({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Det är dags för SM-veckan Skövde

❄️ ⛷️ 28 januari - 5 februari är längdskidspåren avstängda för allmänheten. 30 januari - 5 februari är slalombacken stängd för allmänheten.

🚧 Vägar upp till Billingen är avstängda för allmän biltrafik 31 januari-1 februari samt 4-5 februari. (Endast bussar, tävlande, funktionärer samt bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade får passera.) 

Lokaltrafiken förstärks med gratis shuttlebussar - så ta bussen till Billingen och SM-veckan! 🚌
Hitta till Billingen under SM-veckan >>>  

  • Upplyst svart byggnad(Billingecenter) i skymningen. Det liger snö på backen och i bakgrunden ser man det välvda taket över isbanan.

    Billingecenter

    - Allt under ett tak mitt i navet av Billingen

    Fotograf: Tobias Andersson/Next Skövde

Allt på ett ställe

Likt ett nav på cykelns hjul ligger Billingecentret mitt i fritidsområdet och är en lättillgänglig plats för alla som besöker Billingen. En mötesplats och samlingspunkt för alla som gillar att spendera sin fritid på berget. Härifrån har du nära till alla aktiviteter och du hittar kartor och information om närområdet. I restaurangen kan du få dig något varmt att dricka, köpa med picknick till vandringen eller mat till after skin. Här kan du även enkelt hyra utrustning för att springa, cykla, klättra eller åka skidor. Både längd och alpint.

Som ett officiellt Vasaloppscenter kan du här äta, valla, meka, duscha, basta, träna, konferera, byta om, umgås och värma dig. En plats där alla känner sig välkomna - hjärtat på Billingen Skövde. 

Restaurang Berget Skövde

Tillfälligt stängd - öppen igen under vecka 5 under SM-veckan.
Slå dig ner på en stubbe i restaurangen och känn smaken av Skaraborg på din tallrik eller njut av en varm kopp kaffe. Här i restaurang Berg lagar restauratören Mattias Hägg och hans kollegor lokalproducerad mat. Eller vad sägs om lagrad Billingeost (ja, så klart) i en högrevsburgare, köttbullar på kalvfärs från Bondens skafferi med färskpotatis, gräddsås, rårörda lingon och egeninlagd gurka  eller smörgås ppå egenbakat bröd med och örter från Billingeskogarna?

Här kan du njuta av vällagad mat, hembakade kakor och gott kaffe.
En lugn plats på ett berg fullt av äventyr.

 

Skidläger och skiduthyrning

MTB-läger och uthyrning

Sportbutik & uthyrning

Här har du Träningskonsulten, en sportbutik med massa utrustning för löpning, alpint, längdskidor och cykel. Vill du istället hyra utrusningen på plats finns det längdskidor, thule-vagn, alpint, skridskor och cykel. Och enklare kan det inte bli då spår, isbana och backe är precis utanför dörren!

Här kan du även få hjälp att valla dina skidor, optimera din träning med testcenter och gym. Eller vill du öva på tekniken? Boka tid för coaching eller kanske plats på något av företagets träningsläger. 

 

Vallabod/Mekrum för cykel

Ingång till Vallaboden/Mekrummet hittar du på utsidan på nedre våningen, från Hotel Billingehus sett.
Här finns ett mycket effektivt luftutsug, sex vallaplatser och eluttag för vallajärn. 

Konferensrum

I Billingecenter finns det konferensrum att hyra för mindre eller större möten. Rummet går att hyra i tre olika utföranden: hela rummet eller uppdelat i två mindre. Maximalt 50 sittande. Vi har en särskild tyst del där 4 - 6 personer kan ha ett mindre möte så flexibiliteten är stor och möjligheterna många.

Utrustning: projektor med duk, större skärm, ljud.

Föreningar i Billingecenter

På Billingen finns många föreningar. Dessa föreningar har sin klubblokal i Billingecentret.

If Hagen Skidklubb

Föreningen har aktiva tävlande medlemmar samtidigt som det finns en del motionärer. Vi har tillgång till vallabod vid träningstillfällena. Alla är varmt...

IFK Skövde Skidor

IFK Skövde Skidklubb är en skidklubb i Skövde. Vårt motto är Breddidrott med plats för topp.

Billingen Xtrail Sportsclub

Vår filosofi är att alla ska kunna vara med, rutinerad löpare som nybörjare. Vi vässar din teknik, rörlighet, löpstyrka och mycket mer för att du ska bli en...

IFK Skövde Friidrott

IFK Skövde Friidrott är löp- & kamratföreningen dit alla är välkomna. En aktiv förening som arrangerar allt från barnloppet Proppen till Billingen Trail Marathon.