({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Familj som tittar på en liten ljusbrun ponny.

Fotograf: Falköpings kommun

Barnens Falköping

Kika på experiment och vetenskapliga shower, möt grisar, getter och kaniner, spela fotbollsgolf eller varför inte göra ett besök hos skogens konung älgen?

Mössebergs djurpark och lekplatser

Mösseberg bjuder in till många naturupplevelser och aktiviteter. Här finns vandringsleder, utsiktstorn, lekplatser och djurpark med mera. Djurparken ligger vid utsiktstornet på Mösseberg. I parken finns bland annat påfåglar, höns, getter, kaniner, grisar, dovhjortar och hästar. I anslutning till djurparken hittar du två lekplatser och grillplatser. Ett populärt inslag i parken är trampbilarna där barnen kan köra omkring på uppritade vägar och det går även att tanka dem vid den lilla bensinpumpen. Fri entré!


Lek, lär och upptäck på Dalénium Science Center

Vill du uppleva spännande experiment, kluriga problem och magiska shower? På Dalénium Science Center finns en mängd olika experiment och prova-på-aktiviteter inom teknik och naturvetenskap. Du kan till exempel bygga med jättelego, köra skogsmaskin, prova en lastbilssimulator eller ta dig an laserbanan.

 

Bad och lek på Odenbadet

Odenbadet i Falköping erbjuder en mysig och familjär badmiljö. I familjebadet finns en virvelbassäng, rutschkana och barnpool. De mindre barnen leker i barn- och varmbassängen medan de större älskar Virveln och rutschkanan. 

 

Wrågårdens älgar och bison

Wrågårdens viltpark finns alla möjligheter till att få se älgar och bison i naturskön miljö. Du kan antingen gå en promenad runt hägnet ( det tar ca 20 min) där älgarna bor eller boka in dig på en bisonsafari till bisonoxarna. På gården kan du också spela fotbollsgolf och padel eller utmana familjen i en fem-kamp. Vill du bo över så finns här ett Bed & Breakfast där du bor i en stuga utformad som en älg eller bison vid älghägnet. Gårdsbutik och café hittar du också på gården.


Spännande utställningar och lekhörna på Falbygdens Museum

Kom in och upplev den spännande utställningen "Forntid på Falbygden" med isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. I barnens museum finns en skaparhörna, kläder från olika tider att prova och en handelsbod där man kan leka affär.


Naturupplevelser och fågelmöten vid Hornborgasjön

Vid Fågeludden på Hornborgasjöns östra sida står Naturum Hornborgasjön på pelare i vattnet. Här finns en utställning om sjön och dess fågelliv. Under hösten bjuder naturum på många spännande programpunkter. Du kan gå på skattjakt eller delta i skådarskola. Det finns även två utsiktstorn och gömslen där du kan kika på fåglar. Café Doppingen serverar läcker fika och lunch med stor uteservering mot sjön. På hösten återvänder tranorna till Hornborgasjön, men de är lite skyggare nu än vad de är på våren. Bästa platsen för att se de stora fåglarna är vid Trandansen, Bjurum i södra delen av sjön vid skymning under september och början av oktober. Mer att se i området runt hornborgasjön, besök www.visithornborgasjon.se


Discgolf på Mösseberg

På Mösseberg ligger en bana för frisbeegolf/discgolf. Banan har korgar utplacerade och starten utgår från Hästgärdet vid Mössebergs Camping & Stugby. Discar finns för uthyrning på campingen och på Mössebergsgården. Banan har gråa metallkorgar och där du gör utkasten finns cementplattor. Det sitter skyltar vid varje hål där det står längd och illustration om hur hålet spelas. 

 

Lekplats i Plantis

Vacker och grön park mitt i Falköping där barnen kan springa runt. Här hittar du restaurang, café och en rolig lekplats. I paken ligger också Falbygdens museum.

Betongpark

På Garvis Carlssons väg, mellan Odenhallen och Odenplan finns en betongpark för skateboard, inlines, BMX och kickbike. Inriktningen är street med inslag av ramp- och poolsektioner, trappor och räcken. Läs mer om betongparken här!

Bowling och Shuffelboard på Bowlingstället

Bowlingstället erbjuder bowling på flera banor och shuffelboard där det går ut på att stöta en liten sten så den hamnar i området med högst poäng på shuffelbanan.


Fler tips!

Fler tips på aktiviteter, besöksmål, caféer och restauranger hittar ni på vår startsida!

Välkommen till Falköping