({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Ladda ner Läckö Kinnekulles app

I Destination Läckö-Kinnekulles app hittar du självguidade rundturer, vandringsleder, kartor och evenemang.

Är du sugen på att utforska mer av vår destination på egen hand? Då är appen "Läckö Kinnekulle" perfekt. Gå på en historisk stadsvandring i centrala Lidköping eller häng med på ett spännande vraksafari i kajak. Om du aldrig har varit på Kinnekulle så är Kinnekullevägen med bil något för dig, den tar dig förbi alla godbitar så att du inte missar något!

Det finns också ett 20-tal vandringsleder med olika längd och svårighet. Välj den vandringsled som passar dig bäst och följ kartan i appen så kommer du rätt. Det finns också grillplatser utmarkerade för den som vill grilla på sin tur. 

För dig som letar efter evenemang i Lidköping och Götene så finns det en evenemangskalender i appen. Välkommen att uppleva Destination Läckö-Kinnekulle på ett nytt sätt!

Ladda ner appen via App store här eller Google play-butiken här! 

Här nedan är några exempel på självguidade turer som finns i appen: 

Vraksafari
Häng med på en spännande tur i Kållandsö skärgård bland dess vrak och ner i sjöns djupa hemligheter. På denna kajaktur så får du chans att titta tillbaka i historien och se hur livet var på sjön runt sekelskiftet. På vissa platser ser du vraken tydligt, på andra platser ligger de djupare. 

White Guide-tur
Skaraborg är som ett enda stort skafferi, det känns självklart att det också finns bra matställen som speglar detta. I denna tur hittar du alla restauranger och caféer som är med i White guide. Låt oss guida dig till en unik matupplevelse!

Epokresan Kinnekulle
Följ med på Kinnekulles resa som startade för 400 miljoner år sedan, då Kinnekulle bildades, fram till idag när det är ett kreativ blommande berg. Temat på resan är geologi eftersom Kinnekulles geologi är unik och har format bergets historia och de verksamheter som vuxit fram här.

Historisk stadsvandring 
Följ med på en historisk rundtur i genom Lidköping. Vi tar dig från medeltiden till nutid med mycket spännande historiska bilder. Turen startar på Stenportsgatan.

Vänermuseets utställning
Låt berättelserna i appen guida dig genom Vänermuseets utställningar om livet i, på och kring sjön, och om Lidköpings historia. Följ med från Vänerns skapelse efter inlandsisen till dagens sjö. Du får veta mer om Vänerns fiske och fiskar, om skutor och sjöfart och Vänerns utmaningar i framtiden. Guiden ger dig också en inblick i livet i Lidköping genom tiderna.

Barnguide på Vänermuseet
Ta sjön och sjöns väsen i handen och följ med genom landskapet och historien. Från ena hållet kan Du se sjöns skapelse, med valar och sälar, farliga grund och sjunkna skepp. I husets andra ända träffar Du Vänerns fiskar och däremellan mycket annat.

Designpromenad
I Lidköping finns en lång tradition av design med många nyskapande kreatörer som verkat och fortfarande verkar här. Följ med på en promenad i stadskärnan och lär känna staden genom några av de keramiska utsmyckningarna. Starta med ett besök på Rörstrand museum.

Kinnekullevägen med bil
Den som en gång besökt Kinnekulle kommer gärna tillbaka. För här finns många upplevelser under alla årstider. Redan när Carl von Linné besökte detta 306 meter höga platåberg på 1700-talet berömde han det och kallade Kinnekulle ”en plats bland de märkvärdigaste i riket”. Denna tur tar dig runt till alla intressanta platser på Kinnekulle.

Kållandsövägen med bil
Strax utanför Lidköping ligger Kållandsö som är Vänerns näst största är en riktig pärla med flera besöksmål av varierande karaktär. Mest känt är kanske Läckö Slott, slottet som tronat på sin klippa i över 700 år. Ett stenkast från slottet finns Spikens Fiskehamn, en av Europas största insjöhamnar och också en av Sveriges viktigaste när det kommer till insjöfiske. Följ med på denna guidade tur för att upptäcka vad Kållandsö har att erbjuda.