({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jan Töve

Turistbyråns tre vandringspärlor

I Ulricehamn finns det gott om vacker natur och leder för cykling och vandring är många. På Ulricehamns Turistbyrå finns det ett gediget material av kartor och broschyr som berör detta ämne, men vilka leder är personalens egna favoriter?

Skrattande tjej på hösten med utsikt över Åsunden.

Fotograf: LM.Persson

Redvägsleden/Dalumsleden

Turistkommunikatör Linnéa slår ett extra slag för att upptäcka Ätradalen genom någon av vandringslederna Redvägsleden eller Dalumsleden. Här passerar du flera vackra platser längst vägen och kommer riktigt nära naturen. Båda lederna går genom ett kulturlandskap som bjuder på intressanta naturformationer och fornlämningar. Redvägsleden passerar dessutom Baktrågens naturreservat som är riktigt minnesvärt under våren när backarna färgas av ett hav av blåsippor.

 

Man i naturen

Trailbanan på Lassalyckan

Klas är turistkommunikatör och har ett extra gott öga till Lassalyckan. När trailbanan invigdes sommaren 2019 var han med och provgick leden och sedan dess har det blivit några gånger både som promenadstig och löprunda. Det här är ingen bred, slät vandringsled utan mer en stig som går över lite mer utmanande terräng som bergsknallar, vattendrag, stenar och rötter. 

Även här finns det gott om möjligheter att sitta ned på iordningsställda rastplatser och stilla sin törst och hunger med det man packat ned i ryggsäcken. Tycker man den blir för lång är den inte svår att korta av genom att ta sig ut på de breda, fina spåren och ta sig tillbaka till stadionområdet. 

- Trailbanan är lite cool, och trots att den bara är knappt 7 km så är naturen så otroligt varierande och fin. Man får se lassalyckan lite mer "backstage", bakom den iordningsställda fina fasaden, säger Klas.

Lär mer om Trailbanan på Lassalyckan här!

Glad tjej

Åsundenleden

Ulricehamns turistchef Helena tvekar inte när hon får frågan om vilken led hon har ett extra gott öga till. - Åsundenleden är ju fantastisk, säger hon. Åsakullen, Svinakullen, Korpeboberg, Kråkebo. Det finns så många vackra platser längs den leden. 

Åsundeleden är en lång led på nästan 5 mil som går runt hela sjön Åsunden. Många väljer att dela upp den i två dagsetapper. Ett bra exempel är att parkera i Vegby eller Tvärred och gå till Lassalyckan. Där kan man övernatta på Hotell Lassalyckan och äta en rejäl god frukost innan man promenerar andra halvan. 

Här lär du dig mer om Åsundenleden.