({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tuana

Billingen Skövde

-ett officiellt Vasaloppscenter för cykel, löpning och skidor

Välkommen till Billingen Skövde ett officiellt Vasaloppscenter med hög kvalité på spåren för både cykel, löpning och längdskidor. Det innebär att här finns det unika träningsmöjligheter och rätt förutsättningar att året runt träna inför ett enskilt lopp eller klassikerns olika grenar - på egen hand, i grupp eller på ett läger. Här finns flera mil längdskidspår med både konst- och natursnö, utmanande MTB-leder och en stor variation på motionspår med allt från korta rundor till den tuffa Jansson 10:an.
Billingen är en perfekt plats att besöka för dig som vill ta din träning till nya höjder. Här erbjuds också bekvämt boende på hotell, stugby eller vandrarhem med spåren alldels utanför knuten!

Längdskidåkning

Berget Billingen har samma klimat som södra Dalarna. Det innebär att man ofta hittar snö på berget även fast det töar nere i Skövde centrum. Skidspåren på Billingen består av flera konstsnöslingor som tillsammans blir 11 kilometer långa elbelysta skidspår. När tillgången till natursnö blir tillräcklig spåras även flera längre skidspår samt ett spår som går över vackra Blängsmossen.

Läs mer om våra längdskidspår här.

 

Löpning 

Här finner du allt från relativt korta motionsspår till den tuffa Jansson 10:an (lila milen). Alla startar vid stadion. Utöver motionsspåren finns även ett trailspår samt Billingeleden och Trollstigen perfekta leder för traillöpning.

Läs mer om våra motionsspår.

 

Mountainbike

Sommaren 2023 öppnade vi vår nya Mountainbike Arena, under hösten öppnade vi upp en ny längre cykelled Billingerundan och under våren 2024 inviger vi våra nya cykelleder. Totalt är det sex olika satsningar inom cykel som nu gjorts på Billingen Skövde. 

Mountainbikelederna är av olika längd och svårighetsgrad - flow och pumptrail, hopp, teknikleder. Allt från mycket lätta till mer tekniskt svåra leder. 

Läs mer om våra mountainbikespår.

 

Vasaloppscoach

Patrik Johansson som äger Träningskonsulten är utsedd till officiell Vasaloppscoach inom disiplinen skidor. Boka in allt från privat träning och fystester till träningsläger.

Till personlig träning med Vasaloppscoach

 

Vasaloppets test- och hälsopartner

Gör ditt Vasaloppsdeltagandet till en ännu bättre upplevelse och till en långsiktigt positiv effekt av din träning. I Billingecenter hittar du Träningskonsulten som är en av Vasaloppets officiella test- och hälsopartner.

Till test- och hälsopartner

 

Vasaloppsbutik

I Billingecenter hittar du Träningskonsultens sportbutik en officiell Vasaloppsbutik. Här kan du få hjälp att hyra eller köpa din sportutrustning, cyklar, skidor, tillbehör m.m. 

Till Vasaloppsbutik