({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Bengt Säll

Paddla kajak till Skärhamn

Saltstänkta sjöbodar, kobbar och öar få ställen i världen kan mäta sig med Bohusläns paddelvatten - passar både amatörer och året-runt-paddlare. CNN rankar Bohuslän som ett av världens tio bästa vildmarksområden.

Dagstur till Sandholmen och Skärhamn

Lägg i kajaken från vår Kajaktivs brygga vid Klädesholmen på Tjörn, och du är i Sveriges finaste paddelvatten på direkten. En mycket trevlig dagstur som vi rekommenderar alla att göra. Packa kajakerna med lunch och paddla norrut. Igenom Klädesholmen, förbi Flatholmen och stanna på den kända stranden på Sandholmen för att käka lunch och ta ett svalkande dopp. Har ni kraft kvar är det ett stenkast till Skärhamn där ni kan köpa färska kräftor, mjukglass eller besöka Nordiska Akvarellmuseet (stängt för utställningsbyte från 13/9 se deras hemsida för info om när nya utställningen öppnar igen).

Denna tur tar ca. 3 timmar enkel väg. 

Fler tips på trevliga kajakturer

Många som paddlar från Kajaktiv uppskattar variationen som Tjörn har att erbjuda. Från det karga landskapet mot Pater Noster, de kända öarna Åstol och Klädesholmen eller varför inte lyxa till det och paddla mellan vandrarhem? Möjligheterna är många och det är bara din egen fantasi som sätter gränserna.

Men en sak är säker, oavsett vilken rutt du väljer att paddla kommer du få en minnesvärd upplevelse. Det vågar vi lova dig!