({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Pojke med cyklop som är i poolen.

Fotograf: Robin Ohlausson [LAVEMEDIA]

Aktiviteter när du behöver en paus från skidbacken

Bad, experimentverkstad, museibesök eller shopping, här är några förslag på vad som finns att se och göra i Falköping när du behöver en paus från skidbacken.

Djurpark och lekplatser

Djurparken ligger vid utsiktstornet på Mösseberg. I parken finns många olika sorters djur och flera lekplatser. Under vintern går inte alla djur ute men har du tur kan du få syn på på getter, dovhjortar, åsnor, hästar och får.
 
I anslutning till djurparken finns två roliga lekplatser. Vill du ha med egen picknick så finns det bänkar i parken och även fem grillplatser. Tänk på att ta med egen kol eller liknande, du tänder och släcker även grillen på egen hand. Vid Motionscentralen på bergsplatån finns också en lekplats och gillplats under tak.


Pulkabacke

Lek och bus i snön är alltid roligt! På vägen upp till Mösseberg (Scheelegatan) hittar du en pulkabacke med många härliga gupp.


Älgar och bison

Gör ett besök hos skogens konung, älgen! Ungefär fem kilometer utanför stan hittar du Wrågården där älgar, dovhjortar och bison bor. Där kan du gå en promenad på ca 20 min runt hägnet där älgarna och deras kompisar dovhjortarna går. Passa även på att kika på de stora bisonoxarna som går i hägnet bredvid. Det går att boka bisonsafari för den som vill veta mer om de mäktiga djuren eller Padel för den som är spelsugen. 

Familjebad med virvelbassäng

I Odenbadets familjebad finns en virvelbassäng, rutschkana och barnpool. De mindre barnen leker i barn- och varmbassängen medan de större kanske älskar Virveln och rutschkanan. Banor för motionssim och relaxavdelning finns också. 

Experiment och intressanta shower

I Stenstorp ungefär 15 km från Falköping hittar du Dalénium Science Center. Här finns experiment och upplevelser för såväl stora som små. Med en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower tas din nyfikenhet, kreativitet och experimentlust tillvara. Du kan till exempel bygga med jättelego, köra lastbil i en simulator eller ta dig an laserbanan.  


Spännande museum

Falbygdens museum berättas en unik historia med början i förhistorisk tid. Kom in och upplev den spännande utställningen "Forntid på Falbygden" med isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg.

I barnens museum finns en skaparhörna, kläder från olika tider att prova och en handelsbod där man kan leka affär.

Bowling och Shuffleboard

Bowlingstället erbjuder bowling på flera banor och shuffelboard där det går ut på att stöta en liten sten så den hamnar i området med högst poäng på shuffelbanan.

Ost och delikatesser

Köp med något gott till kvällens mys i stugan! Bara några hundra meter från backen hittar du Falbygdens Osteria. I butiken finns produkter som kommer från såväl lokala producenter som utvalda tillverkare i andra delar av världen. Utforska den 25 meter långa ostdisken och hitta din egen favoritost eller besök restaurangen och ät en härlig ostbuffé eller fika något gott. www.falbygdensosteria.se

Shopping

Falköping är en mysig småstad och i centrum kantas torg och gator av butiker och kaféer med personlig service. I Falköping finns även handelsområden vid Ålleberg Center och Ranten och många mysiga butiker på landet med inredning och lokala delikatesser. www.handelfalköping.se


För fler förslag på besöksmål och aktiviteter besök vår sida Se och göra!

Tillbaka till vinter på Mösseberg