({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Anders Jonsson

Sugen på ett fiskeäventyr?

Södra Bohuslän erbjuder fantastiska möjligheter till sportfiske. Det kustnära fisket efter havsöring är vida känt och under sommarmånaderna kommer stora makrillstim in i fjordarna och kan fiskas både från land och båt. Ute till havs finns djuphavsfisket som erbjuder allt från torsk och sej till långa och andra spännande djuphavsarter. Det finns även flera sjöar som erbjuder utmärkt fiske efter gädda, abborre och gös.

Fjordområdena i södra Bohuslän erbjuder en otroligt vacker och varierad fiskemiljö med allt från forsande tidvattenströmmar till grunda sandvikar och vågpiskade stenhällar. Den 1 april är det havsöringspremiär och då startar fiskesäsongen för många. Havsöringsfiske på grunt vatten med sporadisk vegetation är en upplevelse utöver det vanliga. Har man tur träffar man rätt och kommer ut i samband med att borstmaskarna svärmar. Maten finns då i överflöd och de silverblanka öringarna äter sig snabbt feta och starka efter de kalla vintermånaderna.

SPORTFISKE I VÄRLDSKLASS

När sommaren drar igång och vattnet blir varmare i juni så söker man med fördel större öring vid strömsatta klippbranter och uddar. Makrillen börjar även komma in och jaga tobis och småfisk längs klipphällar och invid bryggorna. Har man ingen egen båt kan man med hyra en guide eller åka med någon turbåt ut och testa lyckan med några makrillhäcklor. Det går även utmärkt att fiska både makrill och öring direkt från land med både haspelspö och flugspö.

FISKETIPS OCH FISKEKORT

Björns Fiske och Jakt i Stenungsund kan du få hjälp med information om vilket fiske som är bäst just nu och med vad du behöver för att lyckas med ditt fiske. Butikspersonalen har även koll på bra fiskeplatser och på vilket fiskekort som behövs om man vill fiska i sötvatten. I havet är allt handredskapsfiske fritt.

Behöver du boende? Det finns flera boendetyper i området med gångavstånd till bra fiske. Boenden som är populära bland sportfiskare är exempelvis Hotell Solliden, Salt & Sill, Stenungsbaden Yacht Club, Malö camping samt Hafstens Resort & Camping.

Här kan du köpa fiskeutrustning eller boka en fisketur

Anders Båt
Telefon: + 46 76 820 44 20
E-post: info@andersbat.se
Hemsida: andersbat.se

AskArd Hav & Land 
Telefon: +46 702 555705 
E-post: info@askard.se
Hemsida: askard.se 

Fjordguiderna
www.fjordguiderna.se

Hajen Fiskecharter, Åstol
Telefon: +46 703 70 52 06
E-post: info@hajen-fiskecharter.se
Hemsida: hajen-fiskecharter.se

Halla's Båt & Fiske
+46 725 85 27 41
E-post: inger@hallafiske.se
Hemsida: hallafiske.se

Tjörns Skärgårdsturer
Telefon: +46 733 411855
E-post: info@skargardsturer.se
Hemsida: skargardsturer.se

Wild Fish Sweden, Orust
Telefon: +46 70 63 10 444
E-post: jonas@edgeflyfishing.com
Hemsida: wildfishsweden.se

Mareblå & Havsguiderna
Telefon: +46 706 24 90 17
E-post: lennart@mareblahavsguiderna.se
Hemsida: mareblahavsguiderna.se

Björns Fiske och Jakt
Fiskekort, tips och information om fiskeplatser, beten, fiskebestämmelser, fredningstider och fiskeutrustning. 
Strandvägen 14, Stenungsund
+ 46 303 843 40
Hemsida: www.bjornsfiskeojakt.se

 

Tips