({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Två kajakpaddlare i skärgården en vacker och solig sommardag.

Fotograf: Niclas Silverstrand

Paddeläventyr i Vänern

Att paddla kajak eller kanot i Vänern och bara glida fram är en härlig känsla. Kanske vill du ge dig ut själv på ett äventyr eller så vill du hellre paddla i grupp. Vilket du än väljer så finns alla möjligheter för dig att uppleva Vänern på riktigt nära håll.

Vänerskärgården
Här finns mer än 22 000 öar, kobbar och skär som bara väntar på att bli utforskade. Varje år häckar mer än 30 000 måsfåglar och tärnor här, och den som har tur kan få se både fiskgjuse och havsörn. Kållandsös skärgård är tät och erbjuder lugna paddlingsförhållanden även när det blåser, samtidigt som det öppna innanhavet och ytterskärgården bara ligger några hundra meter bort. Att paddla vid den fem kilometer långa landspetsen Hindens rev är en fantastisk naturupplevelse.

Guidad tur
Den som inte vill ge sig ut själv på Vänern kan följa med Naven Outdoor Experience på en guidad tur. Det finns turer både för vuxna och för barn.

Vraksafari
För den som vill göra paddelturen till ett riktigt äventyr kan man ladda ner appen ”Läckö Kinnekulle” och följa med på den självguidade turen Vraksafari. Genom den får man följa med och upptäcka förlista skepp och ta del av vrakens historier och får en inblick i livet på Vänern under sekelskiftet. Denna tur finns även som guidad tur med Naven.

Hyr kajak eller kanot
Har du ingen egen kajak eller kanot med dig finns det möjlighet att hyra på flera ställen i destinationen.