({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Det är dags för SM-veckan Skövde

❄️ ⛷️ 28 januari - 5 februari är längdskidspåren avstängda för allmänheten. 30 januari - 5 februari är slalombacken stängd för allmänheten.

🚧 Vägar upp till Billingen är avstängda för allmän biltrafik 31 januari-1 februari samt 4-5 februari. (Endast bussar, tävlande, funktionärer samt bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade får passera.) 

Lokaltrafiken förstärks med gratis shuttlebussar - så ta bussen till Billingen och SM-veckan! 🚌
Hitta till Billingen under SM-veckan >>>  

  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Bada, ta ett plask i plurret, doppa sig, hoppa i det blå – kärt barn har många namn. Här ger vi dig några tips på var du kan bada på Billingen Skövde.

Billingebadet

Billingebadet hittar du uppe på Billingen, granne med Hotel Billingehus och Billingecenter. Här kan du finns en 50-metersbassäng för bad och motionssim, en mindre barnbassäng samt och en plaskbassäng för de allra minsta. Allt med en fantastisk utsikt över Skövde!

Service: Här finns tillgång till soldäck, omklädningsrum, bastu, dusch och WC. Under badets öppettider finns här även en kiosk.
Öppetider: För öppettider och priser gå till Billingebadet >>>

 

  • Fotograf: Tobias Andersson

  • Fotograf: Tobias Andersson

  • Fotograf: Tobias Andersson

  • Fotograf: RAFikalivsstilochhalsa

Simsjön

Simsjön är en härlig badsjö på Billingen, 3 kilometer från fritidsområdet. Med sitt klara och svalkande vatten, och inte mindre än tre härliga badplatser, inbjuder den till många lata dagar vid vattenbrynet. Närheten till Skövde gör att Simsjön blir det perfekta valet för den som vill hålla sig hemmavé. Här hittar du badplatserna Stora badviken som bjuder på härlig sandstrand, den tillgänglighetsanpassade Villeviken med badramp och tillgänglighetsanpassad fikaplats, WC och parkering och den något lugnare lilla badplatsen med grönskande omgivningar vid Herrekvarn.

Service: bryggor, WC. Toaletterna är öppna maj-aug. Bryggan vid stora badplatsen ligger i året om och används flitigt av kallbadare.

Tips! Intill Simsjön ligger Simsjögården med glass, fika, matservering och minigolfbana. 

 

På fritidsområdet på Billingen Skövde finns Hållsdammen och Åsbotorpssjön. Dessa sjöar är inte badsjöar. Hållsdammen kan du istället slå dig ner med fiskespöt och fiska

Strax nedanför Billingen hittar du Arena Skövde där finns upplevelsbad för alla åldrar och Aqua Vitalis som är en relaxavdelning.