({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Tuana Fridén

Konst, kulturrundor och stadsvandringar

Upptäck din hemstad genom att gå en stadsvandring, kika på utomhuskonst eller gör en kulturrunda. Köp med dig en fika från någon av de lokala caféernas läckra utbud och ta en paus på halva vägen i gröngräset eller på någon bänk för att avnjuta det.

Follow your art - konstpromenad för hjärta och hjärna

Kartan Follow your art hjälper dig hitta street art och utomhuskonst i Falköpings stad. Hitta till konstverken och få tips på promenadslingor. Kartan finns att hämta på Falköpings turistbyrå. Du kan även ladda ner kartan Follow your art här!

Follow your past - historiska promenader

Gå på upptäcktsfärd i det forna Falköping, bland stenåldersgravar, kurortsvillor och gamla gränder. Kartan Follow your past tar dig med till några av stadens historiska platser. Du kan hämta ett tryckt exemplar av kartan på Falbygdens museum, turistbyrån eller biblioteket eller ladda ner kartan Follow your past här!

Fotograf: Falbygdens Museums bild

Konst i Skaraborg

Välkommen till  den offentliga konsten i Skaraborg! Här möter du verk utomhus i det enorma ”galleri” som är öppet dygnet runt, året runt. 

Utomhusutställning på Löfwings

Göran Löfwing har skapat en utomhusutställning med ett urval av hans bilder i den härliga parken bakom byggnaden som har kafé och ateljé.
 

Fotograf: Tuana Fridén

Boomerang - Art in nature

Konstnären Karl Chilcott arbetar med platsrelaterad konst, Art in Nature, och skapar skulpturer och installationer i dialog med platserna där verken uppförs. I sommar har du chans att uppleva Karl Chilcotts installationer Boomerang på Ålleberg! Verken kan du upptäcka längs den gröna vandringsleden, med start vid Västhanget i närheten av restaurangen på Ålleberg. Installationerna kommer att finnas på plats från den 2 juli till mitten av september.

OBS! Röd led på Ålleberg kommer vara avstängd i sommar mellan juni-augusti på grund av arbete. Leden tillgänglighetsanpassas så fler kan nyttja den framöver. Detta påverkar också den gröna leden som inte går att gå runt i sin helhet. Vi ber besökare respektera avspärrningarna.

Kulturväg Skaraborg

Kulturväg Skaraborg som är en brun/vit skyltad turistväg från Karleby till tidan. Känn historiens vingslag och njut av storslagen natur när du åker utmed Kulturvägen genom kommunerna Falköping, Skara och Skövde. I appen hittar du spännande besöksmål, trevliga restauranger, caféer och mysiga boende i närheten av vägen. I appen finns också en guidad tur vid Karlsfors Silverfallet och information om tranornas liv.

Fotograf: Tobias Andersson / Next Skövde