({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Ångbåtsturer med S/S Nossan
Nossebro

S/S Nossan tar dig på en ångbåtstur i vacker miljö

Vad sägs om en trevlig resa genom naturskönt landskap, omgiven av en fantastisk vegetation? En tur med ångbåten Nossan S/S är en av Essungas stora stoltheter!
OBS! Turerna går endast under sommarsäsongen!


Den entusiastiska ångbåtsföreningen erbjuder sommartid ångbåtsturer på ån Nossan. Personalen på plats guidar längs vägen om händelser från förr och nu. Du får alltså både berättat för dig vad du ser längs vägen men också anekdoter från bygdens och båtens historia. 

Ångbåten är godkänd för max 12 passagerare per tur, behörig skeppare samt rorsman/eldare/guide ingår. Medhavd fika kan intagas ombord på ångbåten, i ångbåtspaviljongen eller på bryggan. Ångbåtsföreningen försöker alltid ordna önskad resa! 

En tur med S/S Nossan är en verklig tidsresa, doften från den vedeldade ångmotorn, det lugna tempot samt Nossans vacka och orörda omgivningar. 

Historia

S/S Nossan af Stallaholm är byggd i Dalarna 1933 och har funnits i Nossebro sedan 1994. Tidigare användes hon som timmerbuntbåt, eller slup som det också kallas, på Dalälven. Den tidigare tändkulemotorn ersattes 1981 med en ångmaskin. När ångbåten kom till Nossebro år -94 lades många arbetstimmar på att få henne i gott skick. Redan samma sommar var det dags för premiärtur med passagerare på Nossan. Sedan dess har över 25 000 personer åkt med S/S Nossan. 

Namnet Nossan kommer från forn­nord­iskan och betyder ”smycket”. Nossan har sin källa i Borgstena, norr om Borås och rinner ut i viken Dättern i Vänern. Totalt är vattendraget Nossan 100 km långt.

Kontaktinformation

Ångbåtsturer med S/S Nossan

Storgatan 2

46530 NOSSEBRO


Telefon: +46 706 095 810


E-post: Skicka E-post