({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Katja Ragnstam

Orust - LJUV MUSIK FÖR ALLA SINNEN

Lyssna till sköna toner från den intima scenen vid Slussen, beskåda öns många välarbetade båtar, njut av lamm, musslor och nybakt från de lokala producenterna. Orust lockar alla sinnen, i ett landskap som förändras i takt med årstiderna.

Musikscenen är fantastisk och sommartid är Orust platsen att vara på om du vill lyssna till de mest kända svenska artisterna eller duktiga lokala förmågor som spelar i vackra miljöer. Slussen, Flatön och Nösund är bara några av platserna med stort musikutbud. 

PINFÄRSKA RÅVAROR

Orust tar allvarligt på det här med mat och det lokalt producerade får allt större utrymme. Det finns många gårdsbutiker med lokalt odlat och lokalt producerat. Produkter som honung, lamm, musslor och nybakat trängs med ekologiskt odlade grönsaker eller lokalproducerade charkprodukter. Du möts av människor som i sitt engagemang brinner för sin gärning och delar med sig av kunskap som gör att du känner dig extra välkommen.

ORUST ÅRET RUNT

Att besöka Orust är inte bara ett måste på sommaren då du kan bada, sola, segla, golfa eller paddla kajak. Vid påsktid är det konstvandring, i slutet av augusti hålls båtmässan Öppet Varv och sedan väntar skördefest samt hummersafari. Varför inte testa alla aktiviteter som hör julen till, som konserter, marknader eller julbord, givetvis med den lokala prägeln. För dig som vill besöka öar som sjuder av liv men inte av biltrafik så är Käringön och Gullholmen givna val, två pärlor där du kan njuta året runt. Oavsett om du kommer när löven spricker ut och naturen står i blom, under den intensiva sommartiden eller den lugna och majestätiska hösten och vintern så är du alltid välkommen till Orust.

Boende på Orust >>

Mat & Dryck på Orust >>

Se & Göra på Orust >>

Orust kommuns webbplats www.orust.se