({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Sebastian Streith

Barnens Falköping

Följ med på äventyrsvandring bland stenåldersmänniskor, kika på experiment och vetenskapliga shower, möt grisar, getter och kaniner på mini-djurparken eller varför inte ett besök hos skogens konung älgen?

Mössebergs djurpark och lekplatser

Mösseberg bjuder in till naturliga upplevelser och är ett centrum för många olika friluftsaktiviteter. Här finns vandringsleder, utsiktstorn, badsjö, lekplatser och djurpark med mera. Djurparken ligger vid utsiktstornet på Mösseberg. I parken finns påfåglar, höns, nymfparakiter, bergsgetter, kaniner, grisar, dovhjortar, shetlandsponnyer, nötkreatur, får och gäss. I anslutning till djurparken finns även två lekplatser och grillar. Ett populärt inslag är även trampbilarna där barnen kan köra omkring på uppritade vägar eller tanka. Fri entré!

Fotograf: Sebastian Streith

 

Dalénium Science Center

Vill du uppleva spännande experiment, kluriga problem och magiska shower? I Stenstorp finns Dalénium Science Center. I utställningen finns en mängd olika experiment och prova-på-aktiviteter inom teknik och naturvetenskap.

Fotograf: Thomas Harrysson AB

 

Odenbadet

Under sommarens sköna dagar är det gott att kunna bada och umgås ute. Här finns en 50-meters bassäng, ett 10-meters hopptorn, beachvolleyplan och en barnbassäng för de minsta där det är extra kul att bada och leka. Här kan de åka rutschkana på ett bananskal eller duscha i en ananas. På gräset bredvid finns gungor.

Fotograf: Falköpings kommun

 

Ekehagens Forntidsby

Ekehagens Forntidsby i Åsarp är ett av Sveriges största arkeologiska friluftsmuseum, öppet från slutet av juni till mitten av augusti. Längs en vacker naturstig finns återskapade förhistoriska boplatser och naturmiljöer. Varje dag erbjuds guidade visningar och flera olika aktiviteter - du kan till exempel paddla fram på byns sjöar i stockbåt, se hur man jagade på forntiden, göra en arkeologisk utgrävning eller lösa dagens uppdrag. Med jämna mellanrum lever Ekehagen upp lite extra. Besök till exempel familjedagarna varje onsdag under sommaren. Här finns även café och restaurang.

Fotograf: Falköpings kommun

 

Wrågårdens älgar och bison

Wrågårdens viltpark finns alla möjligheter till att få se älgar och bison i naturskön miljö. Du kan antingen gå en promenad runt hägnet (ca 20 min) där älgarna Ebbot och Ärtan bor eller boka in dig på en bisonsafari till bisonoxarna. På gården finns även fotbollsgolf, restaurang (endast förbokning) och ett B & B där du bor i en älg vid älghägnet.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

 

Åsle Tå

Åsle Tå är Sveriges största bevarade bebyggelse av backstugor. Vandra längs den pittoreska tågatan som kantas av ett tiotal backstugor som står kvar på sina ursprungliga platser. Gå in och kika på vaxdockorna som idag befolkar de olika stugorna. Åsle Tå är en unik museimiljö som levandegör arvet från ett svunnet fattig-Sverige. Café finns i anslutning.

Fotograf: Margareta Boman

 

Naturum Hornborgasjön

Vid Fågeludden på Hornborgasjöns östra sida, där platåberget Billingen reser sig som fond, står Naturum Hornborgasjön på pelare i vattnet. Här finns en utställning om Hornborgasjön och fågellivet där. Under sommaren bjuder naturum på många spännande programpunkter. Du kan till exempel prova på att håva med guide och utforska livet under ytan eller gå på skattjakt. Det finns även två utsiktstorn och gömslen där du kan kika på fåglar. Nybyggda Café Doppingen med läcker fika och lunch hittar du vid parkeringen.

Fotograf: Jesper Anhede