({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Utsiktstornet på Mösseberg med Falköping i bakgrunden.

Fotograf: Johan Lindwert

3 timmar i Falköpings stad

Är du på besök i Falköping och har bara några timmar på dig att utforska staden? Här har vi samlat lite tips på vad du kan uppleva i Falköpings stad.


För den historieintresserade 

 • Falbygdens Museum berättas en unik historia med början i förhistorisk tid. Kom in och upplev den spännande utställningen "Forntid på Falbygden" med isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg.

 • Gör en megalitrunda! På Falbygden finns runt 260 gånggrifter vilket saknar motstycke i Sverige, och att så många av dem ligger inne i Falköpings stad är unikt för hela Europa. Det finns en karta med information och förslag på en runtur. Kika på kartan digitalt eller hämta den på museet.

 • S:t Olofs kyrka ligger alldeles i närheten av Stora torget. Den äldsta delen av kyrkan tror man uppfördes under tidigt 1100-tal vilket gör den till den äldsta kyrkan på Falbygden. En spännande detalj är kulhålen i den sydvästra porten som är spår från danskarnas härjningar på 1500-talet.

 • Gå på upptäcktsfärd i det forna Falköping, bland stenåldersgravar, kurortsvillor och gamla gränder. Kartan Follow your past tar dig med till några av stadens historiska platser.


För barn och familj

 • Mössebergs djurpark finns många olika sorters djur och flera lekplatser. Här kan du kika på höns, getter, kaniner, grisar och alpackor. Ett populärt inslag i parken är trampbilarna som barnen kan köra omkring på uppritade vägar och även tanka vid den lilla pumpstationen.

 • Mitt i Falköping hittar du parken Plantis där barnen kan springa runt, leka på lekplatsen eller spela minigolf. Här finns också restaurang

 • Falbygdens museum kan du kika på den spännande utställningen Forntid på Falbygden. I barnens museum finns en skaparhörna, kläder från olika tider att prova och en handelsbod där barnen kan leka affär.

 • Mösseberg kan du utmana familjen i discgolf. Banan har korgar utplacerade och starten utgår från Hästgärdet vid Mösseberg Camping. Discar finns för uthyrning på campingen och på Mössebergsgården.


För konst- och kulturintresserade

 • Kartan Follow your art hjälper dig att hitta street art och utomhuskonst i Falköpings stad. Här får du också tips på promenadslingor med konsttema. Papperskartan finns att hämta på Falköpings turistbyrå.
 • På Stora torget hittar du Bildkällan, ett galleri med en rad olika utställningar under året. 


För mat- och shoppingintresserade

 • Falbygdens Osteria drivs i femte generationen och är känt för sina ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Du kan också njuta av restaurangens ostbuffé eller handla i butiken.
   
 • Besök den mysiga stadskärnan runt Stora torget och shoppa i de lokala butikerna. Här hittar du hög service och ett trevligt utbud av både välkända kedjor och lokala butiker. 

 • Ta en mysig fika eller ät något gott på stadens restauranger och caféer. Flera av dem har inriktning på lokalproducerat.

OBS! Kika alltid efter öppettider på företagens/anläggningarna egna webbsidor innan besök.

Vill du stanna lite längre? Här hittar du fler förslag på spänande besöksmål, roliga aktiviteter och evenemang!

Till Se & Göra