({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Glass, Sundsby Säteri, Tjörn

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Glass i stora lass

Ge dig ut på en glassig expedition genom södra Bohuslän! Här listar vi de ljuvligaste glasskioskerna som förgyller varje sommardag med minst en skopa magi.

 

 

Sommardröm Glasscafé
Skärhamns sötaste stolthet, här hittar du över 100 olika sorters kulglass, maffiga milkshakes och stiliga glassdesserter. Du kan också boka en glassprovning där du kan djupdyka i dina glasskunskaper, sätta poäng och försöka gissa rätt smak. Pssst, här kan även hunden njuta av en svalkande glass.

Fikahuset i Stenungsund
Här hittar du nya spännande smaker av deras himmelska hemgjorda gelato, ett sortiment som följer säsongen, hyllar de klassiska och samtidigt utvecklar nya favoriter. Utöver deras magiska glass finns också ett stort sortiment fikabröd, matbröd, tårtor och enklare lunchrätter.


Glassbaren i Henån
Du hittar denna lilla pärla intill havet i Henån, i marinan. Strut, bägare, rån och våffla, ja här kan du verkligen välja och vraka i glassparadiset. Du kan inte bara köpa glass utan här kan du hyra en SUP, båt och bo på vandrarhemmet.

Ivers Glasslucka
På idylliska Sundsby Säteri hittar du Ivers glasslucka, ett perfekt stop att planera in under en varm sommardag. I det vackra röda trähuset med gula fönster öppnas luckan upp och du är genast i glasshimlen. Här finns också ett bageri med syndigt goda bullar och fika för hela familjen. 


Café Mors Mössa
På Fästningsholmen i Kungälv intill ett av Västsveriges sju underverk, Bohus fästning, hittar du mysiga Mors Mössa. Här finns kulglass och mjukglass i magiska smaker som hör sommaren till. Det serveras också surdegspizza, räkmacka, go-kaffe och fika.

Linas Brygga
Hoppa på färjan till den bilfria ön Dyrön och besök härliga Linas Brygga, där mottot är att erbjuda dig Sveriges bästa glass. Med en gedigen glassmeny hittar du garanterat en ny favorit varje gång, detta är verkligen en glassbar i ordets rätta bemärkelse! Utöver smaskig glass kan du köpa hembakt fika och lunch. Missa inte den Bohuslänska äggosten som är en stående rätt på menyn hos Linas Brygga.Mollösunds Glasscafé
Ta dig till denna otroliga västkustpärla i Mollösund, med ett gäng smarriga smaker och oslagbara miljö är denna plats svårslagen. Så packa in hela familjen och sätt kurs mot Mollösund, du kommer inte ångra dig!

Björholmens Glasslucka
På nordvästa Tjörn hittar du Björholmens marina, en destination i sig med restaurang bryggbar, bastu, hotell, trampbåt, kajak och en utmärkt glasskiosk. Med sin charmiga glasslucka erbjuder de svalkande kulglass från Lejonet & Björnen, serverat med ett leende. Inhandla din glass och slå dig ner på bryggkanten och njut av utsikten.


Holmens kiosk
På Pittoreska Klädesholmen hittar du Holmens kiosk, en del av Salt & Sill. Här finns sött & salt, varmt & kallt, men nu fokuserar vi på det kalla och söta, eller hur? Köp med dig en maxad glassstrut och strosa ner till den fina badplatsen strax intill. Passa också på att besöka det unika sillmuseet, Sillebua, där du kan följa med på en resa tillbaka i tiden då Klädesholmen levde på sin sillproduktion. Som sagt, sött och salt- en oslagbar kombination😊

Hotell Stranas glasskiosk
På denna fina anläggning finns något för alla, de har en maxad glassbar inne i kiosken som verkligen sätter guldkant på tillvaron. Här kan du bada, basta, spela paddel, paddla kajak, äta pizza eller bara hänga en stund, med en läskade glass i näven och sol sinnet, såklart!

Grindebackens Strandhak
Hoppa på färjan från Tuvesvik på västra Orust över till gulliga Gullholmen. Sedan tar du dig till fots ner mot Grindebacken Strandhak, ett magiskt ställe utefter havet med en sann beach-aura. Här kan du hänga hela dagar med glassen i högsta hugg och sand mellan tårna.Lejonet & Björnen – På Marstrand
Längs med kullerstensgatorna på den lilla ön med den stora personligheten hittar du Lejonet & Björnens egen glasskiosk. Välj mellan säsongens nya smaker, klassikerna och favoriterna från deras älskade sortiment.