({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Grönsaker

Fotograf: Therese Elgquist

Gårdsbutiker

På landsbygden i trakterna kring Falköping finns flera mysiga gårdsbutiker med goda smaker och vackra saker. Allt från inlagd gurka till rotsaker, pumpor och inredning.


Wardins Gårdsbutik

Wardins gårdsprodukter har ekologisk odling av ett stort antal olika grönsaker, kryddor och bär som är ansluten till KRAV. Många är kulturväxter med anor från medeltiden. Förutom grönsaker finns försäljning av Wardins egna produkter som granskottssirap, vinbärsgelé, Tant Gretas inlagda gurka och örtsalt med mera. www.wardins.se

Fotograf: Tuana Fridén

Löfwings Ateljé och Krog

I den gamla utbyggda ladugården på Persberg vid Hornborgasjön hittar du en riktig pärla. Här kan du beskåda den vackra naturinspirerande konsten av konstnär Göran Löfwing och samtidigt passa på att ta en fika i cafét hos Linda Löfwing. Här finns också en liten butik med ett unikt sortiment av affischer, brickor och glasunderlägg med Görans konst. Självklart hittar du också en och annan lokal delikatess i hyllorna.
www.lofwings.se

Fotograf: Tuana Fridén

Stenbrottets Gårdsbutik

Stenbrottet är en anrik gård med unik historia. Gården ligger i en naturskön miljö och har en stor trädgård med grönsaksodlingar. Under säsong finns möjlighet att köpa grönsaker, frukt, bär, blommor och egentillverkade produkter. Enbart ekologiska varor! Gården odlar på liten yta och enbart med egen handkraft. De har ett litet växthus och ett tunnelväxthus. stenbrottetfalekvarna.se/

Fotograf: Stenbrottets stuga

ÖP Gårdsprodukter

Öp gårdsbutik ligger i Påverås utanför Falköping. Här tillverkas produkter till butiken från det som finns i odlingarna på gården. Utbudet är bland annat gel

é, chutney, marmelad, sylt och saft- dels ifrån vinbär men också från fläderbusken. Ägg från gårdens egna höns är en storsäljare. De nyfikna hönsen kan man sitta och kika på inifrån butiken. Det finns även möjlighet att köpa grönsaker. www.instagram.com/opgardsprodukter/

Fotograf: ÖP Gårdsprodukter

Hem till mig

I det gamla vitkalkade spannmålsmagasinet på Nya Åsle gård kan du botanisera i en härlig butik fylld av personlig inredning. I butiken hittar du allt från mindre inredningsdetaljer till genuina möbler i lantlig stil. 
 

Fotograf: Falköpings kommun

Kdesign

Kdesign ligger vackert beläget på kanten av Mösseberg strax utanför Falköping med vacker utsikt mot Kinnekulle och Hornborgasjön. I butiken hittar du ett brett utbud av stilren inredning med spännande form och härliga färger samt krukor och växter till trädgården.

Fotograf: Tuana Fridén

Wrågårdens Gårdsbutik och Café

På Wrågårdens café kan man äta gårdens pizza samt fika. I butiken hittar ni produkter från gården, inredning, växter och allt du behöver till grillen. Vissa dagar finns det färskt eller fryst kött i butiken, detta meddelas på Wrågrådens Instagramsida. 
www.wragarden.se

Svea tradition

Traditionella material har med tiden visat sig fungera väl både för underhåll och nybyggnation, och det har man tagit fasta på hos Svea Tradition. I byggnadsvårdsbutiken hittar du färger, oljor, beslag, gjutjärnsprodukter, lampor och mycket mer. 
 

Fotograf: svea

Lilla boden på Espås

I ett gammalt magasin från 1700-talet ligger Lilla boden på Espås. Här finns både vackra omgjorda gamla möbler blandat med nya, och en härlig dos inredning. Ett besök hos Minette ger dig en personlig inredningsupplevelse! 
Läs mer om Lilla boden på Espås Facebook

Fotograf: Lilla Boden på Espås

Påverås Gårdsmejeri

Småskaligt och hantverksmässigt producerade ostar. Kyldisken innehåller dessertostar, halvmjuka, Påverås Gårdsmejeri - Startsida | Facebook

Fotograf: Jonas Ingman / vastsverige.com

Johanssons lamm och ull

Johanssons tar tillvara och förädlar allt vad deras får ger. Produkterna säljs bland annat i deras gårdsbutik. Här hittar du tovade alster, härliga skinnfällar och fryst lammkött. (Öppet efter överenskommelse.) lamm-ull.com/

Fotograf: Johanssons lamm & Ull

Cesarstugan

Hos Cesarstugan i Östra Tunhem är det den gammaldags känslan som genomsyrar allt. I inredningsbutiken finns nyproducerad inredning med en känsla från förr som är svår att motstå. Från bageriet kommer en behaglig doft av nybakt, och du kan även köpa med dig riktigt gott bröd från butiken. Missa inte heller utställningen Bondens år där du kan lära dig mer om livet förr. 
 

Fotograf: Tuana Fridén

Falbygdens Osteria

Som en gårdsbutik fast inne i stan. På Falbygdens Osteria hittar du ostar och andra delikatesser från såväl lokala producenter som utvalda tillverkare i andra delar av världen. I butiken kan du handla ost från den 25 meter långa ostdisken eller hitta din favorit bland kex, drycker, marmelader och andra tillbehör i hyllorna. I restaurangen serveras ostbuffé eller en kopp kaffe med tillbehör. 
www.falbygdensosteria.se

Fotograf: Tuana Fridén

Tips!

Kolla alltid öppettider på butikernas egna webbsidor innan ni ger er ut på en shoppingrunda, tiderna kan variera under säsongen!

Fler förslag på gårdsbutiker runt Hornborgasjön