Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Man och kvinna som kikar på en tavla utomhus bland grönskande blad.

    Fotograf: Tuana Fridén

Konst, kulturrundor och stadsvandringar

Upptäck din hemstad genom att gå en stadsvandring, kika på utomhuskonst eller gör en kulturrunda. Köp med dig en fika från någon av de lokala caféernas läckra utbud och ta en paus på halva vägen i gröngräset eller på någon bänk för att avnjuta det.

Follow your art - konstpromenad för hjärta och hjärna

Kartan Follow your art hjälper dig hitta street art och utomhuskonst i Falköpings stad. Hitta till konstverken och få tips på promenadslingor. Kartan finns att hämta på Falköpings turistbyrå. Du kan även ladda ner kartan Follow your art här!

Follow your past - historiska promenader

Gå på upptäcktsfärd i det forna Falköping, bland stenåldersgravar, kurortsvillor och gamla gränder. Kartan Follow your past tar dig med till några av stadens historiska platser. Du kan hämta ett tryckt exemplar av kartan på Falbygdens museum, turistbyrån eller biblioteket eller ladda ner kartan Follow your past här!

Människor som går på en gata i Falköping. Gammal Svart/vit bild.

Fotograf: Falbygdens Museums bild

Konst i Skaraborg

Välkommen till  den offentliga konsten i Skaraborg! Här möter du verk utomhus i det enorma ”galleri” som är öppet dygnet runt, året runt. 

Utomhusutställning på Löfwings

Göran Löfwing har skapat en utomhusutställning med ett urval av hans bilder i den härliga parken bakom byggnaden som har kafé och ateljé.
 
Man och kvinna som står och kikar på en tavla bland träden.

Fotograf: Tuana Fridén

Guidade Stadsvandringar 

Guidade konstvandringar i Falköpings stad med tema som Street art i medvind, I diktaren Jönns fotspår och Hur tiden påverkar människor och platser är några av sommarens teman.Vandringarna är gratis - men du måste anmäla dig innan. Begränsat antal platser. Anmäl dig till 0515-88 50 50 eller museet@falkoping.se. Vandringarna är 1–1,5 timme långa och arrangeras av Falköpings kommun i samarbete med Galleri Rizoma, Falbygdens hembygds- och fornminnesförening och Studiefrämjandet.

Stadsvandringar i Falköpings stad

Fotograf: Illustration: Formkontakt, Marie Tidquist Lundin

Konstpaus

Välkommen till Vårkumla för att uppleva en utomhusutställning med konstverk av konstnären Kristian Jensen som är placerade längs vägen genom Vårkumla, från byns medeltida kyrka till gånggrifterna vid Glaskulla.

Du kan gå, cykla eller ta del av utställningen från bilen, dygnet runt hela sommaren. Det är 2 km en väg, 4 km fram och tillbaka. Det är en vacker promenad med fin utsikt över platåbergs- och kulturlandskapet. Det går utmärkt att parkera bilen vid Vårkumla kyrka eller vid Glaskulla gånggrifter.

en tavla utmed en väg och en röd cirkel där det står kosntpaus.

Fotograf: Kristian Jensen