({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Upplev mer av Skaftö

Upplev mer av Skaftö och "Saltön" - Gå på guidad tur med oss ! Vi guidar gärna bussar på hela Skaftö och/eller i samhällena till fots. Främst i Fiskebäckskil och Grundsund.

Skaftö och Saltön guidningar

Skaftö bär på en rik kulturhistoria genom fisket och sjöfarten samt den anrika badgästkulturen. De genuina samhällena har alla sin egen spännande historia.

Det är också här som Viveca Lärns populära böcker om Saltön har spelats in. Vi guidar i Saltöns spår och kopplar samman TV-seriens folkkära personligheter med inspelningsplatserna.

Men, vad du ser ger dig bara halva historien. Kontakta någon av oss guider, så hjälper vi dig planera, inspirera, levandegöra och visa Skaftö!

Regina Cederfeldt, Mobil: 070-384 65 89, skaftoguiden@outlook.com

Kent Holmberg, Tel: 0523-213 37 Mobil: 070-770 03 35, kent@fiskejulle.se

Marianne Sandgren-Petersson, Tel: 0523-221 72 Mobil: 0730-67 72 73, marianne.skafto@gmail.com

Våra Skaftöguider

Fotograf: Margareta Anderberg

Regina Cederfeldt / Skaftöguiden Auktoriserad Bohuslänguide 

Upplänning som hamnade i Bohuslän tack vare lärarjobb i engelska och franska. Sedan ett antal år boende på Skaftö. Natur, möten, livsöden och resor i tid och rum är spännande. Guidar på svenska, engelska och franska! Guidar till fots, cykel och till havs med båten ”Hoppet Lever”, en Rhea 730 som tar 8 personer.

Fotograf: Margareta Anderberg

Kent Holmberg, Auktoriserad Bohuslänguide

Kent Holmbergs specialitet är guidning av hemmaön Skaftö och Saltön, samt båtturer med den genuina bohusjullen LYCKA med hemmahamn i Grundsund. Upplev havet till ljudet av en tändkulemotors dunkande. Kent Holmberg anordnar unika nostalgiturer i sin bohusjulle med tändkulemotor. Guidar på svenska och norska.  

Marianne Sandgren Pettersson, Auktoriserad Bohuslänguide

“Vad är det som gör att man älskar dessa skär over allting annat på jorden?” sade den kända målaren Carl Wilhelmson (1866 – 1928) om sitt älskade Fiskebäckskil. Efter en karriär inom resebranschen bestämde sig Marianne för att bosätta mig permanent i Fiskebäckskil på Skaftö, där hont tidigare varit sommarboende hela livet. På Skaftö kan man uppleva Bohusläns mångfasetterade historia – sillperioderna, kaptenseran, badgästepoken och nutidens sommarboende är några av de upplevelser Marianne berättar om på en guidad vandring genom samhället. Marianne tar också hand om ”Saltön” guidningar i Viveca Lärns fotspår. Guidar på svenska och engelska.

 

Du kan också ta en guidad kajaktur på havet

Balanspunkten / Kajak i Grundsund

Bokningsbart sommaren 2020 med kort framförhållning:

Dagstur med lunch och guide samt Kvällsguidning tis, tors och söndag 16/6 - 20/8 2020. Då samlas man på på bryggan Vid Grundsunds Marina för att paddla tillsammans. Rutten görs upp gemensamt beroende på vädret och gruppens kunskaper. Det är alltid en guide med.

Bokningsbart med lite planering:

3 dagars guidning med tält och guide samt 3 dagars tur runt Skaftö med fint boende och god mat.