({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Tips inför vandringar
Herrljungabygden

Tips till dig som ska ut och vandra!

Herrljungabygden har många härliga vandringsleder att välja mellan. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på oavsett vilken led du väljer att vandra och tänk på att vandringen är målet och kom ihåg att njuta och uppleva.

  • Fotograf: Lukasz Warzecha

  • Fotograf: B.Saunders

 

  • Rätt kläder är A och O. Bomull andas dåligt så välj hellre ullkläder som både andas och värmer.Ta också med förstärkningsplagg Gärna någon varmare tröja och vindtät byxa och jacka som klarar regn.

 

  • Gå i ingångna skor. Skavsår kan förstöra vilken vandringsupplevelse som helst. Se till att ha gått in skorna innan du ger dig iväg på din vandring. Om du vet att du brukar få skavsår så är ett tips att tejpa hälarna före vandringen.

 

  • Välj en ryggsäck med midjebälte om du ska gå en längre vandring – det spar på ryggen och hjälper dig bära din packning bekvämt vare sig det är picknickväskan eller en flerdagspackning. 

 

  • Ta med dig ett par extra sockar, kan vara bra att ta med om man blir blöt om fötterna. Blöta fötter ökar risken för skavsår!

 

  • Ta med dig något äta och dricka på vandringen. Att ta en paus och få i sig energi  och vatten under vandringen är viktigt. Är det kallt ute, så är det värmande att ta med en varm dryck i termosen.

 

  • Ta med ett sitt- eller liggunderlag i ryggsäcken. Väl värt om man vill ta en paus och vill sitta ned om det är blött ute eller kallt väder.

 

  • Ta med en karta ut på vandringen eller ladda ned den i din mobil. Kan vara bra för att orientera sig och för att se vart man är. Har du mobil är ett tips att ta med en extra batteriladdare, så mobilens batteri inte tar slut.

 

  • Var rädd om dig! Ta med ett första-hjälpen-kit, lite extra mat. Om du ska ut och vandra själv bör du även berätta för någon anhörig var du tänkt åka ifall något oförutsett skulle hända under din vandring. 

Ha nu en fin vandring och kom ihåg att njuta av naturen. Läs gärna mer om vad man får och inte får göra vid ett besök i naturen. Mer info hittar du i faktarutan med mer information om Allemansrätten.

Allemansrätten

Så fort du är ute i naturen och går en promenad, tältar eller plockar bär i skogen använder du dig av allemansrätten och som innebär att man ska ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. 

Se Visit Swedens film om Allemansrätten här

 

 

Kontaktinformation

Upplev Herrljunga/ herrljunga Kommun

Herrljungabygden


Telefon: +46 051317000


Hemsida: herrljunga.se