({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tuana

Billingen Skövde

-ett officiellt Vasaloppscenter för cykel, löpning och skidor

Billingens Skövde är ett officiellt Vasaloppscenter med hög kvalité på spåren för både cykel, löpning och längdskidor. Det innebär att det finns unika träningsmöjligheter och rätt förutsättningar att året runt träna inför ett enskilt lopp eller klassikerns olika grenar - på egen hand, i grupp eller på ett läger. Här finns flera mil längdskidspår med både konst- och natursnö, utmanande MTB-leder och en stor variation på motionspår med allt från korta rundor till den tuffa Jansson 10:an. Billingen är en perfekt plats att besöka för dig som vill ta din träning till nya höjder. Här erbjuds också bekvämt boende på hotell, stugby eller vandrarhem. 

Längdskidåkning

Billingeberget har samma klimat som södra Dalarna. Det innebär att man ofta hittar snö på berget även fast det töar nere i Skövde centrum. Skidspåren på Billingen består av flera konstsnöslingor som tillsammans blir 11 kilometer långa elbelysta skidspår. När tillgången till natursnö blir tillräcklig spåras även flera längre skidspår samt ett spår som går över vackra Blängsmossen. Läs mer om våra längdskidspår här.

 

Löpning 

Här finner du allt från relativt korta spår till den tuffa Jansson 10:an (lila milen). Alla startar vid stadion. Utöver motionsspåren finns även Billingeleden och Trollstigen perfekta leder för traillöpning.

Läs mer om våra motionsspår.

 

Mountainbike

Här håller vi på att bygga upp en hel Mountainbike Arena med start i april och med fortsättning under 2023 och 2024 kommer det att skapas flera nya attraktioner i cykelväg. Totalt är det sex olika satsningar inom cykel som nu görs på Billingen Skövde. 

MTB-lederna är av olika längd och svårighetsgrad - flow och pumptrail, hopp, teknikleder. Allt från mycket lätta till svåra leder. Även motionsspåret "Jansson 10:an" (lila milen) är öppen för cykling, i motsatt riktning.

Läs mer om våra mountainbikespår.