({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Skaftö guider
Bohusläns guider
Marianne Sandgren-Pettersson
Regina Cederfeldt
Kent Homberg

Upplev mer av Skaftö

Upplev mer av Skaftö och "Saltön" - Gå på guidad tur med oss ! Vi guidar gärna bussar på hela Skaftö och/eller i samhällena till fots. Främst i Fiskebäckskil och Grundsund.

Skaftö och Saltön guidningar

Skaftö bär på en rik kulturhistoria genom fisket och sjöfarten samt den anrika badgästkulturen. De genuina samhällena har alla sin egen spännande historia.

Det är också här som Viveca Lärns populära böcker om Saltön har spelats in. Vi guidar i Saltöns spår och kopplar samman TV-seriens folkkära personligheter med inspelningsplatserna.

Men, vad du ser ger dig bara halva historien. Kontakta någon av oss guider, så hjälper vi dig planera, inspirera, levandegöra och visa Skaftö!

Regina Cederfeldt, Mobil: 070-384 65 89, info@skaftoguiden.se

Kent Holmberg, Tel: 0523-213 37 Mobil: 070-770 03 35, kent@humek.se

Marianne Sandgren-Petersson, Tel: 0523-221 72 Mobil: 0730-67 72 73, marianne.skafto@gmail.com

Våra Skaftöguider

Fotograf: Margareta Anderberg

Regina Cederfeldt / Skaftöguiden Auktoriserad Bohuslänguide 

Upplänning som hamnade i Bohuslän tack vare lärarjobb i engelska och franska. Sedan ett antal år boende på Skaftö. Natur, möten, livsöden och resor i tid och rum är spännande. Välkommen på en guidad tur med båt, cykel eller till fots. Auktoriserad för hela Bohuslän – med förkärlek för pärlan Skaftö. Regina/Skaftöguiden är här året runt för att dela med sig av goda upplevelser på land och hav i Bohuslän (guidade turer i Fiskebäckskil och Grundsund, guidade naturvandringar, guidade båtturer, sälsafari i skärgården och guidade kajakturer med Kajak i Grundsund). Guidade turer på svenska, engelska och franska.

Fotograf: Margareta Anderberg

Kent Holmberg, Grundsunds Fisketurer AB, Auktoriserad Bohuslänguide

Kent Holmbergs guidar på land och till havs. Han specialitet är guidning i samhället Grundsund och guidning i den folkära TV-serien Saltöns spår. Kent kan du också boka för att komma ut på makrillfisketur där du kan låna fiskespön, tid ca 3 tim. Du kan även boka en skärgårdstur eller sälsafari på ca 1,5 tim. Kent har också Hummerfisketurer med dragning av ca 12 tinor. Räkna med 2-3 tim beroende var tinorna ligger i havet. kan kombienras med makrillfiske. Guidar på svenska och norska.  

Marianne Sandgren Pettersson, Auktoriserad Bohuslänguide

“Vad är det som gör att man älskar dessa skär over allting annat på jorden?” sade den kända målaren Carl Wilhelmson (1866 – 1928) om sitt älskade Fiskebäckskil. Efter en karriär inom resebranschen bestämde sig Marianne för att bosätta mig permanent i Fiskebäckskil på Skaftö, där hon tidigare varit sommarboende hela livet. På Skaftö kan man uppleva Bohusläns mångfasetterade historia – sillperioderna, kaptenseran, badgästepoken och nutidens sommarboende är några av de upplevelser Marianne berättar om på en guidad vandring genom samhället. Marianne tar också hand om ”Saltön” guidningar i Viveca Lärns fotspår. Guidar på svenska och engelska.

 

Du kan också ta en guidad kajaktur på havet

Balanspunkten / Kajak i Grundsund

Bokningsbart sommaren 2020 med kort framförhållning:

Dagstur med lunch och guide samt Kvällsguidning tis, tors och söndag 16/6 - 20/8 2020. Då samlas man på på bryggan Vid Grundsunds Marina för att paddla tillsammans. Rutten görs upp gemensamt beroende på vädret och gruppens kunskaper. Det är alltid en guide med.

Bokningsbart med lite planering:

3 dagars guidning med tält och guide samt 3 dagars tur runt Skaftö med fint boende och god mat.