammen och Åsbotorpssjön. Dessa sjöar är inte badsjöar! Vid Hållsdammen kan du istället slå dig ner med fiskespöt och fiska

Strax nedanför Billingen hittar du Arena Skövde där finns upplevelsbad för alla åldrar och Aqua Vitalis, en relaxavdelning med avrmpool, hamamsten, aufgussbastu, ångbastu, utomhusbassäng och upplevelseduschar