Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Margareta Anderberg

  • Fotograf: Margareta Anderberg

  • Fotograf: Margareta Anderberg

Upplev mer av Skaftö

Upplev mer av ”Saltön” och Skaftö - Gå på guidad tur med oss ! Vi guidar gärna bussar på hela Skaftö och/eller i samhällena till fots. Främst i Fiskebäckskil och Grundsund.

Saltön guidningar

Det är här som Viveca Lärns populära böcker om Saltön har spelats in. Vi guidar i Saltöns spår och kopplar samman TV-seriens folkkära personligheter med inspelningsplatserna.

Skaftö bär också på en rik kulturhistoria genom fisket och sjöfarten samt den anrika badgästkulturen. De genuina samhällena har alla sin egen spännande historia.

Men, vad du ser ger dig bara halva historien. Kontakta någon av oss guider, så hjälper vi dig planera, inspirera, levandegöra och visa Skaftö!

Regina Cederfeldt, Mobil: 070-384 65 89, skaftoguiden@outlook.com

Kent Holmberg, Tel: 0523-213 37 Mobil: 070-770 03 35, kent@fiskejulle.se

Joel Jakobsson, Mobil: 076-842 69 17, joel.skaftoguidetjanst@yahoo.com

Marianne Sandgren-Petersson, Tel: 0523-221 72 Mobil: 0730-67 72 73, marianne.skafto@gmail.com

Våra Skaftöguider

Regina Cederfeldt, Auktoriserad Bohuslänguide 

Upplänning som hamnade i Bohuslän tack vare lärarjobb i engelska och franska. Sedan ett antal år boende på Skaftö. Natur, möten, livsöden och resor i tid och rum är spännande. Guidar på svenska, engelska och franska! Guidar till fots, cykel och till havs med båten ”Hoppet Lever”, en Rhea 730 som tar 8 personer.

Fotograf: Margareta Anderberg

Kent Holmberg, Auktoriserad Bohuslänguide

Kent Holmbergs specialitet är guidning av hemmaön Skaftö och Saltön, samt båtturer med den genuina bohusjullen LYCKA med hemmahamn i Grundsund. Upplev havet till ljudet av en tändkulemotors dunkande. Kent Holmberg anordnar unika nostalgiturer i sin bohusjulle med tändkulemotor. Guidar på svenska och norska.  

Fotograf: Margareta Anderberg

Joel Jakobsson

En sann Skaftöpersonlighet och mycket omtyckt guide av Saltön. Det Joel inte vet om Saltön är inte värt att veta. Joel kan man också se på TV, då han agerat statist i Saltön. 

Fotograf: Margareta Anderberg

Marianne Sandgren Pettersson, Auktoriserad Bohuslänguide

“Vad är det som gör att man älskar dessa skär over allting annat på jorden?” sade den kända målaren Carl Wilhelmson (1866 – 1928) om sitt älskade Fiskebäckskil. Efter en karriär inom resebranschen bestämde sig Marianne för att bosätta mig permanent i Fiskebäckskil på Skaftö, där hont tidigare varit sommarboende hela livet. På Skaftö kan man uppleva Bohusläns mångfasetterade historia – sillperioderna, kaptenseran, badgästepoken och nutidens sommarboende är några av de upplevelser Marianne berättar om på en guidad vandring genom samhället. Marianne tar också hand om ”Saltön” guidningar i Viveca Lärns fotspår. Guidar på svenska och engelska.