({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Kompisgänget på äventyr

Ta med goda vänner ut på ett äventyr i september. Upplev lugnet, och ett av Sveriges absolut vackraste paddlingsvatten. Ge er ut på en tur i kajaken som tar er genom 100-tals små öar och kobbar, till mysiga Käringön, och Härmanö Huvud som bjuder på laguner, små smala vattenfåror och en sandstrand med blick ut mot öppen horisont.

Paddla genom Gullholmen till Härmanö Huvud

I ett skyddat läge vid Stocken Camping ligger Orust Kajak. Ett perfekt ställe att hyra kajak på och starta er paddling från – här kan ni nämligen hitta skyddat vatten oavsett vindriktning. Den tätbebyggda ön Gullholmen ligger en timmes paddling härifrån. På Gullholmen slingrar sig små gränder fram bland gamla fiskestugor och sjöbodar. I hamnen ligger Gullholmens Hamncafé – perfekt för ett lunchstopp.

Paddla sedan vidare söderut längs med Härmanö som är ett av Bohusläns största naturreservat, bland kobbar och skär, hela vägen till Härmanö Huvud. Njut av sandstränder, laguner och magisk utsikt. Vill man tälta finns det möjlighet på grannön Vallerö.

  • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Upptäck Käringön

Från Härmanö Huvud kan ni fortsätta till fantastiska Käringön. Det är också möjligt att paddla direkt hit från Orust Kajak, en tur på cirka en och en halv timma. Den bilfria ön består av smala gränder med vita trähus, ett myllrande bryggliv och flera härliga badplatser. Stanna till med kajaken och njut av god mat på restaurangerna längs kajen, som Peterssons Krog som bjuder på havets alla läckerheter. Ett besök på Shyness Inredningsbutik är ett måste och vill ni bo över finns flera boenden av olika karaktär, allt från hotell Käringön med unika rum och en restaurang med utsikt över hamnen till vandrarhem med självhushåll.

  • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

  • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

  • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

TIPS! 

Ytterligare en härlig kajaktur i södra Bohuslän, denna utanför Tjörn med ett besök på Nordiska Akvarellmuseet, Färgstarkt paddeläventyr i september 

Tips