({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Bada i Södra Bohuslän, Snorkel, Linnea

Fotograf: Linnéa Johansson

Top 10 bästa badplatserna

Här hittar du listornas lista över sommarens bästa badpärlor. Från pittoreska stränder till klippor, hopptorn och bryggor, dessa badplatser erbjuder något för alla. Upptäck skönheten vid Vadholmen, det häftiga Gråskärsbadet, idylliska Hälleviksstrand och många fler ultimata dopp-stop. Så packa picknickkorgen, bunkra med solkräm och njut av fantastiska dagar vid vattnet på västkusten.

 


1. LÅKA

En liten men ack så ultimat badplats som erbjuder allt man behöver för en fulländad sommardag. I Höviksnäs på Tjörn ligger Låka badplats med sitt vackra vatten, lilla sandstrand,gräsplättar, granitklippor, badbrygga och hopptorn. Packa picknickkorgen, ladda på med solskyddsfaktor och få ut det bästa av en sommardag på västkusten.

2. GRÅSKÄRSBADET
En av Tjörns häftigaste badplatser, strax intill Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn hittar du denna juvel. Spendera en dag i solen, på stranden, bryggorna eller gräsmattan. Prova serven på volleybollplanen, öva på dyktekniken, testa hopptornet eller gör kanonkula från klipporna.

 

 

3. HÄLLEVIKSTRANDS BADPLATS
Mitt i det pittoreska lilla samhället Hälleviksstrand på Orust hittar du denna lilla skatt till badplats. Här kan du gassa i solen på de nya fina bryggorna som slingrar sig längs med klipporna eller varför inte borra ner tårna i sanden innan du svalkar dig i det friska havet. Ta ett 10poängs dyk från trampolinen och avsluta dagen med en glass på Hotel Strana som du hittar ett stenkast bort.

 

 

4. SMÅHOLMARNA
Vid Henån på Orust hittar du vackra Småholmarna, följ spången ut till badplatsen och fånga dagen. Slappa på en klipphäll, häng på bryggorna, simma ut till den lilla flotten, testa hopptornet eller hoppa från trampolinen. Badplatsen är anpassad för alla och har en fin ramp ned i havet. Behöver du en rullstol för ditt bad så finns det att låna på Kommunhuset inne i Henån. Blir du sugen på en glass så hittar du mycket gott att välja på hos Glassbaren i Henån där du även kan hyra en sup.

 

 

5. SVANESUNDS BADPLATS
Hit tar du dig antingen via bilfärjan från Kolhättan eller från någon av Orust slingrande landsvägar. Här finns bryggor, hopptorn, strand och gräsplättar, ja allt du kan tänka dig för en dag i solen med badmössan på! I kiosken kan du köpa läskande dryck och iskalla glassar. Badplatsen är tillgänglighetsanpassad och du behöver inte oroa dig för parkeringsplats eller toalett tillgång heller, packa glatt humör och hela familjen!

6. MARSTRAND
Den lilla ön med sin fästning på toppen har mycket att erbjuda, hoppa på färjan från Koön och bege dig till någon av Marstrands vackra badplatser. Vandringsleden runt ön är kantad av optimala havsbadsmöjligheter. Så på med solkrämen och ut på klipporna!

 

 

7. KATTEVIK
Ta dig till Mollösund, en äkta Bohuslänsk pärla på sydvästra Orust. Katteviks badplats är verkligen en ultimat badplats för hela familjen. Här finns bryggor, klippor & hopptorn för de modiga. Glöm inte att ta med krabbfiskespöt för en kul aktivitet.

 

 

8. RÖRA RUMP
En fin och mysig liten badplats på norra Tjörn, ta med hela familjen för en dag vid havet. Här finns en liten brygga, härlig sandbotten och en flotte att simma ut till. Här hittar du såklart även de Bohuslänska klipporna att bada från. Tävla om vem som simmar snabbast till flotten!

9. VADHOLMENS BADPLATS
Ta dig till Aröd i Kungälv och spendera en heldag vid havet. När du parkerat bilen tar du dig över gångbron mot holmen, väl där kan du välja mellan att gassa i solen på klipphällarna, bryggbada eller varför inte slå dig ner på gräsmattan strax intill vattenbrynet. Här finns toaletter, grillplatser, en charmig kiosk och massor av plats att bre ut sig och fånga sommardagarna på bästa sätt. Badplatsen är stor och tillgänglig för alla.


10. KÅREVIK
På västra sidan av Tjörn vid Rönnäng ligger den populära badplatsen som erbjuder något för alla. Fin sandstrand, bryggor, klippor, hopptorn och trampolin. Här kan du välja mellan att ta klivet och hoppa eller att vada ner i det böljande blå. Utsikten från badplatsen är fantastisk mot de små öarna Dyrön och Åstol.