({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Det är dags för SM-veckan Skövde

❄️ ⛷️ 28 januari - 5 februari är längdskidspåren avstängda för allmänheten. 30 januari - 5 februari är slalombacken stängd för allmänheten.

🚧 Vägar upp till Billingen är avstängda för allmän biltrafik 31 januari-1 februari samt 4-5 februari. (Endast bussar, tävlande, funktionärer samt bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade får passera.) 

Lokaltrafiken förstärks med gratis shuttlebussar - så ta bussen till Billingen och SM-veckan! 🚌
Hitta till Billingen under SM-veckan >>>  

  • Fotograf: Ann-Marie Engh

Spännande skattjakter med geocaching

Ge dig ut på skattjakt – men glöm handritade skumma kartor. Ordet för skatt är numera cach och aktiviteten som spritt sig över världen är geocaching. 

För dig som vill upptäcka nya platser både i centrala Skövde och omgivningarna på Billingen passar Geocaching alldeles utmärkt!

Geocaching innebär att du med hjälp av en GPS, som vanligtvis finns i din mobiltelefon, letar efter gömda skatter eller cacher som kallas.  En cach kan vara en liten burk med en loggbok och en penna. När du hittat cachen loggar du ditt namn och datumet du var där, för att sedan leta vidare efter nästa skatt.

Ibland är de enkla att hitta, andra gånger krävs en hel del klurighet för att komma rätt. En del cacher är så kallade bytes-cacher. Då finns det en liten sak i burken som du får behålla mot att du lägger dit någonting annat. På Billingen finns det blandande cacher. De som är lite enklare att hitta och för de som vill ha en utmaning finns det cacher som till och med kräver klättringsutrustning!

På detta sätt upptäcker du nya smultronställen i ditt närområde du kanske inte visste fanns!

 

För mer information om Geocaching kika in på https://www.geocaching.com/play