({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Falköpings kommun

Barnens Falköping

Följ med på äventyrsvandring bland stenåldersmänniskor, kika på experiment och vetenskapliga shower, möt grisar, getter och kaniner på mini-djurparken eller varför inte ett besök hos skogens konung älgen?

Mössebergs djurpark och lekplatser

Mösseberg bjuder in till naturliga upplevelser och är ett centrum för många olika friluftsaktiviteter. Här finns vandringsleder, utsiktstorn, badsjö, lekplatser och djurpark med mera. Djurparken ligger vid utsiktstornet på Mösseberg. I parken finns påfåglar, höns, bergsgetter, kaniner, grisar, dovhjortar, shetlandsponnyer och nötkreatur. I anslutning till djurparken finns även två lekplatser och grillar. Ett populärt inslag är även trampbilarna där barnen kan köra omkring på uppritade vägar och det går även att tanka dem vid den lilla bensinpumpen. Fri entré!

Fotograf: Falköpings kommun

Dalénium Science Center

Vill du uppleva spännande experiment, kluriga problem och magiska shower? I Stenstorp finns Dalénium Science Center. I utställningen finns en mängd olika experiment och prova-på-aktiviteter inom teknik och naturvetenskap.

Fotograf: Thomas Harrysson AB

Odenbadet

Odenbadet i Falköping erbjuder en trevlig och familjär badmiljö. I familjebadet finns en virvelbassäng, rutschkana och barnpool. De mindre barnen leker i barn- och varmbassängen medan de större älskar Virveln och rutschkanan. Sommartid är utomhusbadet öppet med en fruktpool för de minsta där de kan duscha i en annanas eller åka rutschkana på ett bananskal. Även stora simbassänger och hopptorn finns för de äldre barnen.

Fotograf: Robin Ohlausson [LAVEMEDIA]

Ekehagens Forntidsby

Ekehagens Forntidsby i Åsarp är ett av Sveriges största arkeologiska friluftsmuseum, öppet från slutet av juni till mitten av augusti. Längs en vacker naturstig finns återskapade förhistoriska boplatser och naturmiljöer. Varje dag erbjuds guidade visningar och flera olika aktiviteter - du kan till exempel paddla fram på byns sjöar i stockbåt eller se hur man jagade på forntiden. Här finns café, restaurang och förstås glass.

Fotograf: Tuna Fridén

Wrågårdens älgar och bison

Wrågårdens viltpark finns alla möjligheter till att få se älgar och bison i naturskön miljö. Du kan antingen gå en promenad runt hägnet ( det tar ca 20 min) där älgarna Ebbot och Ärtan bor eller boka in dig på en bisonsafari till bisonoxarna. På gården finns även fotbollsgolf, familjekamp, restaurang (endast förbokning) och ett Bed & Breakfast där du bor i en älg eller bison vid älghägnet. Vissa dagar har gårdsbutiken öppet och ett litet café.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Åsle Tå

Åsle Tå är Sveriges största bevarade bebyggelse av backstugor. Vandra längs den mysiga tågatan som kantas av ett tiotal backstugor som står kvar på sina ursprungliga platser. Gå in och kika på vaxdockorna som idag befolkar de olika stugorna. Åsle Tå är en unikt museum i vacker miljö. Café och restaurang med lokalproducerade råvaror finns i anslutning till museet. Öppet vår, sommar och höst.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Naturum Hornborgasjön

Vid Fågeludden på Hornborgasjöns östra sida, där platåberget Billingen reser sig som fond, står Naturum Hornborgasjön på pelare i vattnet. Här finns en utställning om Hornborgasjön och fågellivet där. Under sommaren bjuder naturum på många spännande programpunkter. Gå på skattjakt, eller låna en väska full med uppdrag, tips och utforskarmaterial. Det finns även två utsiktstorn och gömslen där du kan kika på fåglar. Café Doppingen serverar läcker fika och lunch med stor uteservering mot sjön. 

Fotograf: Jesper Anhede

Äventyrsgolf och lekplats

I Plantis finns en 9 håls minigolfbana där hålen spelas mellan megaliter och forntidshistoria från Falbygden. Banan ligger i den natursköna parken, mitt i Falköping. Restaurang, café och en helt ny lekplats finns i också i Plantis. 

Fotograf: Falköpings kommun

Discgolf

På Mösseberg ligger en bana för frisbeegolf/discgolf. Banan har korgar utplacerade och starten utgår från Hästgärdet vid Mössebergs Camping & Stugby. Discar finns för uthyrning på campingen och på Mössebergsgården. Banan har gråa metallkorgar och där du gör utkasten finns cementplattor. Det sitter skyltar vid varje hål där det står längd och illustration om hur hålet spelas. 

Fotograf: Falköpings kommun

Betongpark

På Garvis Carlssons väg, mellan Odenhallen och Odenplan finns en betongpark för skateboard, inlines, BMX och kickbike. Inriktningen är street med inslag av ramp- och poolsektioner, trappor och räcken. Läs mer om betongparken här!

Fotograf: Falköpings kommun

Tips!

Kolla öppettider och vad som gäller på respektive anläggnings egan webbsida. Under rådande pandemi kan öppettider förändras snabbt. Följ de restriktioner som finns. Om det är trångt på ett besöksmål så finns det alltid fler att välja bland! Ta inga onödiga risker, hemestra/semestra med sunt förnuft.