({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Emma Ekstrand

  • Fotograf: CHRISTOPHER SCHAUZ

  • Fotograf: Emma Ekstrand

10 vintriga sportlovstips

Här har du 10 vintriga tips som du kan hitta på under sportlovet! Ulricehamn bjuder på roliga upplevelser för alla, oavsett om du reser själv, med barn eller i större grupp.

1. Utförsåkning på Ski Bike and Hike

Ski Bike and Hike är ett av de bästa och populäraste ställena för vintersport i södra Sverige. Här hittar du en komplett vintersportanläggning med åtta nedfarter och bra skidåkning för hela familjen.

2. Åk längdskidor på Lassalyckans Vasaloppscenter

Lassalyckan finns skidspår som passar alla typer av skidåkare – allt från elit till barnfamilj. Här finns också bra möjligheter till både fikapauser och korvgrillning. Ta chansen att åka på en världscuparena!

3. Ulricehamns Kallbadhus

Ulricehamns Kallbadhus erbjuder avkoppling för kropp och själ. Här kan du ta ett uppfriskande bad i fina sjön Åsunden med ett värmande bastubad efteråt. I byggnaden kan du också vila upp dig med en skön massage på Mitt i sjön.

4. Bowla, spela shuffleboard och biljard

Varva utomhusaktiviteterna med att bowla, spela shuffleboard och biljard. KW Bowling är ett nöjescentrum med massor av aktiviteter.

5. Fika och ät i naturen

Packa med dig en god matsäcken och gör en paus i naturen. Runt om i Ulricehamn finns det bra möjligheter till både fikapauser och korvgrillning.

6. Gör ett besök i Ulricehamns Simhall!

I simhallen finns det en bubbelpool, tre bassänger och ett lekland med gott om utrymme för plask och lek.

7. Boka en skidlektion

Vill du lära dig att åka skidor eller utveckla din teknik? I Ulricehamn erbjuder vi kurser och lektioner för både stora och små, både på Lassalyckans Vasaloppscenter och Ski Bike & Hike.

8. Ta med picknick till ett naturreservat

Varför inte packa en picknickkorg, slänga på sig varma kläder och besöka Komosse? Med sina 47 kvadratkilometer är området ett av södra Sveriges största myrlandskap. På Komosse upplever man stillheten, lugnet och en fin natur. Njut av fikat och få känslan av att vara i fjällen.

9. Snöra på dig skridskorna

Är det första gången på skridskor eller behöver du slipa på piruetten? I ishallen vid Lassalyckan kan du åka skridskor på allmänna öppettider oavsett kunskap. Observera att det inte finns uthyrninga av skridskor så det behöver du ta med själv. 

10. Bio på Folkets Hus

Sjunk ner i biomörkret med en påse popcorn och njut av en bra film. Bion visas i en av Ulricehamns vackraste sekelskifteshus. Boka din biljett här!

Andra har också läst: