({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Anders Jonsson

Barnsligt skoj

Inget är väl så förknippat med salta bad och bryggor i Bohuslän som att smyga på krabban med en läskande blåmussla. Så spännande och så himla svårt att slita sig. Även om det så klart finns en massa annat kul för de yngre besökarna.

 

Molekylverkstan Science center, Stenungsund

På Molekylverkstans Science Center kan hela familjen prova på spännande naturvetenskapliga experiment. Agera vetenskapsman för en dag i kemilabbet, knäck tankenötter, pussla och spela i mattelabbet eller varför inte lära dig mer om kroppens olika funktioner? Kulturhuset Fregatten, Stenungsund,

Läs mer >>

Alltid fri entré.

 

Barnens LekStad, Kungälv

Klättra, rutscha, cykla, hoppa och lek i den unika ministaden hos Barnens LekStad. Vi erbjuder en stimulerande plats för barn mellan 0-12 år att få leka och förvalta all den energi som har givits dem. Här står pedagogik, säkerhet och fräschet i fokus.  För de minsta har vi en babyhörna med bl.a. en mindre rutschkana och ett lugnare bollhav. I caféet finner ni både god fika och matiga alternativ till barnen.
Läs mer >>

 

LaserArena 442, Kungälv

Vägg i vägg med Lekstaden ligger LaserArena 442 som passar både liten och stor, här erbjuds drop-in spel och barnkalas. Utmana dina kompisar och föräldrar eller varför inte barnvakten!
Solbräckegatan 33, Kungälv

 

 Segla med M/S Atene!

Följ med den 100 år gamla skonaren M/S Atene på sommarsegling. Prova på att sätta segel, skrubba däck, styra, navigera och hjälpa kocken i byssan.
Läs mer >>

 

Nordiska Akvarellmuseet, Tjörn

Nordiska Akvarellmuseet har öppet året runt och sjuder av aktiviteter. På somrarna pågår bland annat sommarkonstskola, olika kurser för barn i alla åldrar och pop-up verkstäder. Precis i närheten hittar ni salta bad, en av Tjörns populäraste badplatser ligger bara några meter bort.

Nyfiken på att måla? Både barn och vuxna är välkomna att prova penslar och akvarellfärger i museets öppna verkstad.

Läs mer >>

 

Skulptur i Pilane, Tjörn

Djur, natur och skulptur - Pilane är naturens egen konsthall med en mix av upplevelser som passar alla åldrar. Bland mångtusenåriga fornlämningar och skulpturer strosar fritt betande får omkring som gärna blir klappade. Ta med egen fikakorg eller besök gårdskaféet med lokala specialiteter.
Läs mer >>

 

Bohus fästning, Kungälv

Mäktiga murar, fuktiga kasematter och fängelsehålor. Knappast någon annan plats kan göra anspråk på så mycket nordisk historia som Bohus fästning och Fästningsholmen. Svenskar, norrmän och danskar har utsatt Bohus för 14 belägringar sedan grundandet 1308 – ett nordiskt rekord – men fästningen har aldrig blivit intagen. Följ gärna med på en guidad tur som avslöjar detaljer ur det förflutna. Även den lilla parken utanför fästningen är väl värd att upplevas med sina mjuka kullar och skuggande träd. Runt fästningen slingrar sig dessutom ett trevligt promenadstråk.
Läs mer >>

 

Carlstens fästning, Marstrand

Carlstens fästning är en mycket välbevarad och storslagen anläggning med ett dramatiskt förflutet. I mer än 350 år har denna väldiga väktare skyddat den lilla trästaden nedanför. När Marstrand blev svenskt 1658 gav kung Carl X Gustav order om att bygga fästningen, 200 år senare stod den klar. Bland annat satt den omtalade fången Lars Larsson Molin här, mera känd som Lasse-Maja då han vid sina stölder och bedrägerier klädde ut sig till kvinna. Idag kan man förutom att besöka Lasse-Majas fängelsehåla få en upplevelse av hur livet såg ut här för många hundra år sedan genom de bevarade riddarsalarna, tunga portar, kättingar, bojor och gamla uniformer. Tips: Passa på att ta en fika i våffelcaféet!
Läs mer >>

 

Fiska krabbor – ett salt nöje!

De flesta barn (och vuxna med barnasinnet i behåll) älskar att fiska krabbor. Det är enkelt och man får nästan alltid napp. 

Detta behöver ni: Snöre, klädnypa och hink. OBS! Glöm inte flytväst!

Så här gör ni: Hitta ett lämpligt krabbfiskeställe, strandkanten eller bryggan funkar fint. Fäst klädnypan i ena änden av snöret och ge dig ut på blåmusseljakt, det är nämligen krabbornas favoritmat. Krossa musslan med en sten, sätt fast den i klädnypan och sänk sedan ner klädnypan med betet på havsbotten. Fyll hinken med havsvatten. Krabborna känner snart doften av mat och kommer krypande. Låt gärna de fångade krabborna få sig en mussla eller två att mumsa på. När ni är klara med krabbfisket släpper ni i krabborna på samma plats som ni fångat dem. LYCKA TILL!