({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Falköping /
  • Konst, stadsvandringar och kulturrundor
Man och kvinna som kikar på en tavla utomhus bland grönskande blad.

Fotograf: Tuana Fridén

Konst, kulturrundor och stadsvandringar

Upptäck Falköping genom att gå en stadsvandring, kika på utomhuskonst eller gör en kulturrunda. Köp med dig en fika från någon av de lokala caféernas läckra utbud och ta en paus på halva vägen i gröngräset eller på någon bänk för att avnjuta det.


Follow your art - konstpromenad för hjärta och hjärna

Kartan Follow your art hjälper dig hitta street art och utomhuskonst i Falköpings stad. Hitta till konstverken och få tips på promenadslingor. Kartan finns även att hämta på Falköpings turistbyrå.

Fotograf: Crispin Anderson

Follow your past - historiska promenader

Gå på upptäcktsfärd i det forna Falköping, bland stenåldersgravar, kurortsvillor och gamla gränder. Kartan Follow your past tar dig med till några av stadens historiska platser. Du kan hämta ett tryckt exemplar av kartan på Falbygdens museum, turistbyrån, biblioteket eller ladda ner kartan Follow your past här!

Fotograf: Falbygdens Museums bild

Konst i Skaraborg

Välkommen till  den offentliga konsten i Skaraborg! Här möter du verk utomhus i det enorma ”galleri” som är öppet dygnet runt, året runt. 

Utomhusutställning på Löfwings

Göran Löfwing har skapat en utomhusutställning med ett urval av hans bilder i den härliga parken bakom byggnaden som har kafé och ateljé.
 

Fotograf: Tuana Fridén

Kulturväg Skaraborg

Kulturväg Skaraborg är en brun/vit skyltad turistväg från Karleby till tidan. Känn historiens vingslag och njut av storslagen natur när du åker utmed Kulturvägen genom kommunerna Falköping, Skara och Skövde. I appen hittar du spännande besöksmål, trevliga restauranger, caféer och mysiga boende i närheten av vägen. I appen finns också en guidade promenader vid Karlsfors Silverfallet, Ålleberg, Rosenstigen  och Vallby Sörgården.

Fotograf: Tobias Andersson / Next Skövde

Falbygdens Fornminnen

Gör en spännande resa genom Falbygdens unika kulturarv och vackra landskap. På Falbygden finns runt 260 gånggrifter (megalitgravar från stenåldern) vilket saknar motstycke i Sverige. Att så många ligger inne i Falköping stad är unikt för hela Europa. På Falbygdens Museum hittar du en karta där fornminnen och megalitgravar är utprickade, kartan innehåller också förslag på en tur för vandring eller cykling med fornminnestema inne i Falköpings stad. Kartan finns även på Falköpings Turistbyrå.

Fotograf: Turismutveckling Falköping

Upptäck Falköping genom ljudberättelser

Utforska och lär dig mer om Falköping och Falbygdens historia genom spännande ljudberättelser! Platserna som berättelserna handlar om finns utmärkta på en interaktiv karta i appen Storyspot. Du laddar ner appen där du brukar ladda ner appar. Den är gratis! Du kan bland annat lyssna på Vikingarna på Köttorget, Järnvägen når Falköping, Mösseberg Kurort och Gudhems kloster.

Fotograf: Bild Falbygdens Museum