({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kajak i Skärhamn

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Turer på vatten

UTGÅ FRÅN KAJAKTIV TJÖRN

Utanför Rönnäng på Tjörn hittar man fina paddlingsvatten. Vi kan varmt rekommendera en paddlingstur österut från Kajaktiv och Bleket. Ta antingen den inre leden via Kalvsund förbi Rönnäng eller den yttre vägen via ön Väggen och sedan vidare mot Åstol där man kan ta en paus i den skyddade hamnen innan färden går vidare mot den inre skärgården i Hakefjorden. Paddla vidare till den skyddade ön Kärrsön med smala sund och dalar.

Är ni sugna på att tälta rekommenderar vi ön Katten, en fantastisk ö med sandstränder och en perfekt tältplats på nordostsidan av ön.

UTGÅ FRÅN ORUST KAJAK

Orust Kajak har fördelen att ligga i ett väldigt skyddat läge vid Stockens Camping. Det går alltid
att paddla här då det går att hitta skyddade vatten vid alla vindriktningar. Café Wintervallen på Härmanö når du på en halvtimme, där finns till och med en strand att landa kajakerna på. Paddlar man vidare når man charmiga Gullholmen, det tar ca 1 timme. Paddlar man söderut når man Käringön på ca 1,5 timme.

Ett besök till Härmanö Huvud är ett måste. Det tar ca 1 timmes paddling från Orust Kajak. I detta naturreservat får man inte tälta men väl njuta av paddling bland 100 tals små öar och kobbar. Här finns laguner, små smala vattenfåror och en sandstrand med blick ut mot öppen horisont. Om man vill stanna längre finns helt underbara tältplatser på grannön Vallerö!