({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Paddling hos Naven Outdoor

Fotograf: Daniel Werjefelt

Aktiviteter för stora och små grupper

Vare sig ni söker fartfyllda äventyr eller avkopplande aktiviteter hittar ni massor av spännande alternativ för gruppaktiviteter i Destination Läckö-Kinnekulle.

♦ AKROBATIK

Vrickade Teatern Härjevad
På Vrickade Teatern kan man till exempel ha en workshop i fysisk teater, Pole Dance, jonglering och akrobatik. Här skräddarsyr du din aktivitet som fokuserar till att utveckla och gå framåt med ert företag/verksamhet. Här fixar det mat, dryck, frukt, snacks eller vad du är ute efter. 
www.vrickadeteatern.se

♦ BASTUFLOTTE

Naven Outdoor Experience Kållandsö
På bastuflotten vid Naven kan ni avnjuta några avkopplande timmar. På flotten finns vedeldad bastu, badtunna och grillkåta, där ni kan ordna mat på egen hand. Flotten är uppvärmd när ni anländer och passar för sällskap upp till 15 personer.
www.naven.se

♦ BOWLING

Lidköpings bowlinghall Lidköping
Vad sägs om att utmana kollegorna eller vännerna i gänget på en bowlingturnering? I Lidköping ligger bowlinghallen med gångavstånd från centrum. Här erbjuds bowling på 13 banor i två olika lokaler. Vill man äta tillsammans finns det möjlighet i samarbete med restaurang Galejan i samma byggnad.
http://www.galejan.se/bowling/

Götene bowlinghall Götene
Bowlingturnering eller herren på täppan, här finns utbudet som passar alla! Ni finner möjlighet att äta god mat och bowla tillsammans. Man kan tävla individuellt eller välja att tävla lagvis. En trevlig aktivitet som stärker lagandan i sällskapet!
www.arenabowl.nu

♦ BÅTTUR

Ydegrens Båtcharter Kållandsö
Turerna med Ydergrens Båtcharter körs med två båtar, Ekskär och Ekefjord som tar 12 passagerare vardera. En tur varar mellan 2-3 timmar eller enligt önskemål. Vill man äta lunch/fika kan man planera in ett stopp längs med vägen i förväg.
www.ydergrensbatcharter.se

Kållandsö Skärgårdscharter
Vid Ullersund ligger ett café där turerna utgår från. Kållandsö Skärgårdscharter erbjuder många varierade turer som Kållandsö runt, fisketurer, dykturer och båttaxi. Allt skräddarsys enligt era önskemål. Njut av att vågornas kluckande mot båten medans ni umgås under enkla former!
För bokning: 070-5592084

Vänernatur Kållandsö
Är ni intresserade av flora och fauna samt vill uppleva staden från vattnet? Passa på att boka en natur- och kulturguidning med Hans Kongbäck på Vänernatur. Ni planerar er tur själva med t.ex. några timmar på en ö i Vänern. Båten är anpassad för 6-12 passagerare och ombord kan enklare förtäring erbjudas.
www.vanernatur.se

Sigrid Storråda 
Vikingaskeppet Sigrid Storrådas hemmahamn är Blombergs hamn på Kinnekulle och är ett av världens största havsgående vikingaskepp som har fullt passagerartillstånd. Hyr skeppet för en tur med skeppar och testa på hur det var att ge sig ut på vattnet förr. Lämpligt antal: 15- 45 passagerare.
www.sigrid.se

♦ CYKEL

Evalds Cykel Lidköping
Mitt i staden finns Evalds Cyklar och här kan man hyra olika typer av cyklar och utrustning. Allt ifrån vanlig stads-/landsvägscykel till mountainbikes. Endera om du vill ta en sväng i Lidköping med omnejd, Läckö eller prova på MTB-lederna på Kinnekulle finns en cykel som passar dig.
www.evalds.se

Kollängens vandrarhem Götene
Vid foten av Kinnekulle ligger Kollängens vandrarhem. Här finns damcyklar och även en tandemcykel att hyra. Utgår man härifrån finns goda möjligheter till utflykter. Varför inte en tur till Vänerns strand? Eller ta cykeln upp på berget, där hittar ni Kinnekulles många vandringsleder, MTB-leder och kulturella landmärken.
www.kollangen.se

