({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Vinterutflykter

Falköping har mycket att erbjuda under vintern med vacker natur, friluftsaktiviteter, kultur och barnaktiviteter. Här nedan finner du några förslag till en vinterutflykt!

Hornborgasjön
Hornborgasjön är är en av Europas viktigaste fågelsjöar och den är vacker att besöka året om. Vid Fågeludden på sjöns östra sida, står naturum på pelare i vattnet. Naturumet är stängt vintertid men det finns ett utsiktstorn på udden, vackra stigar att vandra på och en grillplats. Har du tur kan du kanske få syn på en av de mäktiga örnarna som lever vid sjön. För att ha störst chans att se dem så kan du bege dig till Trandansen vid sjöns södra del och ta med dig en kikare. Där utfodras örnarna under vintern.

Fotograf: Jesper Anhede

Löfwings Ateljé & Krog
I närheten av Naturum hittar du paret Löfwing. Som gäst här har du möjlighet att uppleva de naturinspirerade verken av Göran Löfwing. Göran har även skapat en utomhusutställning med ett urval av hans bilder i den härliga parken. I Restaurangen och caféet bjuder Linda på hemlagat och hembakat. Vill du stanna kvar en dag till så finns det ett charmigt B&B på gården. 

Fotograf: Cred Linus M Bergman

Falbygdens Osteria
Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Du kan också njuta av ost i restaurangen eller ta en fika.

Fotograf: Tuana Fridén

Dalénium Science Center
På Dalénium finns experiment och upplevelser för familjen. Det är en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower där din nyfikenhet, kreativitet och experimentlust tas tillvara. 

Fotograf: Thomas Harrysson AB

Cesarstugan, Bondens År
En spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige. Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap och minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. Mat och fika serveras i restaurangen.

Fotograf: Cesarstugan

Falbygdens Museum
Kom in och upplev den spännande utställningen "Forntid på Falbygden" med isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. Under vintern visas även tillfälliga utställningar. 

Fotograf: Tommy Alven

Skidåkning på Mösseberg
När vintern tar fart på riktigt kan du besöka Mössebergsbacken. Där finns nedfarter för hela familjen. Hyr utrustningen du behöver och ge dig ut i backen. Behöver du hjälp att få till svängarna så finns möjlighet att boka skidskola. Under en fartfylld dag kan du värma dig på kaféet eller i värmestugan. På Mösseberg kan du också åka längdskidor på konstsnöspåret eller på de andra motionsspåren i mån av snötillgång. 

Fotograf: Johan Lindwert

Shoppa på Falbygden

På landsbygden i trakterna kring Falköping och Hornborgasjön finns flera mysiga gårdsbutiker där du kan botanisera bland vackra ting, spännande konst och lokala delikatesser.

Fotograf: Tuana Fridén

OBS! Kolla alltid öppettider på företagens egna hemsidor innan ni ger er ut på utflykt, de kan variera över säsongen.

Fler utflyktstips och mer information hittar ni under fliken Se och Göra på vår webbsida!

Till Se & Göra