({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Anders Jonsson, Södra Bohuslän Turism

Kajakäventyr vid Orust

Gör dig redo för ett äventyr på havet i september. Upplev lugnet och ett av Sveriges absolut vackraste paddlingsvatten. En tur i kajak vid Orust tar dig förbi 100-tals små öar och kobbar till fantastiska platser som Käringön, Gullholmen och Härmanö. Här möts du av sjöbodar, laguner, gömda små sandstränder och öppen horisont.

Utgå från Stocken eller Ellös

I ett skyddat läge oavsett vindriktning vid Stocken Camping ligger Orust Kajak. Ett lugnt och fint ställe att hyra kajak och en fin plats att starta äventyret till havs. Det lilla fiskesamhället Stocken är en liten pärla, här glider du sakta förbi sjöbodar och bryggor.

Befinner du dig vid Ellös så hyr du din kajak från Kustkajak och startar ditt havsäventyr vid deras lilla strand. Från Ellös har du bra utgångspunkt för paddling ut mot Gullholmen och Käringön men även för lite mer skyddad paddling vid Malö strömmar.

Paddeltur mot Gullholmen

Starta ditt äventyr ut mot Gullholmen, det tar ungefär en timma från Stocken och lite längre tid från Ellös. På Gullholmen slingrar sig små gränder fram bland gamla fiskestugor och sjöbodar. I hamnen ligger Gullholmens Hamnkrog som håller öppet året om och är ett perfekt stopp för lunch.

Vill du vidare ut bland kobbar och skär ska du paddla söderut från Gullholmen längs med Härmanö där du hittar ett av Bohusläns största naturreservat med riktigt fina vandringsleder. Paddla hela vägen till Härmanö Huvud och njut av sandstränder, laguner och magisk utsikt. Vill du stanna längre så bokar du in en natt på Gullholmsbaden eller så slår upp ditt tält på den lilla ön Vallerö.

Tänk på att det inte är tillåtet att tälta i naturreservatet på Härmanö/Gullholmen.

Upptäck Käringön

Vill du ta en längre tur så fortsätter du från Härmanö Huvud via Vallerö mot Käringön. Paddlar du direkt från Stocken till Käringön så tar det ungefär en och en halv timma. Här möts du av en fin liten ö med smala gränder, vita trähus, shopping och god mat. Havets alla läckerheter njuter du av på restaurangen Peterssons Krog. Och är du sugen på att lyxa till det med ostron så ska du kolla in Karingo som håller till i en liten sjöbod vid havskanten. Riktigt färska och nykokta skaldjur hittar du i hamnen hos Fiskaffären.

Ett besök på Shyness Inredningsbutik är ett måste och vill ni bo över så finns bland annat Hotell Käringön och Lotshotellet

Tips