Kållandsöcykeln
Hörvikens Marina, Spikens Fiskeläge, Läckö Strand, Läckö Golf Kållandsö samarbetar med cykeluthyrning på Kållandsö. Bekväma damcyklar som är smidiga att transportera sig runt med. Ute på Kållandsö finns många fina cykelleder där ni upplever närheten till Vänern. 
www.kallandso.se

♦ DREJNING

Skaparverkstaden Rörstrand Center Lidköping
Välkomna till Skaparverkstaden på Rörstrand Center. Samlas med kollegorna eller vännerna och lär er konsten att dreja och skapa med lera. Ni får handledning av keramiker i verkstaden. Ni tar med sig det som skapas hem, önskar ni bränning och/eller glasering kan det erbjudas på plats.
www.rorstrandcenter.se

♦ E-SPORT

E-sportcenter Lidköping
På E-sportcenter kan ni få utlopp för ert barnasinne! Detta är en mötesplats för alla som älskar spel på datorer och konsoler, digital underhållningskultur och E – sport. Det finns ett brett sortiment av spel på PC och konsol, allt till förmånliga priser. Här erbjuds även möjligheten att hyra plats i VIP – lokal eller ”natt – gibba” tillsammans med kompisarna.
www.esportcenter.se

♦ FISKE

Charterfiske Skövde
Följ med heltidsguide Ove Johansson ut på fiskeäventyr. I Vänern finns det stor chans att fånga flera olika rovfiskar. Några av metoderna ni kan prova är trolling, spinnfiske och mete. Ni skräddarsyr ert eget paket och oavsett vilken typ av sportfiske man vill utöva är detta en upplevelse för alla. Aktiviteten passar året om, på vintern kan ni prova på att pimpla på frusen sjö.
www.charterfiske.se

Kållandsö Skärgårdscharter
Vid Ullersund ligger ett café där turerna utgår från. Kållandsö Skärgårdscharter erbjuder fisketurer för alla. Vare sig du är nybörjare eller mer erfaren så är en tur med Skärgårdscharter kanon. Allt skräddarsys enligt era önskemål. Njut av Vänerns fantastiska fiske. 
För bokning: 070-5592084

Stenbrottet Kinnekulle
I Stenbrottet strax utanför Hällekis finns det både regnbåge och röding inplanterad. Spendera några timmar med fiske och medhavd fika. Det krävs fiskekort som berättigar till tre laxfiskar/kort och dessa kan bland annat köpas på Turistbyrån i Lidköping. På plats finns även ett vindskydd med grillplats.
www.gsfk.net

♦ GLÄDJE OCH SAMARBETE

Äventyrsgården Källby
Lek och klurigheter på mysig lantgård vid foten av Kinnekulle.  Ihop med en instruktör delas ni in i lag och utmanar varandra i olika aktiviteter. Aktiviteterna bygger på ”stora spel” där ni måste hjälpas åt för att göra ett bättre resultat än motståndarlagen. Spelen är anpassade för nästan alla åldrar: 10 – 99 år och fungerar för grupper om 8 – 60 personer.
www.aventyrsgarden-kallby.se

♦ GOKART

Motorstadion Lidköping
Samla kollegorna och tävla i gokart på en av de främsta banorna i världen. Det är en av Sveriges längsta banor med sina 1250 meter. Lidköpings Motorstadion erbjuder gokartkörning för alla typer av grupper och storlekar på grupper.
www.motorstadion.se

♦ GUIDNING

Stadsvandring i Lidköping
Gå med på en stadsvandring i Magnus de la Gardies fina stad och hör historien om staden på andra sidan ”Älva” som fanns där långt innan. Lyssna på berättelsen hur det Gamla Rådhuset hamnade på ett av Nordens största torg och mycket mer. 
www.vanermuseet.se 

Mona Jonsson Werner

Telefon: 0510-77 03 43
E-post: monica.jonssonwerner@lidkoping.se

www.vastgotaguide.se
Bokningsbar guide för stadsvandringar i Lidköping: Adrian Taleny, telefon: 0738-172460.

