({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Kaféstaden Alingsås

    Fotograf: Robert Persson

Vi älskar fika

Fika och handla i Alingsås

Välkommen till The Capital of Fika som vi numera kan titulera oss. I Alingsås har du nära till allt; naturen, parker, stadskärnan eller de många sjöarna. Staden med sina välbevarade trähus är en välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Här finns massor med mysiga kaféer och unika butiker. Det är sen gammalt att det är populärt att fika och handla i Alingsås. Välkommen du också!

Fika är ett måste när man är i Alingsås

Njut av en god fika i Alingsås på något av våra kaféer året runt. Vi har kaféer som öppnar tidigt och serverar frukost, kaféer som ligger på mysiga innergårdar och kaféer som som satsar på ett ekologiskt utbud. Välkommen till Kaféstaden Alingsås!

På gång i Alingsås kommun. När är Gothia Cup? Vad kan du göra just idag? Vi har svaren!

I Alingsås är det alltid något på gång. Vad händer i Alingsås idag? Kolla in vår evenemangskalender för att hitta något som passar dig.

Gräfsnäs Slottsruin och Park

Vackra Bjärkebygden

I vackra Brobacka börjar Bjärkeområdet, som breder ut sig över norra kommudelen med Sollebrunn som huvudort. Lämningar från istiden gör Brobacka till en högintressant geologisk sevärdhet. Vackra Gräfsnäs slottspark var på sin tid med sitt pampiga slottsbygge från 1500-talet en viktig plats i Sveriges historia. Bjärkebygden har restauranger och kaféer, rekreations områden, slottspark, sjöar, skog och vandringsleder. En helt fantastisk plats med andra ord.

Gothia Cup Alingsås

Gothia Cup - världens största fotbollsturnering - förlägger en del av verksamheten i Alingsås. Vecka 29 kommer kommer 150 lag och över 2000 spelare till Alingsås.

Destination