({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Testa SUP

Testa SUP i sommar!

SUP (Stand up paddle board) är ett riktigt roligt och lätt sätt att ta sig ut på havet. Stående på en surfbräda med en paddel tar du dig fram mellan kobbar och skär.

Här hittar du till företag som erbjuder uthyrning av SUP-brädor.

 

Sup-paddling

Utgå från Koön, Marstrand
Marstrand bjuder på historiska, öppna vatten och oändliga möjligheter både för njutningspaddlaren och den mer äventyrslystne. Vid stilla väder ska du passa på att ta en tur runt Marstrandsön för otroligt fina vyer. Solnedgången sommartid vid norra inloppet ger en dig en magisk naturupplevelse på brädan.

Utgå från Tjuvkils huvud
Den lilla ”kilen” utanför hamnen erbjuder många möjligheter att paddla utefter vind och väder. Upptäck din paddling samtidigt som du utforskar Tjuvkils vackra ”bakgård”. Österut nås Lökeberg med sandstrand och kiosk, en nybörjartur med närhet till land längs med vägen. Ofta i sällskap av sälar. I nordost ligger populära badplatsen och den vackra platsen Rörtången. En tidig stilla morgon tillsammans med en vän, en termos och fåglarnas sång kombinerar du både njutning och aktivitet. Norrut speglar sig Brattön i havet och för den vana paddlaren är en tur runt ön en härlig rutt.

I sundet mellan Brattön och Älgön kan du bada och äta medtagen mat på den lilla sandstranden i Älgöns Naturreservat. Framför Älgön i nordvästlig riktning från hamnen finner du Stora Trefoten som är en perfekt ö för att gå iland, utforska och tälta på sommartid.

Paddlar du västerut förbi Nordöhamnen kan du gå i land vid den nybyggda bryggan och äta gott på instöbron bar och cafe. Det finns möjlighet att fortsätta turen under bron och ta sig runt på utsidan via Skräddarön, därefter fortsätter du under Nordösundsbron och tillbaka till Hamnen. Eller så njuter ni av en returpaddling i solnedgången som är en populär vy vid Tjuvkils huvud.

 

Att tänka på när du ska ge dig ut på havet med en SUP-bräda

  • Med SUP (stand up paddleboard) kommer du nära naturen och vattnet. Det är lätt att besöka öar, hoppa av och på för ett svalkande bad och aktiviteten passar hela familjen.
  • Säkerhet och planering är en viktig del i både stora och små äventyr. Tänk på att väderleken lätt ändras och båttrafiken kan vara stor på vissa ställen.
  • Din bräda är din säkerhet och du fäster den med en leash, ett fotkoppel, runt din ankel för att alltid vara nära. Det hindrar brädan för att driva iväg av vind och vågor men också från att åka på någon annan.
  • Du ska också vara simkunnig och använda flytväst.
  • Använd ett vattentätt skyddsfodral till din mobil, meddela någon din planerade rutt och paddla i sällskap.
  • Håll dig uppdaterad på vädret och håll koll på om vinden vänder eller tilltar. En SUP bräda driver lätt med vinden.
  • Paddla mot vinden för att sedan vända hem i medvind, på så vis får du en avslappnad och tryggare paddling.
  • En frånlandsvind kan upplevas lugn och stilla vid en strandkant, den ger dig fart som snabbt bygger upp ute på vattnet och är en stor risk för både nybörjare och vana paddlare.