Naturguidning på Kinnekulle
Vandra med naturguide på det blommande berget Kinnekulle. Se den unika faunan i de många naturvårdsområdena där både guckusko och ramslök växer. Besök stenbrottet med fantastisk geologisk uppbyggnad eller Råbäcks Stenhuggeri för visning av ett bevarat industriminne.
www.vastgotaguide.se
www.rabacksstenhuggeri.se
Västgötaguide: Evert Jonsson tel 070-6426566
Naturguide: Bosse Hansson tel 070-8217295

♦ KAJAK/KANOT

Naven Outdoor Experience Kållandsö
Vad kan vara fridfullare än att i gemensam grupp glida nästintill ljudlöst fram på Vänern? Paddla ute i Ekens vackra skärgård. Här finns vatten för alla slags paddlare. Naven Outdoor Experience erbjuder färdiga turer i olika längder liksom introduktionskurser och säkerhetskurser!
www.naven.se

Lidköpings Kanotförening 
Vid kanothuset i Lidan kan man hyra både canadensare och kajaker. Njut av en paddeltur på Lidan och ta med er matsäck och kliv i land utmed åns sidor. Man kan även hyra kanoter och frakta med sig till annan plats och utgå därifrån.
www.lidkanot.nu

♦ LERDUVESKYTTE

Lidköpings Jaktskytteklubb
Lerduveskytte ger alltid fart och fläkt! Det smäller högt och lerduvorna flyger snabbt genom luften. Att träffa dem är självklart målet! En rolig aktivitet för alla som kräver en viss koncentration och att man inte är skotträdd. Banhyra sker med eller utan funktionärer från klubben.
www.ljsk.se/

♦ MATLAGNING

Kock för en kväll Lidköping
Välkomna till en spännande kväll på Sockerfabriken där ni får möjlighet att tillaga er egen 3-rätters meny. Maten lagas ihop med köksmästare som ger er råd och tips. Väl till bords serverar grupperna sin egen rätt med tillhörande dryck och middagen avslutas med kaffe och kaka. Lämpligt antal 12-26 personer.
www.sockerfabriken.se

Cook a long - matlagning tillsammans 
Tillsammans med vår kock förbereder ni er middag i vår matstudio. Ni lär er om olika tekniker och råvaror i köket. Till bords njuter ni av mat lagad av er, på råvaror från gården och lokala producenter ihop med utvalda drycker. Mer info och kontaktuppgifter på vår hemsida. 
www.olofmansgarden.se

♦ MOTOR

Kinnekulle Ring Kinnekulle
På Kinnekulle Ring körs varje år minst ett antal tävlingar i banracing och rallycross. Banan används också för olika aktiviteter till exempel klubbträffar för märkesklubbar och andra event. Om man vill hyra banan kontakta gärna: 0511-580 18.
www.kinnekulle-ring.se

Raceroom
Hos Motorstadion i Lidköping kan man testa på racing på olika klassiska banor i Europa. Här finns sex stycken simulatorer med den senaste hårdvaran och mjukvaran som garanterar att det blir en verklighetstrogen upplevelse. Öppet för både drop-in körning och grupper. Grupp max 18-20 pers.
www.motorstadion.se

MUSIK

Brick Wall Studio
Hos Brick Wall Studios i Lidköping låter ni sångfåglarna inom er komma fram när ni spelar in en favoritlåt eller varför inte spela in valfritt instrument. Allt inom musikväg är möjligt! Det är en rolig upplevelse för hela gruppen.
facebook.com/B.W.Swe Mauritz Petersson: 0702-893256

♦ OSTPROVNING

Bryggeriet i Götene, osthandel
För er som gillar ost och vill passa på att se ett gammalt bryggeri från insidan finns möjlighet att besöka Bryggeriet i Götene som tar emot förbokade grupper. Ostprovningar kan skräddarsys efter besökarnas önskemål. Kontakta Ulrika Åkesson för bokning och mer information: 0703-105630.  

