({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Lerum /
  • Sjönära caféer med utsikt
  • Fotograf: Jonas Ingman

4 sjönära caféer med utsikt

Vi vill påstå att fika smakar bäst nära sjökanten med utsikt över landskapet. Alla säsongens skiftningar har sin charm för en välsmakande fika och porlande vattendrag, inte sant? Detta är din guide till 4 sjö- och ånära caféer med utsikt i Lerum.

 

1. Aspenäs café

Lerum.

I anslutning till vackra Aspenäs Herrgård och den gröna slänten ner mot sjön Aspen ligger det gamla och omsorgsfullt renoverade stallet, som idag huserar Aspenäs café. Den soliga verandan breder ut sig över Aspen med otrolig utsikt, och du kan riktigt höra vattnet klucka under fötterna. Interiört serveras hembakat av olika slag mellan vitkalkade stenväggar, träbjälkar, knastrande brasa och härlig sjöutsikt i alla fönster. 
 
 
 

 

2. Nääs Fabriker café

Tollered.

Ta en paus från shopping och kulturarv på Nääs Fabrikers område på detta mysiga café med industriell stil. Utanför väntar en solig uteplats med utsikt över aktiviteterna på Sävelången. Köp med take away och slå dig ner mitt på trädäcket nedanför och kom än närmare vattenbrynet. Välj bland det breda utbudet av go'fika, fair trade kaffe, matiga alternativ, nyttiga smoothies och rawfoodbollar. Här finns något för alla att njuta utav!
 
 

Fotograf: Nääs Fabriker3. Nääs Konsthantverk

Nääs.

Kombinera din fikastund med en konstupplevelse. På Nääs Konsthantverk manifesteras konstens många uttryck över 300 kvadratmeter, och byggnaden är sedan länge en uppskattad mötesplats utmed Sävelångens kant på Nääs slottsområde. Från uteserveringen blickar du ut över landskapets vackra arkitektur med småbåtar, fiskare, hästhagar och Nääs slott i bakgrunden. Här serveras enklare lunch, glass och gott fika med rättvisemärkt kaffe. 
 
 

Fotograf: Oscar Mattsson

 
 

4. Garveriet

Floda.

Den massiva stenugnen är nyckeln till alla bröd och bakverk som serveras här. Vackert beläget intill Säveån tar mat- och fikamekkat Garveriet plats, kända för sina goda surdegsbröd, saftiga bullar och många varianter på kakor. Sommartid erbjuds en härlig uteservering med utsikt över den magiska ån och dess kringliggande naturreservat. Köp med take away och kila över till den lilla ön mitt emot med filt, för att helt omge dig av vattnets charm.

Läs mer