({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Hund i Västsverige

Fotograf: Marcus Helmer Gustafsson

Hundvänligt i Falköping

Här kommer lite hundvänliga tips om du ska semestra i Falköping tillsammans med din hund. Det är en blandning av aktiviteter, boende och besöksmål!

Mössebergs Kurort

Kurorten ligger vackert beläget på Mösseberg med naturen precis utanför husknuten. På berget finns bland annat motionsspår och vandringsleder i olika längd och karaktär. Kurorten har hundrum i parkvillan där hundar är välkomna att bo tillsammans med matte/husse, det är ett tillägg i pris för detta rum. Hundar kan inte vistas inne på Kurhotellet (huvudbyggnaden) då det är ett allergivänligt hotell. På rummet välkomnas hunden med en hunddyna, vatten-och matskål samt en liten godisbit. 
www.mossebergskurort.se

 

Mösseberg Camping

På Mösseberg kan du bo året runt i fina självhushållsstugor eller på campingen som erbjuder en fantastisk utsikt över Falbygden. Motionsspår, vandringsleder, lekplatser och andra aktiviteter finns precis utanför husknuten. Campingen har flera stugor dit hundar med familjer är välkomna. Uppge vid bokning att ni har med er en fyrbent vän.
www.mossebergcamping.se

Mössebergs djurpark

Djurparken ligger vid utsiktstornet på Mösseberg. I parken finns många olika sorters djur och flera lekplatser. Här kan du kika på påfåglar, höns, getter, kaniner, grisar, dovhjortar, åsnor, hästar, får och gäss. I de hagar där djuren inte går och betar för tillfället finns möjlighet att rasta sin hund. Hagarna skriftar beroende på hur betet ser ut. Se uppsatta skyltar i parken vart du kan rasta din hund. Håll hunden kopplad utanför rastgården!
www.falkoping.se

Cesarstugan

Restaurang och café byggd i gammaldags stil med handmålade tapeter och vackra detaljer på väggar och i tak. På Cesarstugan är hundar varmt välkomna i restaurangen och caféet.
www.cesarstugan.se

Löfwings Ateljé & Krog

Njut av restaurangen och caféets läckra utbud av hemlagat och hembakat på Löfwings. Här kan du också kika på Göran Löfwings naturinspirerade konst både ute och inne. Hundar är välkomna till några av borden i restaurangen/caféet, dessa bokas innan ankomst. I utställningen är det ok om man frågar först. På uteserveringen är hundar välkomna och här finns det parasoll och vatten. Vill du bo över på Löfwings B&B så är hunden också välkommen där, det kostar inte något extra. Anläggningen drivs av familjen Löfwing som själva har tre hundar.
www.lofwings.se

Nästegården B & B

Här bor du i kulturhistoriskt återställda byggnader med breda trägolv och handblåst glas i fönstren. Hundar är varmt välkomna. Det sker ett tillägg i priset. På gården finns en trevlig hund som heter Jade och är av rasen Silken Windhound. 
www.nastegarden.se


Åsle Tå

Upplevelsemuseet Åsle Tå har Sveriges största bevarade samling av backstugor. Vandra längs den pittoreska tågatan och upplev en unik historisk miljö från 1700- och 1800-talen. Café och Restaurang Åsle serverar hembakt fika och mat med lokalproducerade råvaror. Hundar är välkomna på uteserveringen och i museet.
www.asleta.se

Ekehagens Forntidsby

Res tillbaka i tiden och upptäck hur människor och djur levde under forntiden. Inbäddat i en fridfull ekskog utanför Falköping ligger rekonstruktioner av stenåldershyddor, långhus med djur och åkrar från bronsålder samt en järnåldersgård med tillhörande smedja. Prova på forntida aktiviteter eller bara promenera runt och kika på husen och miljön. I parken är kopplade hundar välkomna. Utanför receptionen finns en vattenskål för de fyrfota vännerna. Även på uteserveringen kan du ha med din hund. I parken går det betande djur på vissa ställen.
www.ekehagen.se

