({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Flygbild över ett grönskande Kinnekulle med Vänern i bakgrunden. Man kan även skymta Kinnekulle utsiktstorn.

Fotograf: Jesper Anhede

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna inför och under besöket i Destination Läckö-Kinnekulle.

 • När blommar ramslöken på Kinnekulle och var får man plocka ramslök? 
  Vanligtvis blommar ramslöken i månadsskiftet maj-juni.  Ett tips är att följa Facebookgruppen "Kinnekulle i bilder" som ofta har dagsaktuella lägesuppdateringar. Se även Länsstyrelsens karta över var du inte får plocka Ramslök, d.v.s. inom de rödmarkerade naturreservaten. Här kan du läsa mer om Ramslök på Kinnekulle!

 • När och var blommar orkidén Guckusko på Kinnekulle?
  Orkidén finns att beskåda strax ovanför Hjelmsäter. Beroende på vårens väder slår guckuskon ut alltifrån slutet av maj till mitten av juni. Blomningen pågår under cirka två veckor. Ett tips är att följa Facebookgruppen "Kinnekulle i bilder" som ofta har dagsaktuella lägesuppdateringar. Här kan du läsa mer om Guckusko på Kinnekulle!

 • Var kan man cykla i Destination Läckö-Kinnekulle?
  Det finns cykelleder i hela destinationen för både landsväg och MTB. På denna sida hittar du information om olika områden och leder. Populära leder är till exempel MTB-lederna på Kinnekulle samt Vänerleden för vanlig cykel.

 • Vart kan man vandra och finns det kartor? 
  Vandringslederna i Destination Läckö-Kinnekuelle är så många att det nästan finns en för varje tillfälle! På vår vandringsportal hittar du leder som är från någon kilometer upp till 14 mil. Våra mest besökta leder är Kinnekulleleden som går runt platåberget i 48 kilometer, Hindens rev och Tranebergsleden vid Läckö Slott. 

 • Var finns ställplatser i Lidköping, vid Läckö Slott, och på Kinnekulle?
  Det finns flera olika typer av ställplatser i Destination Läckö-Kinnekulle - centrala, naturnära eller på livfulla och bekväma campingar. Här hittar du ställplatser!

 • När går tåget på Kinnekulle?
  Det som många kallar Kinnekulletåget eller Kinnekullebanan är Västtågens linje 63 som trafikerar Herrljunga-Mariestad. Enklast är att söka resa från Lidköping till Mariestad (eller omvänt) via Reseplaneraren på Västtrafik. Vill man gå av eller på tåget på Kinnekulle gäller stationerna Blomberg, Trolmen, Råbäck eller Hällekis. Tidtabellen för detta tåg finns här.

 • Jag letar efter information om ett evenemang. Var hittar jag det?
  Alla evenemang hittar du i evenemangskalendern.

 • När är Läckö Slott öppet?
  Vi är så stolta över vårt vackra Barockslott i Ekens skärgård! Slottet har öppet nästan hela året runt men med varierade tider. Öppettiderna till Läckö Slott hittar du här.

 • När är Spikens Fiskehamn öppet?
  Spikens fiskehamn är en av Europas största insjöfiskehamnar. Den består av flera olika verksamheter med både hantverksbutiker och restauranger. Säsongen sträcker sig generellt från maj till september. Här hittar du information och öppettider gällande Spikens Fiskehamn.

 • Jag letar efter aktiviteter att hitta på med barn i Destination Läckö-Kinnekulle.
  Gör hela familjen på gott humör genom att underhålla barnen. Vi har samlat massor av inspiration och tips på aktiviteter med barnen i Destination Läckö-Kinnekulle.

Vi hoppas att du hittat svaren på dina frågor. Söker du fler svar är du självklart välkommen att kontakta oss!

Kontakta turistinformationen i Götene och Lidköping