({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Margareta Anderberg

Barnens Sommarskaftö 2024

  • 14 jun, 2024
  • Margareta Anderberg

Under sommaren ordnas läger och skolor för barn och ungdomar. Ett bra sätt att lära sig något nytt, utvecklas och hitta vänner. Följ länkarna för mer information!

Fotbollskola Grundsunds IF ordnar fotbollsskola i Grundsund på Bottnavallen 15-17 juli 9.30-12 eller 18-20 juli 9.30-12. För tjejer och killar 6-12 år. Anmälan görs via sms till Alvin 070-630 02 15. Glöm inte att skriva vilket tillfälle som anmälan avser och ålder på barnet.

 

Fiskebäckskils Tennisskola på tennisklubbens banor vid Bökevik är populär. Tennisskola är det i år v 26-32. Det finns kurser för juniorer (såväl som vuxna). Morgontennis och ensamtimmar kan också bokas in. I anslutning till tennisbanorna finns också padelbanor där det finns Padelskola för juniorer (och vuxna). Mer info och anmälan: www.fiskebackskiltennis.se

I anslutning till tennisbanorna finns också en allaktivitetsbana, där man kan spela minitennis, basket, innebandy och streetfotboll. Här finns även en kiosk för köp av utrustning, dryck och snacks.

 

Skaftö GolfKlubb har sommarläger för nybörjare 6-12 år varje måndag-tisdag. Skaftö GK arrangerar också Sommarläger för nybörjare 13-21 år (förberedande Grönt kort kurs), Sommarläger Hcp 54-lägre och Teen Cup läger. Mer info, pris och anmälan: www.skaftogk.se

Näreby Pay & Play (naturskön korthålsbana) strax intill är också utmärkt om man vill pröva på golf. Här behöver du inget grönt kort och golfklubbor finns att hyra. Denna bana är öppen för spel för alla, nybörjare som proffs. Ingen tidsbokning utan det är bollränna som gäller.

 

Rida kan man göra hos Skaftö Ridklubb. Under sommaren pågår ridlägren för fullt.

 

Varje dag från midsommar fram till 11 augusti är det Friskis & Svettis pass på Gullmarsstrands Brygga kl 9.30 (fartfyllt) & kl 11(lugnare). Kostnadsfria träningspass som passar alla åldrar, även barn.

 

Hos Kajak i Grundsund kan man hyra kajak och ta kurser eller hänga med på guidade turer. Christina Ingemarsdotter är van att ta hand om familjer med barn. Mer info: www.balanspunkten.se

 

I Fiskebäckskil kan du spela minigolf hos Gullmarsstrand och hos Lyckans Slip som har en äventyrsbana. I anslutning till bägge banorna finns också glasskiosker.

 

I Grundsund finns seglarskola för barn som fyllt 7 år. Segling med optimistjollar. Under v 28-30 finns sex kurser i två olika nivåer. Mer info och anmälan via www.segla.link

 

Föreningen Sjöstjärnans simskola i Bökevik samarbetar i år med en simskola i Hällebäck på Bokenäset som gärna tar emot barn till sin verksamhet. Och kanske kan det samarbetet leda vidare till en lösning nästa år. Så, har ni barn eller barnbarn som vill lära sig simma så hänvisas till Bläckis simskola i år. De håller i allt. Bläckis simskola kommer ha simskola på Skaftö i vecka 30-31 i sommar. De har satt ett minimiantal på 15 elever/vecka. Understigs det antalet kommer de istället erbjuda privatlektioner.

Alla får självklart anmäla sig till Hällebäck. De har några platser kvar i vecka 28-29. Vid en större efterfrågan kan de utöka dagen med en eller två grupper. Bläckis simskola har max 5 barn/grupp på två simlärare. Blir det fler barn har de även två assistenter.
Gå gärna in på deras hemsida: https://www.blackissimskola.se/
Kontaktuppgifter skickas till: Info@blackissimskola.se
Linnea simlärare: 0763-473709, Josefin ordf: 0720-842937.

 

Toppsegelskonaren T/S Kvartsita har under sommaren seglarskola för 13-15 år. Kvartsita gör också dagsturer i sommar. Åldersgränsen för att följa med är 12 år, från 2 år i vuxens sällskap. www.kvartsita.se

Geocaching, Gå på skattjakt med hjälp av GPS. På Skaftö finns flera cacher att leta efter, även på Blåbärsholmen lär det finnas en.

 

Krabbfiske. En klassiker. Tag en klädnypa och knyt fast ett snöre, fäst en blåmussla och sänk ner den på en stenig strand med tång och vänta. Eller varför inte Krabbrace - välj ut den "snabbaste" krabban och ha ett race med dina kompisar och se vems krabba som först tar sig tillbaks till havet.

 

Lekplatser finns det flera av på Skaftö. Grundsunds lekplats har djuphavstema och ligger strax intill Skaftö skola. Eleverna har bidragit med förslag på utformning. Lekparkerna i Grundsund, Fiskebäckskil, Stockevik, Bovikesten och Lyshult har också i år fått extra leksakslådor genom en donation från Stiftelsen för Skaftös Utveckling.

 

Snorkelleder finns det i Bökevik och Rödbergsvik. De är ca 200 meter långa och ligger på 1–1,5 meters djup. De har ett rep som fästes från plattan upp till en boj vid havsytan, som visar var snorkelstationen finns. På snorkelstationen finns en informationsskylt som beskriver olika växer och djur i havet.

 

Bada

Det finns många fina badplatser på Skaftö. Varför inte ge dig ut på upptäcksfärd och pröva en ny som omväxling. På www.skafto.nu >> Bada ute finns alla större badplatser listade med karta och beskrivning.

Biblioteket i Grundsund

Här kan du låna böcker, tidskrifter, ljudböcker, spel med mera. Öppet tors kl 10-12, kl 14-18. OBS! Stängt v 28-31.

 

Västerhavsveckan 3-11 augusti är full av lärande äventyr för barn och ungdom. Här finns många aktiviteter för barn alla dagar. Marinforskningsstationen Kristineberg, Skaftö Folkets Hus liksom Havets Hus i Lysekil tillhör de som har spännande program dessa dagar. Mer info: https://www.vgregion.se/ov/vasterhavsveckan.

 

Lysekil

Havets Hus, Strandvägen 9, Lysekil

I Lysekil finns publika havsvattenakvariet Havets Hus. Att gå runt här bland alla akvarier och lära sig om livet under vattenytan i Västerhavet är en upplevelse i sig, men här har man också daliga guidningar och evenemang. >> Havets Hus aktiviteter och kalendarium  

 

Sommarlovsprogram för barn och ungdomar i Lysekils kommun

I lysekil finns något att göra varje dag för barn och ungdomar. Aktiviteterna arrangeras huvudsakligen av Ung Utveckling. I länken ovan hittar du aktuella dagsaktiviteter.

 

Visit Lysekil - Barnens Lysekil

Här finns fler tips på vad som finns att göra för barn i Lysekils kommun. Både soliga och regninga dagar!