({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Katrin Bååth

Skaftö Evenemangskalender

  • 07 dec, 2022
  • Margareta Anderberg

Evenemang på Skaftö 2022

Här listar vi alla trevliga evenemang på vår ö. På vår förstasida kan man enkelt navigera vidare till våra boenden, restauranger, butiker, upplevelser och sevärdheter mm för att få mer information.

Vad som händer i övrigt i Lysekils kommun hittar du på LysekilsEvenemangssida och på Glenn "Glicko" Anderssons Evenemangssida

Vill du ha med ditt Evenemang i kalendern fyll då i formuläret här >>

November

25 nov - 17 dec

Gourmetjul på Gullmarsstrand. Tor-fre-lör. Helkväll med nöje, avkoppling och 5 gourmeträtter i julens smaker serverade vid bordet. Start kl 18 med en varm dryck och snittar som serveras på Verandan, följd av Gourmetjulmiddag i Restaurang G, kl. 18:30. Bokas via Gullmarsstrands hemsida.

25 nov - 18 dec

Julbord på Brygghuset i Fiskebäckskil. Tors-fre-lör-sön. Obs! BOKAS via mail. info@brygghusetkrog.se

December

8

Hjälp till att göra fint på däck kl 9-16, Kvartsitahuset, Kyrkekajen, Fiskebäckskil. Kom och känn doften av tjära, lack och trä. Upplev äkta hantverk med traditionella metoder och material – ett genuint kulturarv! Vi börjar med fika kl 9 och har plats för fler händiga händer. Vi delar gärna med oss av kunskap och historia. Föreningen För Fulla Segel med toppsegelskonaren Kvartsita är öppen för alla som är intresserade av segling, skutor och havet. Besök oss så berättar vi mer!

9 - 17 dec

Julutställning på Lysekils Konsthall. Skaftö konst- och konsthantverkare ställer ut. Vernissage 9 dec kl 11-17. Öppet lördagar 11-14, sön-mån stängt, tis-fre 11-17.

10 Nobeldagen

Julmarknad i Krögen, Grundsund kl 12-15. Musikunderhållning, sillförsäljning, hantverk, lotterier, binglotter, kaffe, glögg, hembakt, korv & bröd, granförsäljning mm. Fåren från Stuveröd fårgård är på plats och julmarkanden avslutas med tomtens godisregn. Arr: Grundsunds IF i samarbete med ICA Nära Grundsund.

11 Tredje advent

Adventsmys i Skaftö Museum kl 16. Bildvisning, adventskaffe och glögg.

Gudstjänst i Grundsunds kyrka kl 16.

Adventspaddling för Ukraina, Grundsunds kanal. Start kl 16.30 i Klyftan, stillsam paddling längst kanalen och vändner vid vågbrytaren för att paddla tillbaka. Stöd gärna insamlingen swisha till 0708-173884 Gunnel Jakobsson märk Ukraina. Försök att ljussätta dig själv eller kajaken, helst inga pannlampor så vi uppnår en fin julstämning tillsammans.. Du kan sjösätta din kajak vid båtisättningsrampen i Grundsund. Ingen anmälan, eget ansvar gäller. Vid isläggning i kanalen ställs evenemanget in. Arr: Magnus"Parre" Jacobsson o Ulrik Strömberg

13 Luciadagen

15

Kan du splitsa ett tåg kl 9-16, Kvartsitahuset, Kyrkekajen, Fiskebäckskil. Kom och känn doften av tjära, lack och trä. Upplev äkta hantverk med traditionella metoder och material – ett genuint kulturarv! Vi börjar med fika kl 9 och har plats för fler händiga händer. Vi delar gärna med oss av kunskap och historia. Föreningen För Fulla Segel med toppsegelskonaren Kvartsita är öppen för alla som är intresserade av segling, skutor och havet. Besök oss så berättar vi mer!

Julkonsert i Grundsunds kyrka med Salta vindar & Barnens julkör kl 17.30 - 20.30.

17

Julkonsert med glädje i Skaftö Folkets Hus med Tenoren John Kluge, sopranen Negar Zarassi och pianisten Lowe Pettersson kl 17.

18 Fjärde advent

21 Vintersolståndet

24 Julafton

Samling vid Krubban, Grundsunds kyrka kl 11-12.30.

25 Juldagen

Julotta i Fiskebäckskils kyrka kl 8-9.

26 Annandag Jul

Mässa i Grundsunds kyrka kl 16.

31 Nyårsafton

Nyårsfest på Brygghuset i Fiskebäckskil kl 18-02. Välkomstbubbel, snittar, 4-rätters nyårssupé och livemusik med @pommactrio. Obs! BOKAS endast via mail. info@brygghusetkrog.se 

Nyårsfest på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil kl 18-sent. För de som checkat in dagen innan börjar dagen med frukostbuffé. Kl 18 snittar och Champagne som följs av 5-rätters meny och skön och go livemusik. Bokas via hemsidan www.gullmarsstrand.se

Januari

10

Final av Musik på Teatern med Musikcentrum Väst i Skaftö Folkets Hus kl.19