({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på några av våra vanligaste frågor just nu. Behöver du mer hjälp? Kontakta oss via chatten eller info@lackokinnekulle.se

När blommar Ramslöken på Kinnekulle och vart får man plocka? Vanligtvis blommar Ramslöken i månadsskiftet maj-juni. Ett tips är att hålla koll på Facebookgruppen "Kinnekulle i bilder" som är flitiga på att lägesuppdatera. Som allra mest växer Ramslöken vid Munkängarna men även vid Västerplana Storäng. Se Länsstyrelsens karta över var du inte får plocka Ramslök, d.v.s. inom de rödmarkerade naturreservaten. Här kan du läsa mer om Ramslök på Kinnekulle!

När och var blommar orkidén Guckusko på Kinnekulle? Strax ovanför Hjelmsäter kan man i början eller mitten av juni beskåda "vår egen" orkidé, Guckuskon. Blomningen brukar pågå under cirka två veckor så det gäller att passa på. Här kan du läsa mer om Guckusko på Kinnekulle!

Kan man cykla på Kinnekulle? Ja, här kan du välja att cykla i terräng på MTB-leder eller en tur på landsväg. Här kan du läsa mer om att cykla på Kinnekulle! 

Vart kan man vandra och finns det kartor? Det finns flera olika leder och rundslingor i Destination Läckö-Kinnekulle. De flesta har en tillhörande fysisk och/eller digital karta. Här hittar du allt som rör vandring!

Var finns ställplatser? Det finns flera olika typer av ställplatser i Destination Läckö-Kinnekulle - centrala, naturnära eller på livfulla och bekväma campingar. Här hittar du ställplatser!

Är Power Big Meet 2020 inställt? Ja, p.g.a. den pandemi som råder blir det inget PBM i Lidköping sommaren 2020. Här kan du läsa pressmeddelandet!

Var kan man hyra cykel? I Lidköping finns ett digitalt hyrcykelsystem. Här kan du läsa mer om det hyrcykelsystemet! Det finns även möjlighet att hyra cykel på Evalds i Lidköping, Kinnekulle Vandrarhem och Kollängens Vandrarhem. Därtill finns Kållandsöcykeln som kan hyras på Läckö Slott, Hörvikens Marina, Brygg-kaffet i Spikens Fiskehamn, Läckö Strand och Läckö Golf.

När är Läckö Slott öppet? P.g.a. den pandemi som råder har öppnandet av verksamheten ute på Läckö senarelagts till lördag 16 maj. Här kan du läsa mer om öppettider på Läckö Slott!

När är Spikens Fiskehamn öppet? De flesta verksamheter i Spiken öppnar upp fr.o.m. maj. Här kan du läsa mer om öppettider i Spikens Fiskehamn!

Är Operan på Läckö Slott 2020 inställd? Ja, p.g.a. den pandemi som råder kommer operaföreställningen Tintomara som skulle ägt rum på Läckö i sommar istället att visas sommaren 2021. Här kan du läsa mer om Operan på Läckö Slott!

Vi reser med barn, vad ska vi hitta på? Destination Läckö-Kinnekulle är en plats där det finns massor av roliga saker att göra för alla unga besökare. Här kan du läsa mer om barnaktiviteter!