♦ PAINTBALL

Lucky Shot
Paintball och upplevelsepark utanför Götene. Här är man ute i skogen och tar sig an en utmaning på hög nivå. Här varvas adrenalin med skratt. Ena stunden är det fullt allvar och i andra sitter man runt bordet och diskuterar vilt om senaste matchen!
www.luckyshot.se

♦ PAY&PLAY

Filsbäcks Golf & Sport Pay´n Play
En rolig 12 hålsbana av hög kvalitet med dammar och kuperad terräng. Det är Pay and play som gäller så alla är välkomna att spela. Klubbor finns att hyra på plats och man kan öva på svingen på driving rangen. 
www.filsback.com

♦ RELAX

KronoCamping
På KronoCamping finns en härlig relax som alla kan boka. Bubbla och koppla av i en underbar miljö. Bubbelpoolen och bastun är avsedd för 15 personer och det finns sittplatser i form av liggstolar och sittgrupper upp till 15 personer.
www.kronocamping.com

Billys B&B
Hos Billys Bed & Breakfast finns ett mysigt utomhusspa med varmtunna och bastu. Med en härlig utsikt över åkrar och landskap njuter ni. Kanske vill ni ha en grillfest med bad och bastu efteråt. 
www.billysbedandbreakfast.se/ 

♦ SEANS

Medium Berith
Medium Berith finns ute på Kållandsö men gör även seanser på andra platser. Vid en seans förmedlas kärleksfulla budskap från nära och kära från andra sidan efter internationella riktlinjer för mediumskap. Ni kan också testa på att få rådgivning i Tarotkort.
Lämpligt antal: 10-15 personer
www.mediumberith.se

♦ SKYTTE

Lidköpings Bowlinghall
Vill ni ha en aktivitet som kräver koncentration, pricksäkerhet men ändå är utmanande? Bege er till bowlinghallen i Lidköping där man kan prova på skytte i en skyttesimulator. Här kan man prova allt från tävlingsskytte till dueller och mycket annat.

♦ SMIDE

Smedja Therese
I den mysiga och historiskt intressanta byn Husaby på Kinnekulle ligger Smedja Therese där Therese och Niclas Engdahl arbetar med olika slags varmsmide. Här kan man boka kurser, demonstrationer och prova på-smide för mindre grupper. Låt jubilaren eller deltagarna i svensexa/möhippa bli instruerade av en nordisk mästare i smide! Tel: 0736-40 15 05.
www.smedjatheresedesign.se

♦ SPÖKVANDRING

Läckö Slott
På hösten arrangeras spökvandringar på Läckö Slott. Det finns utvalda datum men det går också bra att boka för en grupp. Det blir en kuslig vandring där ni får besöka några av slottets hemliga rum.
www.lackoslott.se

♦ TRÄNING

STC, Lidköping
Vill ni ha ett härligt träningspass med gruppen så kan ni boka detta via STC i Lidköping. Kom till deras lokaler och välj ett pass som passar er. Det går också att få utomhus träning på plats där det passar er i området.
www.stc.se/klubbar/lidkoping

Kroppslabbet
För den grupp som söker efter en utmanande upplevelse är ett besök hos Kroppslabbet ett bra alternativ. Här skräddarsyr de upplevelsen utifrån vad ni är sugna på. Kanske är det ninja-träning, klättring, hinderbana eller femkamp. 
www.kroppslabbet.se

♦ ÄVENTYRSGOLF

KronoCamping Lidköping
På KronoCamping kan ini spela Äventyrsgolf som är anpassad för alla åldrar. Med 12 varierande och utmanande banor i en härlig miljö blir det en rolig upplevelse för alla. Ni kan också äta gott på restaurangen som ligger i anslutning. 
www.kronocamping.com

ÖLSKOLA / ÖLPROVNING

Mellbygatans Restaurang Lidköping
Mellbygatans Restaurang är med i White Guide och här kan ni samlas och prova ölsorter. Ta chansen att djupdyka in i ölets underbara värld! Dofta, smaka, diskutera och ha en trevlig afton tillsammans.
www.mellbygatans.se