Hotell Syfabriken

Här hälsas du och din hund välkomna av hotell-hunden Bella. Hundbädd, matskål, liten välkomstgodis på hundbädden möter er när ni checkar in på hotellets hundrum. Precis utanför hotellet kan du promenera på Hälsoslingan som är en gångbana runt staden. I Falköping finns också Friluftsområdet Mösseberg med fina motionsspår och vandringleder i naturskön miljö. Syfabriken erbjuder paket med vandring på Pilgrimsleden Falköping till Varnhem. Granne med hotellet finns även en djurbutik.
hotellsyfabriken.se

Torpa Gård & Ängar

Bo i naturskön herrgårdsmiljö med gröna ekhagar, blommande ängar och mysiga grusvägar utanför dörren. Du bor i en flygelbyggnad med egen uteplats och trädgård. Torpa Gård välkomnar hundar i boendet. Det finns fina promenadvägar precis utanför dörren och i Gökhemsskogen och Gökhems friluftsområde. 
www.torpa.nu


Pilakvarn B&B

Bed & breakfast i gammal kultur- och kvarnmiljö. Idyll på landsbygden. Här är hundar välkomna mot en mindre kostnad per hund.

Rasta Falköping

Precis vid infarten till stan, ligger Rasta Falköping. Här kan du stanna till och sträcka på benen, äta gott eller kanske till och med stanna över natten. I boendet är hundar välkomna i vissa rum. Ange vid bokning att du har med dig din fyrbenta vän. Avgift tillkommer.
www.rasta.se/falkoping/hotell/

Stora Haketorp B&B

Charmigt B&B på landet i Östra Tunhem där hundar är välkomna. 
storahaketorp.se/

Wrågårdens älgboende

På Wrågården hittar du ett spännande och annorlunda boende. Precis bredvid älg- och dovhjortshägnet kan du bo i en stuga utformad som en älg eller bison. Varje stuga har många roliga och spännande detaljer som gör vistelsen till en upplevelse utöver det vanliga. En av stugorna har en hund-bädd där familj med hund är välkomna att bo över. www.wragarden.se

Naturum Hornborgasjön / Café Doppingen

Hundar är välkomna till Café Doppingen. Precis innanför dörrarna finns det en avdelning där du får sätta dig tillsammans med din hund. Självklart får du också sitta med din hund på uteserveringen. Inne på naturum är det dock inte tillåtet med hundar av allergiskäl. Men de brukar servera en skål med vatten utanför byggnaden sommartid för de fyrbenta vänner som får sitta och vila där en stund.

Hundar är också välkomna på vandringsleder i naturreservatet vid Hornborgasjön, men de ska hållas kopplade och du bör ta det försiktigt i hagar där det går djur. Du kan alltid fråga på naturum om vart det går bra att gå. Naturum kan dock inte ta ansvar för hur djur i hagar reagerar på hundar.
www.hornborga.com

Friluftsområde Mösseberg

Friluftsområde med vacker utsikt som bjuder på många aktiviteter för familjen. Här finns bland annat motionsspår och vandringsleder i olika längd och karaktär. Hundbad i Skogssjön/pankasjön är dock förbjudet!

Att tänka på om du ska ut och vandra i naturen med din hund

Under perioden 1 mars-20 augusti är djurlivet extra känsligt och då säger Allemansrätten att hundar skall hållas kopplade. I naturreservat och i beteshagar måste man också ha sin hund kopplad. Det är svårt att säga hur betesdjuren reagerar på hundar, så var försiktig och uppmärksam eller välj annan väg. En hundägare har ett strikt ansvar att hunden inte orsakar ”skador eller avsevärda olägenheter”. Det gäller inte bara vilt utan även till exempel betande tamdjur. På Naturvårdsverkets webbsida kan du läsa mer om vad som gäller när du har med hunden i naturen.

Fotograf: Illustration Christina jonsson

Fler tips!

På Västsveriges webbsida hittar du mer information och tips om du ska semestra med din hund.

Västsverige