({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jan Töve

Turistbyråns tre vandringspärlor

I Ulricehamn finns det gott om vacker natur och leder för cykling och vandring är många. På Ulricehamns Turistbyrå finns det ett gediget material av kartor och broschyr som berör detta ämne, men vilka leder är personalens egna favoriter?

  • Fotograf: Ulricehamns Turistbyrå

  • Fotograf: Klas Persson Ulricehamns Turistbyrå

Komosse

Marknads- och turistkommunikatör Martin tycker Komosse är den ultimata leden. Spektakulär natur under årets alla olika tider, en tydlig spång att följa och gott om platser där man kan sitta ned och vila fötterna en stund. Enkelt att parkera vid ledens start och mycket information om olika växter, mossens historia och artrikedom. Ute på Björnön är det trevligt att tända en brasa, lägga ett par korvar på griillen eller packa upp lite medhavd gofika. 

- Det känns som att komma till fjällvärlden, trots att det är platt, säger Martin.

Information om Martins favoritled finns här. 

  • Fotograf: Klas, ulricehamnsturistbyra.se

  • Fotograf: Klas, ulricehamnsturistbyra.se

Trailbanan på Lassalyckan

Klas är turistkommunikatör och har ett extra gott öga till Lassalyckan. När trailbanan invigdes sommaren 2019 var han med och provgick leden och sedan dess har det blivit några gånger både som promenadstig och löprunda. Det här är ingen bred, slät vandringsled utan mer en stig som går över lite mer utmanande terräng som bergsknallar, vattendrag, stenar och rötter. 

Även här finns det gott om möjligheter att sitta ned på iordningsställda rastplatser och stilla sin törst och hunger med det man packat ned i ryggsäcken. Tycker man den blir för lång är den inte svår att korta av genom att ta sig ut på de breda, fina spåren och ta sig tillbaka till stadionområdet. 

- Trailbanan är lite cool, och trots att den bara är knappt 7 km så är naturen så otroligt varierande och fin. Man får se lassalyckan lite mer "backstage", bakom den iordningsställda fina fasaden, säger Klas.

Lär mer om Trailbanan på Lassalyckan här!

  • Fotograf: Cykla och vandra i Sjuhärad

  • Fotograf: Patrik Strömbom

Åsundenleden

Ulricehamns turistchef Helena tvekar inte när hon får frågan om vilken led hon har ett extra gott öga till. - Åsundenleden är ju fantastisk, säger hon. Åsakullen, Svinakullen, Korpeboberg, Kråkebo. Det finns så många vackra platser längs den leden. 

Åsundeleden är en lång led på nästan 5 mil som går runt hela sjön Åsunden. Många väljer att dela upp den i två dagsetapper. Ett bra exempel är att parkera i Vegby eller Tvärred och gå till Lassalyckan. Där kan man övernatta på Hotell Lassalyckan och äta en rejäl god frukost innan man promenerar andra halvan. 

Här lär du dig mer om Åsundenleden.