Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Man som står vid en grillplats med sig hund. Blå himmel i bakgrunden.

    Fotograf: Jesper Anhede

Vinterutflykter

Falköping har mycket att erbjuda under vintern med vacker natur, friluftsaktiviteter kultur och barnaktiviteter. Här nedan finner du några förslag till en vinterutflykt!

Hornborgasjön
Hornborgasjön är vacker att besöka året om. Har du tur kan du kanske få syn på en örn. Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar och vid Fågeludden på sjöns östra sida, står naturum på pelare i vattnet. Där finns också utsiktstorn, vackra stigar att vandra på och en grillplats.  www.visithornborgasjon.se

Fotograf: Jesper Anhede

Falbygdens Osteria
Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Du kan också njuta av restaurangens buffé eller handla i butiken. 

Fotograf: Christian Brolin

Falköping Alpin
När snön lägger sig över Mösseberg öppnar skidanläggningen Falköping Alpin med nedfarter för hela familjen, skiduthyrning, skidskola, café och värmestuga. På Mösseberg finns även fina längdskidspår varav ett har konstsnö. 

Fotograf: Johan Lindwert

Dalénium Science Center
På Dalénium finns experiment och upplevelser för stora som små. Det finns en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower där din nyfikenhet, kreativitet och experimentlust tas tillvara. 


Cesarstugan, Bondens År
En spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige. Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap och minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. Mat och fika serveras i restaurangen.

Fotograf: Cesarstugan

Falbygdens Museum
Kom in och upplev den spännande utställningen "Forntid på Falbygden" med isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. Under vintern visas även den tillfälliga utställningen Falbygden på glasplåt. Fotoutställning med motiv från Falköping under 1900-talet början, fotade på glasplåt

Fotograf: falbygdens museum

 

Fler utflyktstips och mer information hittar ni under fliken Se och Göra på vår webbsida!