({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Tre personer dekorerar tallrikar och vispar en vit röra.

Skol-SM i utomhusmatlagning

Skol-SM i utomhusmatlagning är tävligen för alla gymnasieelever som vill sätta sina kunskaper i utomhusmatlagning på prov. Vinnarlaget tar hem titeln, priser och en plats till nästa års stora SM i utomhusmatlgning.

 

Vad är skol-SM i utomhusmatlagning?

Skol-SM i utomhusmatlagning går ut på att ungdomarna ska ha kul och få en möjlighet att tävla i matlagning skolor emellan.

Det ska tillagas en trerätters meny över öppen eld på Muurikka och/eller Trangiakök. Råvarorna kommer från lokala livsmedelsproducenter från Västsverige.

I menyn ingår förrätt, varmrätt och dessert.

Utrustning finns förberedd och deltagarna har själva med sig handredskap som ska godkännas innan tävlingstiden börjar. Takspån eller palmbladstallrikar finns för eventuell uppläggning av maten.

Tävlingen är uppbyggd på precis samma sätt som SM i utomhusmatlagning.

 

Tävlingsregler

Lagen består av 2-3 deltagare som har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld. Dessa ska tillagas som tre stycken normalportioner varav två portioner ska serveras till domarna.

Lagen komponerar sin meny. Deltagarna plockar på plats till sig de mängder de behöver till sin meny eller får en färdig korg. Man får inte ta med något förberett, all mat ska tillagas på plats. Viss råvara är begränsad till 300 gram.

Den utrustning som deltagarna ska använda måste bli godkänd innan tävlingstiden börjar.

All mat kan serveras på takspån, palmbladstallrikar eller annan kreativ lösning som ryms inom den godkända utrustningen (till exempel något av tillagningskärlen).

Råvarulista 

 

 

Förra årets vinnare

Datum och plats

Tävlingen går av stapeln fredag 17 maj på Billingen Skövde

 

Anmäl er

Jobbar du på en gymnasieskola och tycker att detta verkar som en lärorik utmaning för dina elever som en del i er utbildning? Anmäl ert lag via formläret nedan. Det är gratis att delta. 

För frågor kring tävlingen, kontakta projektledare Magnus Sundmark magnus.sundmark@nextskovde.se 

 

Anmälan skol-SM utomhusmatlagning

 

 

SM i utomhusmatlagning presenteras i stolt samarbete med: