({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En kille som skålar med en tjej på en restaurang. En blå illustration av en bil på bilden.

Fotograf: Lena Frick

Ta Sista-Milen-Bilen till din upplevelse

Ta Sista-Milen-Bilen för bara 95 kr/person till din upplevelse dit kollektivtrafiken inte når. Det kan vara till, från och mellan besöksmål, boenden, restauranger, upplevelser och centrum i Lidköping, Götene, Skara, Vara och Grästorps kommuner. Så har du ingen bil när du ska besöka oss och bussen eller tåget inte går då kan du boka Sista-Milen-Bilen så att du inte missar att upptäcka vårafantastiska pärlor!

Såhär fungerar det:

  • Välj datum och tidsintervall du vill resa.
  • Välj var resan ska starta och sluta.
  • Reser du med hund, barn eller ihopfällbar rullstol/rullator trycker du i det som tillval.
  • Du betalar 95 kr/person direkt när du bokar.
  • Efter genomförd bokning kommer kvitto och bokningsbekräftelse digitalt. När Taxi Lidköping godkänt ordern får du ett nytt meddelande.
  • 1-2 timmar innan beställt tidsintervall ringer Taxi Lidköping för att bekräfta exakt tid.
  • En taxi kommer och hämtar upp dig och kör dig till ditt slutmål (om försening skulle uppstå blir ni kontaktade).

Boka här!

Tänk på att i första hand ta buss eller tåg dit det går och boka sedan Sista-Milen-Bilen för att ta dig vidare till eller från din upplevelse. 

Tider

Under våren finns Sista-Milen-Bilen tillgänglig för bokning fredagar kl.13-22 och lördag-söndag kl.10-22.

Hållplatser

Du kan antingen starta eller avsluta din resa på någon av de tillfälliga turisthållplatserna för att resa till eller från något av naven i alla tätorter runt om i Västra Skaraborg eller till en annan turisthållplats. På kartan på denna länk hittar du alla nav och tillfälliga turisthållplatser. Klicka här för karta! (tänk på att du kan behöva zooma om du kollar på en telefon för att se alla hållplatser)

Praktisk info:

Bilen förbokas minst 3 h innan avfärd. Du kan ej boka exakt tid utan det bokas i halvtimmes intervaller (exempelvis 10.30-11.00, 12.00-12.30). Du blir kontaktad med exakt tid innan avfärd. Detta för att försöka få till eventuell samåkning mellan de som bokar för att det ska bli så hållbart som möjligt. 

Det är för andra året vi testar Sista-Milen-Bilen och i år görs det i Leaderprojeketet Hållbara Transporter. Testet kan komma att avslutas tidigare om det är många som åker med Sista-Milen-Bilen.