({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Flicka i röd overall som sitter på en stor snöboll.

Fotograf: Sebastian Streith

Barnens Falköping

Följ med till djurparken där du kan möta grisar, getter, hästar och kaniner. Kika på experiment och vetenskapliga shower på Dalénium eller varför inte göra ett besök hos älgarna på Wrågården?

Mössebergs djurpark och lekplatser

Mösseberg bjuder in till många härliga upplevelser och är ett centrum för olika friluftsaktiviteter. Här finns vandringsleder, utsiktstorn, lekplatser och djurpark med mera. Djurparken ligger vid utsiktstornet på berget. I parken finns bland annat höns, getter, kaniner, grisar, dovhjortar och hästar. I anslutning till djurparken finns även två lekplatser och fem grillplatser. Fri entré!

Fotograf: Falköpings kommun

Skidupplevelser på Mösseberg

När vintern tar fart på riktigt kan du besöka Mössebergsbacken. Där finns nedfarter för hela familjen. Hyr utrustningen du behöver och ge dig ut i backen. Under en fartfylld dag kan du värma dig på kaféet med någon varm choklad eller i värmestugan där du kan äta din medhavda matsäck. På Mösseberg kan du också åka längdskidor på konstsnöspåret eller på de andra motionsspåren i mån av snötillgång. 

Fotograf: Sebastian Streith

Experiment Dalénium Science Center

Vill du uppleva spännande experiment, kluriga problem och magiska shower? I Stenstorp finns Dalénium Science Center. I utställningen finns en mängd olika experiment och prova-på-aktiviteter inom teknik och naturvetenskap. Ta dig an laserbanan, bygg en gigantisk kub av mjuka klossar eller utmana ditt minne i ett ljudmemory.

Fotograf: Thomas Harrysson AB

Bad och plask på Odenbadet

Odenbadet i Falköping hittar du ett trevligt och mysigt badhus. I Familjebadet finns en virvelbassäng, rutschkana och barnpool. De mindre barnen leker i barn- och varmbassängen medan de större kanske älskar farten i Virveln och rutschkanan. 

Fotograf: Robin Ohlausson [LAVEMEDIA]

Wrågårdens älgar och bison

Wrågårdens viltpark finns alla möjligheter till att få se älgar och bison i naturskön miljö. Du kan antingen gå en promenad runt hägnet ( det tar ca 20 min) där älgarna bor eller boka in dig på en bisonsafari till bisonoxarna. På gården finns även Padel, restaurang (endast förbokning) och ett Bed & Breakfast där du bor i en stuga utformad som en älg eller bison vid älghägnet. 

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Vacker natur vid Hornborgasjön

Hornborgasjön är är en av Europas viktigaste fågelsjöar och den är vacker att besöka året om. Vid Fågeludden på sjöns östra sida, står naturum på pelare i vattnet. Naturumet är stängt vintertid men det finns ett utsiktstorn på udden, vackra stigar att vandra på och grillplatser. Har du tur kan du kanske få syn på en av de mäktiga örnarna som lever vid sjön. 

Fotograf: Jesper Anhede

Bowling och Shuffelboard

Bowlingstället erbjuder bowling på flera banor och shuffelboard där det går ut på att stöta en liten sten så den hamnar i området med högst poäng på shuffelbanan.

Fotograf: Mostphotos

Pulkaåkning på berget

Lek och bus i snön är alltid roligt! På vägen upp till Mösseberg (Scheelegatan) hittar du en pulkabacke med härliga gupp.

Fotograf: Sebastian Streith

Spännande utställningar på Falbygdens Museum

Har du sett SVT:s programserie Historien om Sverige? Några av fynden i serien kan du se på museet. Kom in och upplev den spännande utställningen "Forntid på Falbygden" med isen som droppar, Sveriges äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. I barnens museum hittar du en skaparhörna, kläder från olika tider att prova och en handelsbod där man kan leka affär.

Fotograf: Falköpings kommun

Fler tips!

Fler tips på saker att göra i Falköping, besök vår sida Se & Göra! Kolla alltid öppettider på anläggningarnas egna webbsidor eftersom de kan variera över säsongen. 

Se & Göra

 

Missa inte Kulturkarusellen