({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Andreas Eriksson inspirationsplatser

Andreas Eriksson är en internationellt känd konstnär som bor på Kinnekulle. Har tar otroligt mycket inspiration till sina verk från omgivningarna runt omkring sig. Här nedan kommer några exempel på platser han inspirerats av.

Högkullen Kinnekulle

Urklipp från intervju med Amanda:
På Högkullen är det urskog längst upp. Den är väldigt speciell genom åldern och tiden. Där har jag fotat på vintern, och snön lägger sig väldigt vackert på alla de strukturer som finns. Träd som ramlat och fallit, mossan och det som vuxit fram. Och den här vitheten i snön tycker jag är väldigt fascinerande, särskilt i samklang med den vita duken.

Text från Katalogen
Diary #2, 2021
Brun - Högkullen Kinnekulle:
En av få platser som har urskog/orörd skog. Det vill säga, många träd som har stupat för vinden ligger kvar, synliga i sin förruttnelse. Perspektivet blir bra på grund av de djupa dalar som finns där.

 

Kristinedal

Urklipp från intervju med Amanda:
Och i Kristinedal är det Flian som har runnit där i ett antal hundra och tagit med sig sediment och borrat sig ner i landskapet och skapat en omvandlad bergskedja som går nedåt. Det är liksom en konverterad plats där du går ner i en dal där vattnet rinner och där det uppstår en helt annan värld, som man inte ser när man åker förbi med bil. Man förstår inte att det ligger ett helt annat landskap under jordbruksytan. Det tycker jag är väldigt vackert.

Text från Katalogen
Dairy #3
Rosa - Kristinedal:
Börjar i Resville till Kristinedal. Vattnet som runnit där länge har bildat en vacker fåra i landskapet, med alla sediment och lager. Jag var intresserad av speglingen i vattnet och den meanderska rörelsen. Här är växtligheten ganska karg och har format sig efter dess möjligheter till tillväxt och blir extra tydlig när snön har lagt sig som ett puder över historiens gång.

 

Hindens rev

Urklipp från intervju med Amanda:
Hindens rev är kan man väl säga motsatsen till Kristinedal – en rullstensås som sträcker sig ut i Vänern. Det är också ett sediment från istiden som har skapat väldigt speciella förutsättningar. Där kan man gå på en stig och uppleva storm på ena sidan och stiltje på den andra.

Text från Katalogen
Diary #7
Hidens rev: Jag har fotat stigen ut på hindens rev. Jag tog en ny bild där den tidigare bilden visuellt tog slut. Det blev totalt ca 100 bilder.

 

Vill du höra när Andreas berättar om vart han får inspirationen och hur han arbetar kan du se en intervju med honom här!