({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Flygbild över ett grönskande Kinnekulle med Vänern i bakgrunden. Man kan även skymta Kinnekulle utsiktstorn.

Fotograf: Jesper Anhede

Ladda ner appen Läckö Kinnekulle

I vår app hittar du självguidade rundturer, vandringsleder, kartor och aktuella evenemang.

Är du sugen på att utforska mer av vår destination på egen hand? Då är appen "Läckö Kinnekulle" perfekt. Gå på en historisk stadsvandring i centrala Lidköping eller häng med på ett spännande vraksafari i kajak. Om du aldrig har varit på Kinnekulle så är Kinnekullevägen med bil något för dig, den tar dig förbi alla godbitar så att du inte missar något!

Det finns också ett 20-tal vandringsleder med olika längd och svårighet. Välj den vandringsled som passar dig bäst och följ kartan i appen så kommer du rätt. Det finns också grillplatser utmarkerade för den som vill grilla på sin tur. 

För dig som letar efter evenemang i Lidköping och Götene så finns det en evenemangskalender i appen. Välkommen att uppleva Destination Läckö-Kinnekulle på ett nytt sätt!

Ladda ner appen via AppStore här! 

Ladda ner appen i Google play-butiken här! 


Här nedan är några exempel på självguidade turer som finns i appen: 

Vraksafari
Häng med på en spännande tur i Kållandsö skärgård bland dess vrak och ner i sjöns djupa hemligheter. På denna kajaktur så får du chans att titta tillbaka i historien och se hur livet var på sjön runt sekelskiftet. På vissa platser ser du vraken tydligt, på andra platser ligger de djupare. 

Epokresan Kinnekulle
Följ med på Kinnekulles resa som startade för 400 miljoner år sedan, då Kinnekulle bildades, fram till idag när det är ett kreativ blommande berg. Temat på resan är geologi eftersom Kinnekulles geologi är unik och har format bergets historia och de verksamheter som vuxit fram här.

Historisk stadsvandring 
Följ med på en historisk rundtur i genom Lidköping. Vi tar dig från medeltiden till nutid med mycket spännande historiska bilder. Turen startar på Stenportsgatan.

Kinnekullevägen med bil
Den som en gång besökt Kinnekulle kommer gärna tillbaka. För här finns många upplevelser under alla årstider. Redan när Carl von Linné besökte detta 306 meter höga platåberg på 1700-talet berömde han det och kallade Kinnekulle ”en plats bland de märkvärdigaste i riket”. Denna tur tar dig runt till alla intressanta platser på Kinnekulle.

Kållandsövägen med bil
Strax utanför Lidköping ligger Kållandsö som är Vänerns näst största är en riktig pärla med flera besöksmål av varierande karaktär. Mest känt är kanske Läckö Slott, slottet som tronat på sin klippa i över 700 år. Ett stenkast från slottet finns Spikens Fiskehamn, en av Europas största insjöhamnar och också en av Sveriges viktigaste när det kommer till insjöfiske. Följ med på denna guidade tur för att upptäcka vad Kållandsö har att erbjuda.