({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Butik Rågårdsvik

Fotograf: Margareta Anderberg

Butik Rågårdsvik i nya lokale

  • Margareta Anderberg

Butik Rågårdsvik flyttade i påskhelgen till nya och större lokaler i Krögen, Grundsund. Det firade man på långfredagen med gästspel från kocken Anna Jakobsson som bjöd på smakprov från sin nya kokbok.

Anna Jakobsson som återkommande ger tips på maträtter i Annas Matruta i LysekilsPosten gästade på långfredagen butiken i Grundsund och bjöd på kräftsopppa med kokta kräftor från Grundsundsfiskaren Roysson, citronfromage med färska hallon och en chokladkladdkaka med cocos. Anna hade också med sig dottern Nelly som assisterade. 

Det visar sig att Anna har anknytning till Rågårdsvik.

- Min man och svärföräldrar (Bo och Gun Jakobsson) bor i Rågårdsvik, och de är på plats här i affären idag, berättade Anna.

Anna passade också på att sälja och signera sin senaste kokbok ”Fisk, skaldjur & något sött” som kom i höstas.

- Det här är bok nummer tre och har fokus på kusten med recept på fisk, skaldjur och desserter och foton härifrån kusten.

Nya större lokaler vid torget i Grundsund

- Vi har slitit hårt, men nu känns det riktigt bra, berättar Martina von Ulitzen som tillsammans med Ingrid Petrén driver Butik Rågårdsvik. Vi kommer framöver fortsätta att ha öppet året runt men vi utökar våra öppettider till tre dagar i veckan. Från midsommar till skolstart kommer vi ha öppet sju dagar i veckan.

Fler gästspel och temakvällar framöver

- Vi har pratat om att ta hit någon antikhandlare eller antikexpert för att göra värderingar och prata om sitt specialämne inom antikviteter. Vi funderar också på vad vi skulle kunna göra mer kring återbruk. Vad kan man göra av gamla bonader eller virkade dukar, dvs det som min kollega Ingrid Petrén håller på med, funderar Martina.

Antik, design och kuriosa i butiken

Butiken har antik, design och kuriosa i en allsköns blandning. Hur hittar de allt?

- Genom en massa olika kanaler. Det här året har vi ju faktiskt själva varit ute på en massa loppis och letat och handlat saker, berättar Ingrid Petrén. Martina är duktig på att hitta nya roliga grejer och Jesper Karlsson på Lysekils Antikt hjälper oss också. När det gäller tyger så får jag det från alla möjliga håll. Jag får faktiskt så mycket så jag måste säga nej till slut, jag har helt enkelt inte plats!