({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En vy över ett landskap med ett vattenfyllt stenbrott

Fotograf: Jesper Anhede

Välkommen till Kinnekulle!

Den som en gång besökt Kinnekulle kommer gärna tillbaka. För här finns många upplevelser under alla årstider. Redan när Carl von Linné besökte detta 306 meter höga platåberg på 1700-talet berömde han det och kallade Kinnekulle ”en plats bland de märkvärdigaste i riket”.

Det är föga förvånande att Kinnekulle utnämnts till en av Sveriges vackraste platser av tidningen Svensk Naturs läsare. Den unika geologiska uppbyggnaden särpräglar området och ger upphov till ett flertal sällsynta växter, bland dem den vackra och goda ramslöken samt ett flertal olika orkidéer.

Stenbrottet på Kinnekulle


Kinnekulle har också en lång och spännande historia som går tillbaka ända till den tidiga medeltiden, alltså du inte behöver åka långt för att upptäcka flera sevärdheter kring kultur och historia. Ingen annanstans finns så många vackra medeltida kyrkor så tätt som här och längs med kusten ligger också de ståtliga herrgårdarna och säterierna som man kan skåda längs vägen.

Fotograf: Monika Manowska

Vandra dig lycklig

Vandra på Kinnekulle

Det är lätt att ta sig runt på Kinnekulle även för dig som inte har bil. Kinnekulletåget går från Göteborg och Örebro/Hallsberg och stannar på flera av de små stationerna på Kinnekulle.

Perfekt för dig som gillar att vandra eller om du vill ta med dig cykeln på tåget går det också bra. Läs mer om att tågluffa på Kinnekulle här!


Den vackra naturen på Kinnekulle inbjuder också till aktiva upplevelser. Så passa på att gå på det vackra vandringslederna eller varför inte cykla mitt i naturen längs MTB-lederna. Till sist så har historiken av skapande gjort området till en kreativ bygd med många hantverkare som gärna bjuder in dig att ta del av deras alster. Så välkommen till Kinnekulle, och lika välkommen är du tillbaka.

Läs gärna broschyren om Kinnekulle!

Låt dig guidas av "Kinnekullevägen - en turistväg" här!

planera din resa

 

Andra har också läst