({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Familj som tittar på en liten ljusbrun ponny.

Fotograf: Falköpings kommun

Barnens Falköping

Följ med på tranteater, kika på experiment och vetenskapliga shower, möt grisar, getter och kaniner på mini-djurparken eller varför inte ett besök hos skogens konung älgen?

Mössebergs djurpark och lekplatser

Mösseberg bjuder in till härliga naturupplevelser och är ett centrum för många olika friluftsaktiviteter. Här finns vandringsleder, utsiktstorn, badsjö, lekplatser och djurpark med mera. Djurparken ligger vid utsiktstornet på Mösseberg. I parken finns påfåglar, höns, getter, kaniner, grisar, dovhjortar och hästar. I anslutning till djurparken finns även två lekplatser och grillar. Ett populärt inslag är trampbilarna där barnen kan köra omkring på uppritade vägar och det går även att tanka dem vid den lilla bensinpumpen. Fri entré!

 

Dalénium Science Center

Vill du uppleva spännande experiment, kluriga problem och magiska shower? I Stenstorp finns Dalénium Science Center. I utställningen finns en mängd olika experiment och prova-på-aktiviteter inom teknik och naturvetenskap. Du kan till exempel bygga med jättelego, köra skogsmaskin, prova en lastbilssimulator eller ta dig an laserbanan.


Gunvor Johdets Bonadssamling

Gunvor Johdets Bonadssamling i Stenstorp är ett litet museum med ca 1000 bonader med tänkvärda texter som ligger i närheten av Dalénium. Här finns roliga barnaktiviteter där du kan rita och måla, sy och pyssla. Det finns också en saga som leder runt i museet. Museet har spännande miljöer från förr att titta på – men inte röra … Det är gångavstånd från museet till järnvägsstationen och närhet till matbutik och restaurang.


Odenbadet

Odenbadet i Falköping erbjuder en mysig och familjär badmiljö. I familjebadet finns en virvelbassäng, rutschkana och barnpool. De mindre barnen kanske leker i barn- och varmbassängen medan de större älskar Virveln och rutschkanan. 

 

Wrågårdens älgar och bison

Wrågårdens viltpark finns alla möjligheter till att få se älgar och bison i naturskön miljö. Du kan antingen gå en promenad runt hägnet ( det tar ca 20 min) där älgarna bor eller boka in dig på en bisonsafari till bisonoxarna. På gården finns även fotbollsgolf, padel, familjekamp, gårdsbutik och café. Vill du bo över så finns här ett Bed & Breakfast där du bor i en älg eller bison vid älghägnet. 


Åsle Tå

Åsle Tå är Sveriges största bevarade bebyggelse av backstugor. Vandra längs den mysiga tågatan som kantas av ett tiotal backstugor som står kvar på sina ursprungliga platser. Gå in och kika på vaxdockorna som idag befolkar de olika stugorna. Åsle Tå är en unikt museum i vacker miljö. Café och restaurang med lokalproducerade råvaror finns i anslutning till museet. (Säsongsöppet se öppettider.)

 

Naturum Hornborgasjön

Vid Fågeludden på Hornborgasjöns östra sida, där platåberget Billingen reser sig som fond, står Naturum Hornborgasjön på pelare i vattnet. Här finns en utställning om Hornborgasjön och dess fågelliv. Under våren bjuder naturum på många spännande programpunkter. Gå på skattjakt, kika på tranteater eller gå i skådarskola. Det finns även två utsiktstorn och gömslen där du kan kika på fåglar. Café Doppingen serverar läcker fika och lunch med stor uteservering mot sjön. I slutet av mars till mitten av april dansar tranorna vid Hornborgasjön. Bästa platsen för att se de stora fåglarna är vid Trandansen, Bjurum i södra delen av sjön.


Discgolf

På Mösseberg ligger en bana för frisbeegolf/discgolf. Banan har korgar utplacerade och starten utgår från Hästgärdet vid Mössebergs Camping & Stugby. Discar finns för uthyrning på campingen och på Mössebergsgården. Banan har gråa metallkorgar och där du gör utkasten finns cementplattor. Det sitter skyltar vid varje hål där det står längd och illustration om hur hålet spelas. 


Falbygdens Museum

Kom in och upplev den spännande utställningen "Forntid på Falbygden" med isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. Under året visas även tillfälliga utställningar. I barnens museum finns en skaparhörna, kläder från olika tider att prova och en handelsbod där man kan leka affär.


Betongpark

På Garvis Carlssons väg, mellan Odenhallen och Odenplan finns en betongpark för skateboard, inlines, BMX och kickbike. Inriktningen är street med inslag av ramp- och poolsektioner, trappor och räcken. Läs mer om betongparken här!


Bowling och Shuffelboard

Bowlingstället erbjuder bowling på flera banor och shuffelboard där det går ut på att stöta en liten sten så den hamnar i området med högst poäng på shuffelbanan.

 

 

Fler tips!

Fler tips på aktiviteter, besöksmål, caféer och restauranger hittar ni på vår sida under se och göra. Glöm inte att kolla efter öppettider på besöksmålens egna webbsidor. De varierar över säsongen.

Se & Göra