({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jan Töve, ulricehamnsturistbyra.se

Two Lakes road bike
Ulricehamn

Landsvägscykling runt två vackra sjöar

Fin runda på asfalt runt de två sjöarna Åsunden och Tolken. Bitvis bjuds det på kuperade partier, men överlag är rundan behaglig. Passar för racer eller vanlig cykel.

Längd: 73 km
Stigning: 525 m

Se rutten på Ride with GPS

 

 

BESKRIVNING

 

Mycket uppför i början

Starta cyklingen i det lilla samhället Hulu. Inledningvis går det lite lätt utför men ganska snabbt vänder det uppför och kommer fortsätta så ett bra tag. Du passerar Dannike och svänger sedan 90 grader norrut mot sjön Tolken.

Här gäller det att verkligen bita i och nöta på, för från det att du svänger norrut så är det ett skönt motlut i nästa en mil. Under den sträckan kommer du ta drygt 80 höjdmeter innan du når rundans högsta topp en bit efter att du svängt av vid Äspered.

Sedan nedför till sjön Tolken

Härifrån går det sedan lättare när du cyklar längs åkermarkerna ner mot Tolken. Du passerar riksväg 40, vidare förbi samhället Hökerum och gör sedan en lov upp till Älmestad innan du byter riktning ner mot Timmele (ja, vägen går bokstavligen talat nerför mot Timmele).

Du har nu gjort över halva rundan och om du börjar känna dig trött så är det okej, för de sista tre milen är relativt flacka.

Avsluta med härliga vyer utmed Åsunden

När du rullar in längs strandkanten i Ulricehamn finns alla möjligheter till ett glass- eller fikastopp. Avslutningsvis väntar en jättehärlig cykling precis utmed sjön Åsunden, där det finns många fina platser att stanna på om du har medhavd fika, eller bara behöver sträcka på benen.

Slutligen når du Vegby och tar dig upp för några sista små backar tillbaka till Hulu.

Fotograf: Pär Carlzén

 

Fakta om leden

Längd:

73 kilometer.

Tänk på:

  • Cykla säkert. Använd alltid hjälm och ha en reparationssats med dig ifall olyckan är framme. Vissa vägar kan vara mer trafikerade än andra och underlaget kan variera.
  • Visa respekt för fotgängare, bilister och andra cyklister. Kom ihåg att du inte är ensam på vägarna.
  • Värna om naturen genom att alltid ta hand om skräp från energibars och liknande.

Markering:

Detta är ingen markerad cykelled utan endast för dig som är bekväm med att cykla med en cykeldator eller smartphone som visar dig vägen.

Start och mål:

På kartan börjar och slutar turen vid affären i Hulu mellan Ulricehamn och Borås, men det går givetvis att påbörja cykelturen på andra platser. På banvallen intill sjön Åsunden i Ulricehamn är en annan lämplig startplats.

Karta:

Kontaktinformation

Ulricehamns Turistbyrå

Järnvägstorget 2B

52330 Ulricehamn


Telefon: +46 321595959


E-post: turist@nuab.eu

Hemsida: Till hemsida