({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Daniel Strandroth/Strandroths fotografi

Julhandel med härlig julstämning i Lidköping

Mysiga butiker, äkta julstämning och en uppsjö av trevliga restauranger och caféer. Addera sedan en gnistrande, vintrig skridskobana på torget. Det finns många skäl att åka till Lidköping under julhandeln.

Förknippar du likt många andra julhandel med stress och trängsel på stora varuhus? Unna dig ett besök i Lidköping – och låt dig svepas in i lite äkta julstämning. – Många väljer att åka hit för att fånga den där riktiga julkänslan, säger Jenny Gidstedt, som driver inrednings- och livsstilsbutiken A cup of Lifestyle i Lidköping. 

Extra hög mysfaktor inför julen

Lidköpings stadskärna är alltid mysig. Men inför julen pyntar både handlare och kommunen gator och torg lite extra. Allt för att stadens besökare ska få uppleva äkta julstämning. – I många städer har den mysiga stadskärnan försvunnit. Jag får ofta höra från våra kunder att de kommer till Lidköping bara för de mysiga butikerna och den härliga känslan, säger Gidstedt.

Träden runt rådhuset fylls med belysning och i de röda bodarna på torget kan man köpa både glögg, godis och andra godsaker. – Det brukar vara väldigt mysigt omkring rådhuset och på torget, så bara det är värt ett besök i Lidköping, säger Jenny Gidstedt.

Varje år anläggs dessutom en skridskobana på torget, vilket i sig är en stämningshöjare. Den som vill ta sig en tur på isbanan kan låna både skridskor och hjälm.

 

Unna dig en hel weekend med julstämning

Destination Läckö-Kinnekulle har tagit fram ett särskilt weekend-paket för den som vill komma undan julstressen och fylla på med äkta julstämning. De förmånliga priserna gör att du kan använda pengarna till julklappar i stället. Varför inte bjuda med någon du tycker om till en julig helg i Lidköping?

I weekend-paketet ingår både övernattning, en god frukost och två-rätters middag på en väl utvald restaurang. – För att bidra med ytterligare julstämning ingår även ett besök på anrika Garströms konditori, berättar Malin Johansson Fahlström på Destination Läckö-Kinnekulle.

Släpp julstressen redan på resan till Lidköping

Det är lätt att ta sig till Lidköping. Och allra enklast är det kanske med tåg. Kinnekulletåget trafikerar hela sträckan mellan Göteborg och Örebro, och stannar på ett trettiotal stationer däremellan. – Vi rekommenderar tåget till Lidköping. Här är nära till allt man behöver, så behovet av bil är litet under en helg hos oss, säger Malin Johansson Fahlström.

En bonus med att ta tåget är att ni slipper ge er ut i vinterväglaget – och dessutom kan släppa stressen redan på stationen.

Den perfekta platsen för att handla julklappar

I Lidköping finns butiker för alla smaker. Här kan man handla både kläder, inredning, leksaker, smink, smycken, möbler, böcker, textiler, elektronik, mat och godis. Och en hel del annat.

Faktum är att Lidköping kan erbjuda det bästa av två världar. De stora kedjorna är väl representerade bland butikerna. – Dessutom finns de små, mysiga butikerna med det unika sortimentet. Tillsammans gör de Lidköping till en perfekt plats för den som vill klara av julklappsbestyren, berättar Malin Johansson Fahlström.

För Jenny Gidstedt på A cup of Lifestyle är det första julen i Lidköping med egna lokaler. Precis som de andra handlarna i Lidköping pyntar hon butiken lite extra under den här årstiden – allt för att skapa julstämning.

Besökarna under julhandeln kommer från både när och fjärran, berättar hon.
– Vi har besökare från både Skaraborg, Skåne och allt däremellan. Nu ser jag fram emot att få välkomna nya kunder till butiken under årets julhandel.

Läs mer och boka ett Weekendpaket här!