({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Tobias Andersson

Grillplatser och vindskydd

På Billingens fritidsområde finns flera välbesökta grillplatser. Vid några av dessa finns också vindskydd. Det kan vara en solig sommarkväll med utsikt över staden, eller en klar och kall höstdag i skogen. Gör en utflykt och njut av en trevlig stund utomhus vid någon av Billingens grillplatser eller vindskydd.

Åsbotorpsjön

På Billingens fritidsområde ligger Åsbotorpsjön. Runt sjön finns en tillgänglighetsanpassad asfalterad promenadslinga som är cirka 2 km med fin utsikt över Skövde. Längs vägen runt sjön finns både grillplatser och fina vindskydd utplacerade, samt flera rastbord. Grillplatserna är försedda med ved.

 

Hållsdammen

Runt Hållsdammen finns också ett antal grillplatser och vindskydd utplacerade. Även dessa grillplatserna är försedda med ved. Vid Dämmet finns en tillgänglighetsanpassad grillstuga, du hittar den vid Hållsdammens södra spets.

 

Aktivitetsplats Äventyret

I direkt anslutning till parkeringen på Billingens fritidsområde finns en aktivitetsplats för hela familjen. Bland annat så finns det linbana, klätterborg och en "undvik att nudda marken" bana. På aktivitetsplatsen finns det också möjlighet att grilla. Det finns två stycken grillplatser med vindskydd. Den som vill grilla tar själv med sig grillkol.

 

Ryds grottor

Vid Ryds grottor finns en iordningställd grillplats med parkering, bord och bänkar samt en vacker utsikt över östra Skaraborg. Tag med egen ved och pinnar för att grilla över öppen eld. 

 

Ymsingsborg

Vid Ymsingsborg finns två olika grillplatser. Vid den gamla grillplatsen finns även vindskydd. Fortsätter man lite längre österut på Billingeleden, kommer man till själva fornborgen och där finns en nygjord grillplats med grillgaller, bord och bänkar samt en vacker utsikt.

 

Rhododendrondalen

Här finns en iordningsställd grillplats och bord och bänkar, men tänk på att ta med egen ved.

 

Att tänka på:

  • Om du gör upp eld har du ansvaret att släcka den.
  • Låt elden brinna ut helt och hållet.
  • Släck ordentligt, gärna med vatten och rör om så att glöden slocknar när du har grillat klart. 
  • Lägg inget obrännbart skräp i elden.
  • Grillplatsen är ingen plats för sopor. Släng soporna i sopkärl eller ta med dig soporna hem.

    Lämna bara fotspår!

 
HÄR hittar du en karta över alla grillplatser och vindskydd vid Billingens Fritidsområde. 

 

Du kanske också gillar: